Her er de nye november-mobilene

November er over oss, og høstmørket har for alvor slått inn. Denne måneden kan heldigvis både Samsung og LG lyse opp tilværelsen - med ekte blits.

Samsung

(Foto: Marius Valle)
(Foto: Marius Valle)

Samsung G800 - Kamerakjempe

Den mest interessante modellen fra Samsung denne måneden er kameratelefonen G800. På papiret ser den ut til å kunne ta opp kampen mot kamerakongene fra Nokia og Sony Ericsson: N95 og K850i.

G800 har fått et innebygd kamera som tar bilder i en oppløsning på opp til fem megapiksler, noe svært få modeller kan skilte med i dag.

Det er imidlertid mye mer enn bildeoppløsning som avgjør om en kameratelefon er god eller dårlig. Da er det like interessant at telefonen kommer med 3 x optisk zoom, ekte blits, bildestabilisator, ansiktsgjenkjenning og en drøss med andre funksjoner som skal sikre deg bedre bilder.

I tillegg til solide kameraegenskaper byr G800 blant annet på 3G, en dugbar musikkspiller og en 2,4 tommers skjerm.

Prisen vil ligge på rundt 4500 kroner.

Les mer om G800:

Samsung G600 - Kamerakjempe light

G600 kan på mange måter sees på som lillebroren til G800. Også denne modellen har fått skyvedesign, og har et fem megapiksels kamera under panseret.

Kameraet er imidlertid ikke like avansert som hos storebroren. G600 har for eksempel fotolys istedenfor skikkelig blits, og zoomen er digital istedenfor optisk.

For surfing på internett har telefonen fått EDGE, som gir ganske greie surfehastigheter, men som fremdeles er en god del tregere enn 3G og super-3G.

Telefonen har også fått menyer som kan personaliseres i mye større grad enn tidligere Samsung-modeller.

Prisen på G600 kommer til å ligge på rundt 3500 kroner når den dukker opp i norske butikker.

Les mer om G600:

Samsung i450 - musikkutfordreren

Det er ikke bare på kamerafronten Samsung nå utfordrer konkurrentene. I450
representerer en ny linje musikktelefoner, som skal ta opp kampen med
Sony Ericssons Walkman-telefoner og andre modeller.

I450 har fått en durabelig musikkspiller som minner en del om Nokias løsninger, med et fyldig musikkbibliotek som byr på gode sorteringsmuligheter. Du finner også egne taster for å styre musikken, og et spor for 3,5 mm-plugg, slik at du kan bruke favoritthodesettet ditt sammen med telefonen.

Samsung har også gjort det samme som LG gjorde med sin KS10, og lisensiert grensesnittet Series 60 fra Nokia. Dette gir deg blant annet svært skalerbare menyer og muligheter for å kjøre mange programmer samtidig.

I450 kommer til å koste rundt 4500 kroner når den kommer i butikken.

Les mer om i450:

(Foto: Einar Eriksen)
(Foto: Einar Eriksen)

Samsung/Bang & Olufsen Serenata

Samsung og Bang & Olufsen har for andre gang gått sammen og laget en mobiltelefon. Resultatet er en stilren metallmobil med upåklagelig lydkvalitet: Serenata.

Telefonen er utvilsomt for dem som setter stil høyere enn funksjonalitet. For å navigere bruker du nemlig et rullehjul, og i tillegg må telefonen holdes med skjermen nedover når du bruker telefonen. Tilvenningssak eller ikke: dette er ikke praktisk.

Serenata har ellers både vanlig 3G og super-3G, og er dermed klar for å surfe på internett i den raskeste hastigheten som går an på mobiltelefoner.

Det koster som kjent å være kar. Hele 11 tusenlapper må du ut med for Serenata når den dukker opp i butikkene, noe den etter vår mening ikke er verdt.

Les mer om Serenata:

LG

To av telefonene vi får se fra LG denne måneden, skulle egentlig ha blitt lansert i oktober. En av disse er en av de mest interessante fra selskapet på lang tid:

Denne telefonen kan ta opp video med 120 bilder i sekundet.
Denne telefonen kan ta opp video med 120 bilder i sekundet.

LG KU990 - Ekstremt videoopptak

Denne telefonen har blitt døpt YouTube-mobilen av en døpekåt presse. Men KU990 er mer enn en telefon som lar deg laste opp video direkte til Youtube.

LGs nykommer har et kamera som vi sjeldent har sett maken til på mobiltelefoner. Det har fem megapikslers oppløsning og autofokus, optikk fra Schneider Kreuznach og innebygget bildestabilistator. Blits er også på plass.

Det mest spesielle med kameraet er likevel at du i videomodus kan ta opp video med en bildefrekvens på 120 bilder i sekundet. Dette gjør det mulig å skru ned avspillingshastigheten (såkalt "slow motion") på videoopptakene uten at filmen blir hakkete. Dermed skulle vi tro KU990 kan bli populær blant Myth Busters-fans og andre som vil filme spektakulære stunts.

Utover kamerafunksjonaliteten byr LGs nykommer også på en berøringsfølsom skjerm i stedet for tastatur. Om du vil koble deg til nettet kan telefonen by på super-3G med makshastighet på 3,6 Mbps.

Les mer om KU990:

KP202 er billig, men har kamera.
KP202 er billig, men har kamera.

LG KP202 - Billigtelefon

I løpet av måneden kommer LG også med en billig og stilren kamskjelltelefon. Den nye telefonen har trebånd GSM, men ikke 3G.

Denne telefonen er først og fremst egnet for deg som bruker mobilen til å ringe og sende SMS med. Om du skal koble deg til internett må du nøye deg med GPRS-hastighet, som kort fortalt er veldig tregt.

KP202 har et 0,3 megapikslers kamera, og mulighet for å sende bildene som MMS. Telefonen har ikke mp3-spiller eller FM-radio, så noen underholdningstelefon er dette ikke.

Dersom du er ute etter å skaffe deg en billig kamskjellsmodell må du bla opp rett over 700 kroner.

Les mer om KP202:

LG KE970 Shine i ny innpakning

LG kommer også med en ny versjon av Shine: Shine Titan. Bortsett fra et annerledes utseende er telefonen helt identisk med den originale Shine.

Motorola

Motorola kommer denne måneden med en nyhet for de som liker ting som glitrer.

Motorola RAZR² V8 Luxury Edition

Med imitert slangeskinn og gull i 18 og 24 karat og laseringraverte detaljer i navigasjonshjulet, burde denne versjonen av RAZR² V8 slå an hos de dress- og kjolekledde.

Ser man bort i fra utseendet er RAZR² V8 Luxury Edition den samme telefonen som originalversjonen, og byr på firebånds GSM-støtte, 2 megapiksels kamera og Linux-basert operativsystem.

Luksusversjonen skal koste drøyt to og en halv tusenlapp mer enn originalversjonen, altså rundt 5500 kroner.

Dersom du vil vite mer om hva telefonen byr på på innsiden anbefaler vi å lese det vi har skrevet om RAZR² V8:

Nokia

Nokia N81 - Multimediemonster

Denne telefonen kommer i to varianter: Èn med minnekortstøtte og et medfølgende minnekort på 2 GB, og én uten minnekortstøtte, men som til gjengjeld har 8 GB internminne. Plassmangel burde altså ikke bli et problem.

Telefonen er ment å være en reinspikka underholdningsmaskin, og det har blitt lagt mye vekt på internett, spill og musikk når den har blitt laget.

Nokia har også gjenopplivet N-Gage-navnet med den nye telefonen. Mens N-Gage tidligere var spesiallagede mobiltelefoner for spilling, er N-Gage nå navnet på Nokias spillplattform, som kommer til å finnes i en rekke av produsentens multimedietelefoner.

Da vi prøvekjørte N81 i sommer ble vi imponerte over den heftige grafikken på spillene. Den nye generasjonen N-Gage-telefoner får den hittil beste grafikken vi har sett på en mobiltelefon.

N81 med minnekort vil koste oppunder 4000 kroner når den kommer, mens prisen for 8 GB-versjonen vil ligge en tusenlapp høyere.

Les mer om N81:

HTC

De som er ute etter en Windows Mobile-telefon får et nytt alternativ denne måneden. Oppfølgeren til HTC Touch dukker nemlig opp i butikkhyllene.

(Foto: Einar Eriksen)
(Foto: Einar Eriksen)

HTC Touch Dual

Touch Dual har i likhet med forgjengeren fått plattformen Windows Mobile 6.0 Professional, som er beregnet på mobiltelefoner med trykkfølsom skjerm.

Den mest opplagte forskjellen på Touch Dual og forgjengeren, er at du denne gangen finner et uttrekkbart nummertastatur i tillegg til den trykkfølsomme skjermen. Skjermen har en størrelse på 2,6 tommer, noe som er hakket mindre enn forgjengeren.

Touch Dual har ellers fått både oppgraderinger og nedgraderinger i forhold til forgjengeren. For eksempel har telefonen denne gangen fått både 3G og super-3G, noe som gjør at du kan surfe på internett i den høyeste hastigheten som er mulig over mobilnettet. WiFi-støtten du fant på den originale Touch er imidlertid fjernet, så du kan ikke koble deg opp mot trådløse nettverk.

Touch Dual får en prislapp på rundt 4500 kroner.

Les mer om HTC Touch Dual:

Ingenting fra Sony Ericsson

Sony Ericsson skulle etter planen sende ut Walkman-telefonen W960i til butikkene i november. Produsenten innrømmer nå at den blir én måned forsinket, så vi får altså ikke se denne modellen før i desember.

Det kommer heller ingen andre modeller fra Sony Ericsson denne måneden.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen