Et lite knippe marsmobiler. (Bilde: Samsung/LG/Istockphoto: Unaemlag)

Her er de nye mars-mobilene

Mars måned byr på elleve nye telefoner, og de mest interessante nyhetene kommer fra LG og Samsung.

Nokia

Det har ikke flommet over av Nokia-modeller til nå i år, og i februar dukket det bare opp én telefon fra produsenten. Heller ikke i mars får vi se mer enn én ny modell.

Nokia E51 – uten kamera

Originalversjonen av E51 er ment å være et billig alternativ for de som er ute etter en vaskekte profftelefon. Denne måneden kommer en versjon uten kamera.

Telefonen er ellers helt lik originalen, og kjører Nokias S60-menysystem, noe som sørger for at du har et rikt utvalg av programmer og funksjoner som kan installeres på telefonen. For eksempel er Microsoft Exchange fullt mulig å bruke med E51.

Les vår test av Nokia E51 »

En av årsakene til at proffmodeller ofte blir laget uten kamera, er at de brukes i jobbsammenheng. Mange bedrifter ønsker ikke at de ansatte skal kunne ta bilder innenfor jobblokalene, i frykt for industrispionasje.

Nokia E51 uten kamera kommer til å koste knappe 500 kroner mindre enn originalversjonen, nærmere bestemt rundt 2000 kroner.

Samsung

Det er heldigvis ikke like rolig hos Samsung den kommende måneden. I tillegg til at I780 nå endelig ser ut til å sendt ut til butikkene, har produsenten hele fem nye modeller på vei.

I780 – Endelig GPS fra Samsung

Samsungs I780 er produsentens nye proffmodell, og er oppfølgeren til I600,

Telefonen har både Windows Mobile 6 Professional, fulltastur og trykkfølsom skjerm.

I tillegg har telefonen også fått musepeker, som styres på samme måte som du ville gjort med en bærbar datamaskin, altså med et berøringsfølsomt panel under skjermen.

Teknologimessig har telefonen fått det meste du kan be om. Du finner for eksempel både EDGE, 3G og super-3G, slik at du alltid har den raskeste hastigheten i mobilnettet. Er du i nærheten av et trådløst hjemmenettverk kan du koble deg opp med Wi-Fi.

I780 blir også den første Samsung-modellen i Norge som har GPS-mottaker.

Ellers har I780 et internminne på 256 MB, og støtter også Micro-SD-kort, slik at du kan utvide kapasiteten ved behov.

I780 koster rundt 5500 kroner uten abonnement.

Les mer om I780:

M110 – tøffingen

Samsung har endelig fått fingeren ut og laget en telefon som tåler litt juling: M110.

Den nye telefonen er laget for å tåle både dårlig vær og stygg behandling. Dekselet til M110 er laget i gummi, noe som skal både hindre riper og dempe støt dersom du mister telefonen i bakken.

Du har også mulighet for å låse fast batteriet i telefonen slik at det ikke faller ut under tøffe tak, og skjermen er laget i herdet glass, slik at det skal en del til før du greier å ripe den opp.

Telefonens spesifikasjoner er imidlertid ikke imponerende. Med et kamera som tar bilder i 0,3 megapiksler, spørs det om det ikke hadde vært like greit å droppe hele kameraet. Skjermen har også en størrelse på knappe 1,5 tommer. Det er imidlertid mulig at skjermen er gjort så liten for at telefonen skal kunne tåle mer bank før den tar kvelden.

Ellers har telefonen verken Edge, 3G eller andre avanserte teknologier. På den positive siden har den en taletid på opp mot åtte timer.

Uansett, de som trenger denne modellen trenger den fordi den tåler mye, og det er svært hyggelig å få et nytt alternativ i denne sjangeren – det var nemlig på tide.

Prisen på spinkle 1300 kroner er heller ikke noe dårlig argument for å kjøpe telefonen.

I550 – klassisk GPS-telefon

I550 ble i utgangspunktet lansert i september i fjor, men i oktober ble det klart at Samsung mente at I550 ikke var aktuell for Norge. Produsenten har heldigvis ombestemt seg siden den gang, og telefonen dukker opp i butikkene i løpet av kort tid.

I550 er en fullblods smarttelefon, og kjører Symbian med Nokias S60-grensesnitt. At dette fungerer ypperlig i Samsung-modeller var I450 et godt bevis på.

I550 kan ellers skilte med en pen teknologiliste. Med både Edge, 3G og super-3G får du raskest mulig internett der du befinner deg, og den store 2,6-tommers skjermen burde kunne gi en veldig grei surfeopplevelse.

Telefonen har også GPS-mottaker, og kommer med navigeringsprogramvare fra Navigon. Programvaren er gratis de første ti dagene.

Nylig ble det også kjent at telefonen får Wi-Fi, som ble regnet som den største mangelen i I550. Dermed har vi en skikkelig teknologibombe på vei.

I550 kommer til å koste rett rundt 4000 kroner når den kommer i butikkhyllene.

L170 – blank og sølvfarget

Samsung L170 er en stilfull telefon med blanke farger og et klassisk design. Nummertastene er delt inn i tre buer.

I tillegg til det vanlige tastesettet har telefonen fått et knippe berøringsfølsomme taster under skjermen. Dette funket ekstremt dårlig på F330, så vi håper ikke Samsung har brukt de samme komponentene denne gangen.

Internetthastigheten er begrenset til 3G, som gir deg omtrent én tiendedel av farten du kan oppnå med HSDPA. Til enkel surfing på nyhetssider og lignende er dette greit nok, og du får også muligheten til både videotelefoni og mobil-TV-

Ellers har L170 fått Bluetooth med A2DP, noe som betyr at du kan høre på musikk med trådløse stereohodesett.

Prisen på L170 ligger på rett rundt 2500 kroner.

U600 Evo og U700 Evo

I tillegg til de helt nye modellene, slipper Samsung også to nye versjoner av U600 og U700. Oppgraderingene skal ikke være av det største slaget, men et par endringer er verdt å merke seg.

Blant annet skal telefonene vibrere når du trykker på dem, slik at du får respons når du navigerer i menyene. Dette gjør at trykkfølsomme taster straks blir mer brukervennlige, og det skal mer til å skrive feil.

U600 og U700 kommer også i to nye farger: Lilla og gul. Prisen vil ligge på samme nivå som originalversjonene av U600 og U700.

HTC

HTC hevdet at P6500 skulle komme i løpet av februar, men det gjorde den altså ikke. Det ser imidlertid ut til at den dukker opp før slutten av mars.

P6500 - Leser fingeravtrykk

P6500 er en modell rettet mot logistikkfirmaer, sykehus og politi, noe som er årsaken til at sikkerheten er i fokus.

For å få sikre innholdet i telefonen, kan du slå på autentisering med fingeravtrykk, slik at uvedkommende ikke får tilgang til vitale dokumenter og informasjon. Skulle du likevel være bekymret for hemmelighetene dine etter å ha mistet P6500, kan du slette innholdet fra en annen telefon eller datamaskin.

P6500 har fått en 3,2 tommer stor, trykkfølsom skjerm og kjører på operativsystemet Windows Mobile 6 Professional.

Kameraet er heller ikke verst. Det tar bilder i 3,2 megapikslers oppløsning, og har autofokus.

Internminnet i P6500 er på 1 GB, noe som holder til en god del bilder, video og annen data. I tillegg finner du to spor for SD-kort. Det er også støtte for SDIO, noe som betyr at du kan legge til funksjonalitet via SD-sporene.

P6500 vil ha en pris på rundt 6700 kroner når den havner i butikkhyllene.

Les mer om P6500:

LG

LG kommer i likhet med Nokia kun med én modell denne måneden.

KF600 – To skjermer

Denne telefonen har fått en noe spesiell løsning, den har nemlig fått to skjermer. Den ene skjermen er til å se på, den andre er berøringsfølsom, og fungerer som et navigasjonspanel.

Styringsskjermen forandrer seg etter hva du bruker mobilen din til, enten det er som kamera, mp3-spiller eller til å bla i menyene.

Foruten en spennende navigeringsløsning, har KF600 fått et 3,2 megapikslers kamera, FM-radio, mp3-spiller og videospiller.

Internetthastigheten er imidlertid ikke særlig imponerende. Den raskeste teknologien KF600 byr på er nemlig Edge, som fort oppleves som gjørmetregt dersom du er vant med 3G og super-3G.

KF600 får en pris på rett rundt tre tusenlapper når den kommer.

Sony Ericsson

Sony Ericsson har ikke noen nyheter på vei utover to modeller som er forsinket fra forrige måned: W380i og K660i.

Klikk for større bilde.
Klikk for større bilde.

W380i – Rimelig kamskjellsmusikk

W380i er med en prislapp på rundt 1700 kroner en musikktelefon som er vennlig mot lommeboka. Denne modellen har fått kamskjellsdesign og er 9,2 x 4,9 x 1,9 cm stor, mens vekten er på 100 gram.

Telefonen har fått egne musikktaster bygd inn i en berøringsfølsom overflate, slik at du kan styre musikken uten å åpne telefonen.

Når du kjøper W380i får du med et minnekort på 512 MB, noe som holder til rundt 120 låter i gjennomsnittlig kvalitet.

Teknologisk sett er ikke W380i noen slegge. Skal du surfe på nettet eller laste ned innhold til telefonen er du for eksempel begrenset til EDGE, noe som i praksis gir en nedlastningshastighet på rundt 200 kbps.

Kameraet er heller ikke spesielt imponerende. Med en maksoppløsning på 1,3 megapiksler og mangel på både blits og autofokus egner nok bildene seg best til MMS-bruk.

Til tross for at Sony Ericsson har gitt telefonen begrenset med teknologi og funksjoner, bør den kunne slå bra an hos de som er ute etter en enkel musikkmodell, og bryr seg lite om kamera, internetthastighet og proffunksjoner.

Les mer om W380i:

K660i – Allrounderen

Utseendemessig minner K660i mye om K810i, og har den samme klassiske utformingen og runde nummertaster. Spesifikasjonsmessig er dette mer en allround-telefon i samme sjanger som K610i, selv om Sony Ericsson legger mest vekt på surfemulighetene.

Internetthastigheten på telefonen er det ikke noe å si på. Med både EDGE, 3G og super-3G oppnår du alltid maks tilgjengelig hastighet. Den har også en innebygd bevegelsesensor som registrerer hvilken vei telefonen holdes, og snur skjermbildet deretter. Nettleseren har også en musepeker som kan styres rundt på skjermen, slik at du hele tiden vet hvor langt ned på nettsidene du befinner deg.

Skjermen er imidlertid bare to tommer stor, så det er begrenset hvor gode surfeopplevelser du oppnår, samme hvor mye "surfemobil" Sony Ericsson kaller den.

K660i har ellers støtte for alle fire GSM-nettene, et to megapiksels kamera og muligheter for å bruke microSD-minnekort.

Prisen på K660i vil ligge på rett rundt 2000 kroner når den kommer på markedet.

Les mer om K660i:

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen