Her er de nye mai-modellene

Vi skriver i denne stund mai måned, og trærne er i full blomstring i sørlige deler av landet. Men det er ikke bare i naturen at ting begynner å skje. 3G-markedet er også i full blomstring, og det kommer stadig flere telefoner med 3G. Mens vi for to måneder siden kun hadde tilgang på to telefoner med støtte for 3G, står nå den fjerde og femte for tur.

I denne artikkelen kan du lese mer om Samsung Z500, som er en av de mer banebrytende modellene i år. I tiden fremover vil vi se ytterligere en rekke med 3G-telefoner, og telemarkedet her til lands begynner sakte men sikkert å ta innpå våre naboer i øst såvel som resten av Europa. Det er en fin sommergave det!

Samsung Z500 - verdens minste 3G-mobil

Samsung tiltrakk seg mye oppmerksomhet på årets 3GSM-messe i Cannes, da de nærmest slengte om seg med nye 3G-modeller, inkludert tre stykker beregnet på det skandinaviske markedet. Z500 er den første av disse tre til å dukke opp i norske butikkhyller, og er en av de saftigste telefonene vi har fått se fra Samsung på lang tid.

Først av alt er det størrelsen til Z500 som gjorde at det gikk et lite sukk gjennom forsamlingen da Samsung dro frem modellen under lanseringen på 3GSM. Med målene 8,9 x 4,4 x 2,4 cm er modellen nesten helt lik den noe eldre E700 i størrelse. Dette gjør Z500 til en av de minste 3G-modellene i verden, og setter en stor kontrast til slagvåpnene vi har sett fra Nokia og Sony Ericsson på 3G-fronten til nå.

Vekten er heller ikke noe å skrike over. 95 gram er overraskende lite for en 3G-telefon å være. Her har Samsung tydeligvis funnet en vidundermiks av en slankekur.

Telefonen inkluderer både megapikselkamera, minnekortplass og et dedikert kamera til videosamtaler. Mer nøyaktig kan det ytre kameraet ta bilder i en oppløsning på 1 megapiksel, eller 1154 x 864 punkter. Kameraet kan også ta opp video, da i en oppløsning på 176 x 144 punkter.

Skjermen er slett ikke av den verste sorten heller ettersom den har en oppløsning på 176 x 220 punkter, er av typen TFT og har en fargedybde på 262.000 farger. Z500 har også en ytre fargeskjerm av typen OLED med oppløsningen 80 x 64 punkter.

Multimedia for alle pengene
Etter å ha sett D500 i aksjon blir det ganske så tydelig at Samsung satser stadig mer på multimedia og underholdning i sine telefoner, og Z500 er et stjerneeksempel på akkurat dette. Modellen kan vise til en skikkelig mediaspiller med støtte for både AAC-, MPEG-, og MP3-filformatene, i tillegg til Java-støtte med støtte for MIDP 2.0-formatet, som gjør det mulig å spille de mest avanserte av dagens Java-spill.

I tillegg kan man også laste ned materiale i sanntid gjennom telefonens 3G-støtte. Dette kan være musikk såvel som video, alt etter hva man måtte ønske.

MP3-spiller og megapikselkamera krever sitt av minnet, og i den anledning har man nå endelig fått mulighet for å utvide minnet. Z500 kan bruke kort av typen T-flash, som er den minste minnekort-typen vi har sett på markedet til nå. Disse kortene finnes i størrelser på opptil 512 MB, som gir svært god lagringsplass til musikk og bilder.

Mye teknologi innabords
Skal man overføre filer til og fra telefonen har man mulighet til å overføre trådløst via både blåtann og infrarød, i tillegg til at man har mulighet for å koble telefonen til datamaskinen med hjelp av en USB-kabel. I tillegg har man tilgang til både MMS og e-post.

Samsung Z500 er ventet til slutten av måneden og vil mest sannsynlig få en pris på over 4000 kroner, uten at dette er bekreftet fra Samsungs side. Mer om Samsung Z500 finner du i vår nyhet 'Kamskjelldryss fra Samsung' og 'Samsungs 3G-nyheter'.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen