Touch Pro og Blackberry Bold kommer i september. (Bilde: Istockphoto/ooyoo/HTC/RIM)

Her er de nye september-mobilene

September ser ut til å bli et skikkelig høydepunkt for Windows Mobile-entusiaster. Denne måneden dukker nemlig HTC Touch Pro opp i butikkene. I tillegg kommer nesten alle produsentene med nye modeller.

Ventetiden er straks over. HTC Touch Pro er på vei.
Ventetiden er straks over. HTC Touch Pro er på vei.

HTC Touch Pro

HTC Touch Pro er en ny variant av HTC Touch Diamond. Den viderefører designen og menyene, og legger til et fullt tastatur i ligningen. Resultatet blir trolig en mobiltelefon som egner seg bedre til meldinger og e-post enn det Touch Diamond gjorde.

Touch Pro har en 2,8 tommers trykkskjerm med 640 x 480 pikslers oppløsning. Dette gjør skjermen til en av markedets skarpeste. Da vi testet Touch Diamond, som har samme skjerm, ble vi mektig imponerte.

Batteriet har fått større kapasitet enn det som sitter i Touch Diamond. Det er en velkommen nyhet, med tanke på at batteriet utvilsomt er Diaomonds største svakhet.

I tillegg finner du super-3G, wi-fi, GPS, et tre megapikslers kamera, så her er det mye å glede seg til. Hvorvidt Touch Pro lever opp til forventningene, og om den er verdt 5500 kroner gjenstår å se.

Les mer om HTC Touch Pro »

Balckberry Bold er en lekker e-postmobil.
Balckberry Bold er en lekker e-postmobil.

Blackberry 9000 Bold

Det er ikke bare HTC som slipper løs en real proffmobil i september. Nå kommer RIMs nye Blackberry-telefon 9000 Bold. Dette er en e-posttelefon som har alt du trenger av moderne teknologi, som super-3G, Wi-fi og GPS.

Telefonen har også en svært skarp skjerm som er en fryd å titte på. Trykkfølsom er den imidlertid ikke.

Bold er spekket med muligheter, men er likevel ikke vanskelig å bruke. Det skader heller ikke at den er lekker å se på.

Det koster imidlertid å være kar. 7500 kroner uten abonnement, for å være nøyaktig.

Les vår test av 9000 Bold »

Samsung L870 er en smarttelefon med Symbian.
Samsung L870 er en smarttelefon med Symbian.

Samsung L870

Samsung kommer denne måneden med en ny smarttelefon. Denne har fått navnet Tailor L870, og er utstyrt med samme smarttelefonsystem som Nokias smarttelefoner, kalt S60.

Dette betyr at telefonen i praksis er lik i bruk telefoner som N95 og N73, og at mange programmer som er skrevet til slike telefoner vil fungere til L780. Er du Nokia-bruker, vil det altså ikke være store overgangen å gå over til L780.

Samsung nykommer er utstyrt med alle nødvendige teknologier inkludert super-3G. Vi har blitt vant til å se GPS og Wi-fi i nye smarttelefoner, men Samsung har ikke funnet frem dette til L870.

Telefonen har for øvrig RDS FM-radio, et kamera med 3,2 megapikslers oppløsning, og en skjerm på 2,4 tommer.

Prisen er i skrivende stund ikke kjent.

Les mer om Samsung L870 »

C260 har lav pris.
C260 har lav pris.

Samsung C260

Samsung slipper også løs en ny billigmobil denne måneden. C260 har kun de mest nødvendige funksjonene, og under panseret på denne klapptelefonen finner du verken 3G eller GPS.

Det er heller ikke noen skjerm på utsiden av flippen, og den på innsiden har lav oppløsning. Samsung kaller det "Ultra low end stylish single folder", så det er ikke spesifikasjonene som står i fokus.

C260 er enkelt og greit en pen og liten telefon du kan ringe med, og lite annet. Prisen er foreløpig ikke oppgitt, men vi tipper rundt tusenlappen.

LG slipper en 3G-telefon med lav pris.
LG slipper en 3G-telefon med lav pris.

LG KF310

LG satser også på design denne måneden. KF310 er en lavt priset 3G-telefon med et to megapikslers kamera. Designen følger linjer vi har sett på produsentens designtelefoner som Shine og Chocolate.

KF310 har ikke super-3G, Wi-fi eller GPS, men siden den har støtte for Micro-SD-minnekort kan den brukes som MP3-spiller. FM-radio er ikke innebygget.

Kameraet på baksiden skal ta bilder i to megapikslers oppløsning. I tillegg har telefonen et frontmontert kamera til videosamtaler.

KF310 skal koste omtrent 1600 kroner uten abonnement.

Les mer om LG KF310 »

Nå kommer LGs suksessmodell KU990 i rosa.
Nå kommer LGs suksessmodell KU990 i rosa.

LG kommer for øvrig også med fulltastaturmobilen KS360 denne måneden. Denne skulle egentlig komme i salg i august, men har blitt noe forsinket.

Les mer om KS360 »

KU990 rosa

Denne måneden slipper LG KU990 Viewty med rosa deksel. Det blir ingen nyheter under panseret, uten at det nødvendigvis er dårlige nyheter.

KU990 har nemlig et fem megapikslers kamera, MP3-spiller, super-3G og en trykkskjerm som dekker nesten hele fremsiden.

Les test av LG KU990 »

2680 er en billig skyvetelefon.
2680 er en billig skyvetelefon.

Nokia 2680 Slide

September står i lavprisens tegn for Nokia. Denne måneden kommer det to billige telefonener, og den ene av dem, 2680 Slide, er den billigste skyvetelefonen fra Nokia noensinne. Akkurat det betyr også at vi ikke har med noen teknologibombe å gjøre.

Kameraet kan ta bilder i 0,3 megapikslers oppløsning, og telefonen har FM-radio innebygget. I tillegg kan du bruke MP3-filer som ringetoner, men siden telefonen ikke har noe internminne å snakke om er 2680 ikke noen musikkmobil.

Nykommeren koster i underkant av 800 kroner uten abonnement.

Les mer om 2680 Slide »

Nokia 5220 Xpressmusic

Nokia lovet tidligere i sommer at 5220 Xpressmusic skulle komme i salg i august. Modellen kommer imidlertid ikke for fullt før nå.

Les mer om 5220 Xpressmusic »

Sony Ericsson

Sony Ericsson kommer ikke med noen nye modeller denne måneden, får vi opplyst av selskapet.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen