Her er den beste kameramobilen

For det er flaggskipmodellen til Nokia, N95, som har stukket av med prisen som den beste kameramobilen på markedet. Riktignok er dette en av de mobilene med absolutt mest imponerende spesifikasjoner, om ikke den aller beste.

Nå betyr ikke alltid det at kvaliteten er like bra i praksis, men denne gangen ser det i hvert fall ut til at Nokia har klart det kunststykket.

Kåret av fotoeksperter

Prisen har blitt utdelt av TIPA (Technical Image Press Association) som består av 31 europeiske fotomagasiner. Årlig deler de ut en rekke priser i forskjellige fotokategorier og de seneste årene har de også valgt å inkludere mobiltelefoner i sine kåringer.

Tidligere vinnere i samme kategori er Sony Ericsson K750i (2005) og Nokia N80 (2006).

Denne gangen beskriver TIPA vinneren som ”et lite mobilt underverk” (selv om mange kanskje setter spørsmålstegn ved hvor liten telefonen faktisk er).

Funksjoner som ble fremhevet er optikken fra Carl Zeiss (en 5,3 mm f/2,8 autofokuslinse), den mekaniske lukkeren og CMOS-sensoren på fem megapiksler. I tillegg fikk mobilen skryt for det bugnende tilbudet av andre funksjoner, som GPS, WLAN, video og Bluetooth.

Les om de andre vinnerne i TIPA-kåringen på denne nettsiden.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen