Her er de sikreste mobiltelefonene

I det siste er det blitt en trend at større firmaer ønsker å la brukerne koble seg på bedriftenes trådløse nett med enheter som iPhone, iPad og Android-mobiler. Det gir en rekke sikkerhetsutfordringer som bedriftene må ta hensyn til. For å kunne gi best mulige råd har Watchcom foretatt en analyse, og presentert en sikkerhetsevaluering av mobilsystemer.

Under analysen har Watchcom sett på
  • Sikkerhet
  • Administrasjon
  • Programmer og funksjonalitet
  • Sikkerhetsgodkjennelser og sertifiseringer

Hver punkt er delt opp i flere underpunkter, og sikkerhetsselskapet har gitt ett poeng for delvis implementering av faktoren som er undersøkt. Fullgod implementering gir 2 poeng. Totalt var det mulig å score 44 poeng i analysen.Toppscore ble det ikke på noen av mobiltlefonene, men med 42 av 44 mulige poeng, skiller Blackberry seg ut som en klar vinner på sikkerhet. Mer overraskende var det kanskje at nummer to ble iPhone, med 27 av 44 poeng.

Windows Phone 7 minst sikker
Vi må medgi at vi hadde ventet å se Microsofts Windows Phone 7 høyere opp i rankingen, men med fattige 22 av 44 poeng blir Windows Phone slått av Android 2.2, som får 24 poeng. Til testen av Android 2.2 benyttet Watchcom en HTC Desire Z, mens Windows Phone 7 ble testet på LG Optimus 7.

Android 2.2 støtter ingen form for kryptering, hverken på telefon eller minnekort. Den har applikasjoner som sender informasjon fra telefonen til tredjepart, og det er kun informasjon mellom mobil og Active Sync-server som er sikret med SSL. Likevel er dette en sikrere mobiltelefon enn Windows Phone 7, om vi skal tro analytikerne i Watchcom.

Telefoner med det mest utbredte operativsystemet, Symbian, er ikke vurdert i analysen.

Muligheten for avlytting, tapping av informasjon og spredning av skadelig programvare som virus og trojanere, er de viktigste truslene mot mobilsystemene.

Watchcom Security Group tilbyr tjenester og løsninger for informasjonssikkerhet. Selskaper er kjent for å overvåke sikkerhetstrusler på nett, og for å gi råd til bedrifter og myndigheter i spørsmål som gjelder datasikkerhet.


Les også:
Jailbreak til iPhone stjeler passordene dine
Mobilen din kan hackes gjennom lufta

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen