Her er de nye november-mobilene

Her er de nye november-mobilene

Oktober har vært en stor måned for de som liker smarttelefoner. Og det ser ikke ut som november blir noe mindre interessant. Nå kommer det nemlig en hel haug av mobiler du kan plassere under årets juletre.

Samsung

Samsung har et lite lass med nye mobiler på plakaten for november måned. Ikke mindre enn seks nye mobiltelefoner fra produsenten er rundt hjørnet.

I900 Omnia

I900 Omnia fra Samsung har akkurat nådd ut til de første nettbutikkene, men vil fortsette å strømme til butikkhyllene i oktober måned.

Dette er en av de mer interessante modellene vi har sett i år. I900 Omnia er Samsungs nye flaggskip, som har det aller meste av teknologi og et Windows-operativsystem under panseret. 

Vi snakker med andre ord om en helproff smarttelefon, noe som betyr at den har gode planleggingsfunksjoner, god e-poststøtte, kan kjøre flere programmer samtidig og er åpen for nye programmer.

Vi har allerede testet I900, og kan avsløre at I900 er en av de desidert raskeste og mest lettbrukte Windows-mobilene vi har prøvd.

Den 3,2 tommer store skjermen er trykkfølsom, og telefonen har nesten ingen taster. Du bruker altså kun skjermen til alt, inkludert skriving av tekstmeldinger. 

Kameraet i I900 tar bilder med oppløsninger på inntil fem megapiksler. Kameraet har autofokus og ansiktsdetektor som gjør at den automatisk kan fokusere på fjesene. På toppen av det hele merker kameraet når motivet smiler, og kan settes til å ta bilde automatisk når det skjer.

En innebygget GPS sørger for at bildene du tar kan geomerkes, slik at du ser nøyaktig hvor de ble tatt. Dette åpner selvsagt også for at du kan bruke mobilen til å navigere med.

Les mer om I900 Omnia

I8510 Innov8

Denne måneden kommer det også et teknologimonster uten trykkskjerm fra Samsung. I8510 kjører Symbian OS med S60-menyer, slik som Nokias smarttelefoner. Likevel setter telefonen det meste fra Nokia i skyggen, når det kommer til spesifikasjonslisten. 

Kameraet i I8510 tar bilder i opptil åtte megapiksler, i likhet med Sony Ericsson C905. Videoppløsningen er på 640 x 480 piksler med 30 bilder i sekundet, i likhet med Nokias N-serie-telefoner. To LED-lamper lyser opp bilder og videoer når det er mørkt.

Tar du mye bilder, kan det også tenkes at du setter pris på funksjoner som geomerking, bildestabilisator, panoramamodus, "Smile shot" som tar bilder når motivet smiler, og ansiktsgjenkjenning.

For tilkobling har telefonen både Wi-fi og super-3G. Sistnevnte støtter hastigheter på inntil 7,2 Mbps.

I8510 har også innbygget utgang for 3,5 mm minijack-plugg, slik at du kan koble til ditt eget hodesett når du hører på musikk eller ser på video. Med 16 GB lagringsplass i tillegg til støtte for minnekort på opptil 16 GB, kan telefonen romme opptil 8000 sanger i grei MP3-kvalitet. 

Telefonen har også noe Samsung kaller DNSE (Digital Natural Sound Engine) som skal produsere bedre kvalitet på lyden og kunne gi den en kringlydeffekt.

Les mer om I8510 Innov8:

B2700

Mange vil nok mene at det finnes altfor få telefoner som tåler litt juling og vannsprut der ute. Nå kommer B2700 som bidrar på det markedet, som et alternativ for deg som klatrer, står på ski, går i fjellet eller har en jobb som krever en ekstra robust mobil. 

B2700 tåler nemlig både vannsprut, støt og støv. Dekselet er laget i materialet uretan, som visstnok også brukes i skateboardhjul.

Telefonen kommer også med funksjoner som er spesielt tilpasset de som er ekstra aktiv. Innebygget i telefonen finner du nemlig både høydemåler og kompass. GPS har den imidlertid ikke. 

Batteriet har en kapasitet på 1300 mAh. Batterilevetiden er oppgitt til 5 timer taletid og 14,6 døgn i 3G-nettet. Mobilen har innebygget MP3-spiller, og støtte for ekstra minnekort av typen Micro-SD slik at du kan lagre mye musikk.

Ellers er mobilen ganske så enkel. Skjermen på 1,9 tommer med 176 x 220 pikslers oppløsning, gjør den både liten og lavoppløst. 

Les mer om B2700:

M7500 Armani Night Effect

Samsung har fortsatt samarbeidet med Armani etter Samsung P520 Armani. Det seneste moteskriket fra de to, er M7500 som i motsetning til P520 ikke har trykkskjerm.

M7500 har nemlig en klassisk design, med vanlige mobiltaster nederst og en skjerm ovenfor. Det som er spesielt med designen, er at den har en rekke LED-lys rundt hele kanten av telefonen som lyser i samme farge som tastene. Du kan velge om disse skal lyse opp i grønt, rødt eller blått.

Telefonen har fått støtte for minnekort av typen MicroSD, så vel som utgang for vanlige hodesett av typen 3,5 mm minijack. Alt ligger dermed tilrette for at dette kan være en god musikktelefon. 

Forøvrig har M7500 fått en grei dose teknologi. Super-3G- og Edge-støtte er på plass, slik at du kan surfe via mobilnettet i gode hastigheter. Det den mangler er Wi-fi for å surfe i trådløse nettverk, så vel som GPS.

Les mer om M7500 Armani Night Effect:

F480 Touchwiz i rosa

Utseendemessig minner F480 mye om Samsungs første Armani-mobil P520, med unntak av den nye rosafargen. Den har også den samme størrelsen, som er svært beskjeden i god stil med rosafargen.

Trykkskjermen i F480 er 2,8 tommer stor, og telefonen har nesten ingen taster. Du styrer det aller meste ved hjelp av trykkskjermen. Når du trykker på skjermen, vibrerer telefonen som en liten bekreftelse. Dette er vi kjent med fra telefoner som LG KU990 og Samsung I900 Omnia.

Telefonen er ikke noen smarttelefon, men er utstyrt med Samsungs egne enkle trykkskjermsmenyer.

Kameraet i F480 Touchwiz knipser bilder i inntil fem megapiksler. Autofokus og bildestabilisator er på plass, noe som forhåpentligvis sørger for skarpe bilder også når du er litt ustø på hånda. På baksiden finer du en LED-lampe som lyser opp bildene tatt i mørket, men dessverre ikke noen ekte Xenon-blits. 

I tillegg har P520 blitt utstyrt med både super-3G og Edge, slik at du får gode hastigheter når du surfer på internett. 

I vår test av F480 Touchwiz konkluderte vi med at telefonen er liten og lekker, men dessverre ikke så veldig brukervennlig. Menyløsningen er nemlig direkte forvirrende å bruke, og telefonen er elendig på e-post. At lyden i samtaler også er dårlig og prisen er høy, gjør dette til en telefon ville holdt oss litt unna. Rosa eller ei. 

Les vår test av F480 Touchwiz »

B220

Samsung B220 er en telefon som Samsung aldri har offisielt lansert til Norge, men vi har likevel fått informasjon om at denne kommer i norske butikkhyller i november. 

Vi snakker om en enkel og billig telefon uten super-3G eller annen avansert teknologi. B220 har ikke engang kamera, og skjermen er bare 1,77 tommer stor med en oppløsning på 128 x 160 piksler.  

Radio er likevel på plass, og en stor høyttaler er plassert på baksiden av telefonen. I tillegg har telefonen mulighet til å ta opptak fra radioen, slik at du for eksempel enkelt kan sette en sang som ringetone om du hører noe du liker. 

At telefonen er såpass enkelt, gjør det også lett for Samsung å gi den god batterilevetid. B220 lar deg snakke i 7,4 timer uten stopp, og hviletiden er oppgitt til 20,4 døgn. 

Prisen er foreløpig ukjent, men alt tyder på at den vil være lav.

HTC

Nå kommer HTCs feteste modell så langt, nemlig Touch HD. I tillegg kan e-postslaven se på S740 som kommer med et fullt qwerty-tastatur.

Touch HD

HTC har et skikkelig beist på vei ut i butikkene for tiden. Touch HD har en 3,8 tommer stor skjerm, noe som er større enn det aller meste - inkludert de fleste frittstående bil-GPS-er. Skjermen har en oppløsning på hele 480 x 800 piksler, og er trykkfølsom. Noe vanlig mobiltastatur, har telefonen ikke. 

Telefonen er naturlig nok ganske stor, for å gjøre rom til den store skjermen. Heldigvis er den også veldig tynn, med sine 1,2 centimeter over baken. Dermed glir den likevel ned i bukselomma. 

Touch HD har selvsagt super-3G med høyeste hastighet, så vel som Edge. Surfehastighetene i mobilnettet er altså helt topp, noe som kan være greit siden den store skjermen bør gjøre dette til en god surfemobil. Når du befinner deg i en trådløs internettsone, kan du koble deg til denne med Wi-fi.

GPS har telefonen også, og Touch HD bør være godt egnet til å navigere bak rattet, med tanke på den enorme trykkskjermen.

Les mer om Touch HD:

S740

HTC har laget en ny fulltastaturmobil. S740 er etterfølgeren til S730, og stiller med både vanlig mobiltastatur og et fullt qwerty-tastatur og uten trykkskjerm - motsatt av trenden som er stadig færre taster altså. 

Det gjør ingenting for brukergruppen, og er tvert imot bare positivt. Telefonen appellerer nemlig mest til proffbrukere som vil skrive e-post og annet så kjapt som mulig, og da er vel svært lite bedre enn et fullt qwerty-tastatur. 

Skjermen er 2,4 tommer stor, og dermed samme størrelse som S730 for deg som har kjennskap til den. 

I kjent HTC-stil, har S740 en fyldig spesifikasjonsliste. Telefonen har alt av tilkoblingsmuligheter, som super-3G, Edge og Wi-fi. Operativsystemet er Windows Mobile 6.1. 

Kameraet tar bilder i 3,2 megapiksler. Telefonen stiller også med en innebygget minijack-utgang slik at den også kan duge som MP3-spiller. 

Les mer om S740:

Nokia

Nokia har to nye N-serie-modeller på trappene, det multimediafunksjoner står i høysetet. 

N85

Nokia N85 har det aller meste av teknologier du kan kreve av en mobil. Her har Nokia hatt fokus på multimedia, slik som i alle N-serie-telefoner. At telefonen har smartgrensesnittet S60, gjør at den også bør duge til bruk i jobben. 

Telefonen har fått en skjerm med AMOLED-teknologi. Dette betyr at fargene bør være klarere enn i vanlige TFT-skjermer, og at mørke partier i skjermbildet vises på en bedre måte. Disse skjermene bruker dessuten mindre strøm enn tradisjonelle TFT-skjermer. 

N85 er den mest kompakte skyvetelefonen i Nokias N-serie. 

Utover dette er forskjellene små i forhold til andre N-serie-mobiler. Kameraet knipser bilder i fem megapikslers oppløsning, og kan også geomerke bildene ved hjelp av den innebygde GPS-en. Kameraet tar også opp video i 640 x 480 piksler og 30 bilder i sekundet. 

Ellers har telefonen alt av tilkoblingsteknologi, som super-3G og Edge som gir de høyeste surfehastighetene i mobilnettet og Wi-fi som lar deg koble mobilen til trådløse nettverk. 

Nokia N85 befinner seg allerede på testbenken vår, og en test er i vente i løpet av de neste ukene. 

Les mer om N85:

N79

Nokia har også en billigere S60-mobil på trappene. N79 har en enkel klassisk design, men omtrent samme spesifikasjonsliste som N85. 

Det som kanskje er litt spesielt med N79, er at den har fått mulighet til å skifte ut bakdekselet. Salgspakken kommer med tre forskjellige deksler. Skjermen vil automatisk endre bakgrunnsfarge når du bytter ut dekselet, slik at disse matcher. 

Ellers er N79 svært lik resten av N-serie-mobilene som kommer fra finske skoger nå for tiden. Ikke overraskende stiller den med alt av tilkoblingsteknologi, som super-3G, Edge og Wi-fi, så vel som GPS. 

Kameraet knipser bilder i inntil fem megapikslers oppløsning, og kan ta video i inntil 640 x 480 piksler og 30 bilder i sekundet. Fotolyset er et dobbelt LED-lys, som kan lyse opp både bilder og videoer. 

Les mer om N79:

Sony Ericsson

Sony Ericsson har kun én telefon på trappene for november måned, noe som i og for seg er ganske greit etter at fem nye mobiler kom i butikkene i oktober, og tre av de må omtales som svært interessante.

F305

Spillmobilen F305 vender nå nesen mot norske butikker. Dette er Sony Ericssons første dedikerte spillmobil, og nykommeren er inspirert av Nintendo Wii. 

Telefonen har nemlig en innebygget bevegelsessensor, som gjør at du kan styre i spillet ved å bevege på mobilen. For eksempel kaster du en bowlingkule ved å svinge mobilen gjennom luften. Dette tar seg kanskje ikke altfor godt ut på bussen eller flyplassen, men kan være grei underholdning når du er hjemme. 

Telefonen er ellers av enklere type, og stiller for eksempel kun med Edge uten super-3G eller Wi-fi. Skjermen måler bare to tommer.

Les mer om F305: 

LG

Hos LG går det i kamera og trykkskjerm, slik som det lenge har gjort hos produsenten. Denne ganger er det et kameraflaggskip med det meste av teknologi som venter oss.

KC910 Renoir

KC910 knipser bilder i inntil åtte megapikslers oppløsninger, og tar opp video i 640 x 480 piksers oppløsning med 30 bilder i sekundet. Her har med andre ord kameraet blitt høyt prioritert. 

Likevel har KC910 mye annen interessant teknologi. Blant annet har den fått Dolby Mobile-støtte, noe som gjør at lydkvaliteten bør være svært god. Dolby Mobile konstruerer nemlig vibrasjoner i lydbildet som gir en romfølelse til lyden. 

Videre har KC910 fått alle tilkoblingsmulighetene, fra Wi-fi til super-3G og Edge. GPS er også på plass, slik at du kan bruke telefonen til å navigere med. 

Les mer om KC910 Renoir:

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen