Her er de nye mai-mobilene

Våren er her, og flere av de store mobilprodusentene har nyheter på lager i butikkhyllene sine.

Samsung

Omnia II Rose Black 2 GB og Omnia II Ceramic White med 2 GB

Samsung har bestemt seg for å lage et par versjoner av Omnia II med mindre lagringskapasitet, og andre farger. Telefonene er i praksis identiske med den originale Omnia II, bortsett fra fargene og lagringskapasiteten.

Omnia II er en Windows-mobil, og kjører nærmere bestemt Windows Mobile 6.5. Det er få knapper på telefonen, og meningen med det er at du stort sett skal bruke fingrene for å navigere deg frem i programmer og funksjoner. Den 3,7 tommer store skjermen har en oppløsning på 800 x 480 piksler.

Ellers har telefonen "alt" av teknologier, som Wi-Fi, super-3G, A-GPS og Bluetooth-profilen A2DP (til trådløse hodesett). Omnia II kan også underholde, og stiller med FM-radio samt et fem megapikslers kamera med autofokus og andre finesser.

Internminnet på de to nye modellene er altså da 2 GB, i motsetning til den originale Omnia-telefonen, som har henholdsvis 8 eller 16 GB minne.

Prisen på de to nye modellene er foreløpig uviss.

Nokia

C5

C5 er en forholdsvis enkel og rimelig smarttelefon. Den har en 2,2 tommer stor skjerm, og et kamera som kan ta 3,2 megapikslers bilder.

Super-3G, A-GPS og A2DP for trådløse hodesett er på plass, samt støtte for alle fire GSM-frekvenser. Wi-Fi får du imidlertid ikke med.

Internminnet er på 50 MB. I tillegg får du et minnekort på 2 GB med i pakken når du kjøper telefonen.

C5 koster fra drøyt 1300 kroner og oppover.

2690

Dette er en veldig enkel telefon fra finnene. 2690 har en 1,8 tommer stor skjerm, og et 0,3 megapikslers kamera. Dette er med andre ord ikke telefonen du tar brudebildene med, og kanskje heller ikke engang russebildene.

Den raskeste surfeteknologien er Edge. Til gjengjeld har telefonen en 3,5 millimeters lydutgang, slik at du kan koble til ditt eget hodesett.

FM-radio er også på plass. Vil du høre på musikk, må du nok kjøpe deg et minnekort til telefonen, siden lagringskapasiteten er på små 15 MB.

Nokia 2690 koster fra rundt 600 kroner.

Sony Ericsson

X10 Mini

Dette er i praksis en kopi av den originale X10-modellen, bortsett fra størrelsen.

X10 Mini kjører Android, og har i tillegg Sony Ericssons egne menyer på toppen. Disse skal gjøre det enklere å finne frem til snarveier og programmer du bruker ofte.

Skjermen til X10 Mini er 2,55 tommer stor, og har en oppløsning på 240 x 320 piksler.

Et kamera på fem megapiksler er med. Dette har blant annet autofokus.

X10 Mini koster fra drøye 2300 kroner og oppover.

Vivaz Pro

Vivaz Pro er som navnet tilsier, en profftelefon. Her får du både en 3,2 tommer stor berøringsfølsom skjerm og fullt qwerty-tastatur.

Telefonen kjører Symbian, og har både super-3G, Wi-Fi, A-GPS og et 5,1 megapikslers kamera med autofokus, bildestabilisator og geomerking, for å nevne noe.

Lagringskapasiteten er på 75 MB. Plassmangel bør det imidlertid ikke bli, siden det følger med et minnekort på 8 GB i pakken.

Vivaz Pro koster fra rundt 3250 kroner og oppover.

LG

GS500

GS500 er en ungdomsmobil med super-3G. Med fokus på den yngre del av befolkningen, har LG gitt telefonen et menysystem som bærer sterkt preg av tegneseriekunsten.

Telefonen har en tre tommer stor trykkskjerm med blant annet håndskriftgjenkjenning.

Ellers finner du en 3,5 millimeters lydutgang for vanlige hodesett, støtte for minnekort og et 3,15 megapikslers kamera. Radio er også på plass.

Telefonen er også i stand til å lese filer fra Office-programmene Word, Excel og Powerpint, samt PDF-dokumenter. Og selvfølgelig kan du sjekke Facebook.

GS500 koster fra 1604 kroner og oppover.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen