I mai kommer det mye snacks. (Bilde: Sony Ericsson/Samsung)

Her er de nye mai-mobilene

Samsung

Samsung har to interessante modeller på vei denne måneden.

F110 Micoach – Din personlige trener

Det vakte oppsikt da Samsung sammen med Adidas lanserte treningsmobilen F110. Denne telefonen er laget for å få deg i form, og er fullstappet av treningsfunksjoner.

Telefonen måler pulsen din via et pulsbelte, teller skritt og kalorier, og har en innebygd elektronisk trener som gir deg tilbakemeldinger på treningen din.

I tillegg kan du koble deg opp mot treningsportalen Micoach, der du kan skreddersy ditt eget treningsprogram og laste det over på telefonen.

F110 kommer med 1 GB innebygget lagringskapasitet, og støtter i tillegg Micro-SD-kort med kapasiteter på opp til 4 GB.

Telefonen skal komme i butikkene helt i slutten av mai, og vil ha en utsalgspris på rundt 3500 kroner. Les mer om telefonen i artikkelen "Her er Adidas-mobilen".

Les også:

U900 Soul – Med skjerm i menyknappen

Samsung U900 har fått samme praktiske designløsning som LG KF600, det vil si at menyknappene er bygd inn i en trykkskjerm under hovedskjermen. Dette gjør at menytastene forandrer seg etter hvor du befinner deg i menyene. For eksempel vil du kunne vise musikkavspillingstaster når du har startet musikkspilleren.

Spesifikasjonene ellers er også riktig imponerende. Med super-3G som håndterer hastigheter opp til 7,2 Mbps burde det ikke være noe problem å få surfe på nettet uten forsinkelser.

Kameraet i telefonen tar bilder i en oppløsning på fem megapiksler, har autofokus, bildestabilisator og ansiktsgjenkjenning.

Telefonen vil ha en utsalgspris på rundt 3600 kroner når den kommer i butikkene. Les mer i vår sniktitt av Soul..

Les også:

LG

Fra LG kommer KF510, som er forsinket fra forrige måned. I tillegg dukker de ferske modellene KM500 og KT520 opp.

KF510 – Slank kameramobil

På MWC '08 viste LG frem den 1,1 cm tykke skyvetelefonen KF510, som byr på et pent utseende og berøringsfølsomme taster. Denne telefonen skulle egentlig kommet i april, men kommer istedenfor denne måneden.

Kameraet i telefonen er ikke verst, og har både autofokus og muligheten til å ta bilder i en oppløsning på opp til 3,2 megapiksler. LG hevder også at kameraet skal starte opp usedvanlig raskt.

Skjermen i telefonen har en størrelse på 2,2 tommer, og en oppløsning på 240 x 320 bildepunkter.

På trådløsfronten stiller ikke telefonen særlig sterkt, og har verken 3G, Wi-fi eller andre avanserte teknologier. Du finner imidlertid Edge, slik at du alltid vil ha tilgang til internett, om enn ikke av den raskeste sorten. Mer om telefonen finner du i artikkelen "LG viser frem slank kameratelefon".

Les også:

KM500 – lekker musikkmobil

LG slipper en ny musikkmobil på markedet i løpet av måneden. KM500 har skyvedesign og egne taster for musikkfunksjonene spredt rundt navigasjonstasten.

Telefonen har fått 3,5 mm utgang for minijack, slik at du kan bruke favoritthodesettet ditt til å høre på musikk.

Internminnet er på 50 MB, og kan utvides med minnekort av typen Micro-SD, noe som blir nødvendig med mindre du kun har ti låter i musikksamlingen din.

Skjermen i telefonen har en størrelse på to tommer, og oppløsningen er på 240 x 320 bildepunkter.

Telefonen har fått en ganske pen prislapp på rett rundt 1700 kroner.

Les mer om KM500:

KT520 – Elegant koreaner

KT520 er en elegant skyvemodell med super-3G. Telefonen har en skjerm på 2,2 tommer, og er 1,5 cm tykk.

LG har gitt KT520 en noe spesiell navigasjonsløsning. Istedenfor joystick finner du nemlig et berøringsfølsomt rullehjul i midten av navigasjonstasten. For de som synes dette blir knotete finnes det vanlige piltaster.

Internminnet i telefonen er på knappe 35 MB, men kan utvides med MicroSD-kort, hvis du skulle trenge mer plass.

Kameraet i telefonen kan ta bilder i en oppløsning på 3,2 megapiksler. Du har imidlertid verken autofokus eller ekte blits.

Les mer om KT520:

 

Nokia

Nokia har to nye telefoner på vei, som begge kommer rett rundt månedsskiftet mai/juni.

N78 – teknologispekket GPS-mobil

Til tross for at N78 skal være en såkalt "folketelefon", har den i likhet med de fleste andre modellene i N-serien fått heftige spesifikasjoner.

Blant annet finner du støtte for både Edge, 3G og super-3G, slik at du får den raskeste internetthastigheten i mobilnettet, samme hvor i landet du befinner deg. I tillegg har telefonen Wi-fi, slik at du også kan koble deg opp mot trådløse nettverk.

N78 byr også på innebygd GPS av typen AGPS, slik at du kjapt finner posisjonen din ved å bruke informasjon fra både mobilnett og satelitter.

Telefonen får en prislapp på rundt 3400 kroner når den dukker opp i butikkene, enten i slutten av måneden eller begynnelsen av juni. Mer om telefonen leser du i vår sniktitt av N78.

Les også:

6220 Classic – GPS i klassisk format

6220 Classic har fått programvare for å bruke Nokia Music Store, spillportalen N-Gage og tjenesteportalen Ovi. Via disse tjenestene kan du kjøpe og laste ned spill og musikk direkte til mobilen din.

Telefonen byr også på både Edge, 3G og super-3G, slik at internetthastigheten er sikret samme hvor du er.

Kameraet i telefonen er av ypperste sort, og har, i likhet med produsentens andre kameraflaggskip, optikk fra Carl Zeiss. Kameraet tar bilder i fem megapikslers oppløsning, har autofokus og ekte blits.

Telefonen har ellers AGPS, slik at du finner frem selv om du mangler retningssans.

6220 Classic har en pris på rett rundt 3000 kroner. Les mer i artikkelen "Tar bilder i fem megapiksler".

Se også:

Sony Ericsson

Sony Ericsson slapp ikke en eneste telefon i norske butikker forrige måned, men lovte til gjengjeld å komme sterkt tilbake i mai. Og produsenten holder ord.

C702 – GPS som tåler regn

Sony Ericssons C702 burde være et finfint alternativ for de som liker seg best ute i villmarka. Denne telefonen hjelper deg nemlig å finne frem via AGPS, samtidig som den tåler å bli våt.

Telefonen har også geomerking, slik at du kan feste bildene dine på kartet.

Telefonene i C-serien har fått Cyber-shot-stempelet, noe som betyr at det har blitt lagt vekt på å lage et bra kamera. C702 kan ta bilder i en oppløsning på opp til 3,2 megapiksler, og har autofokus. Du finner imidlertid ikke ekte blits.

Telefonen får en utsalgspris på rundt 2700 kroner når den kommer i butikkhyllene. Les mer om telefonen i vår sniktitt av C702.

Se også:

G700 – Trykkskjerm og UIQ

Sony Ericssons telefoner i G-serien er laget med fokus på organiseringsmuligherer og proffbruk.

G700 har fått en 2,4 tommers trykkskjerm, og kjører, i likhet med Sony Ericssons andre smarttelefoner, Symbian med UIQ-menyer. I tillegg til den trykkfølsomme skjermen har telefonen også fått vanlig nummertastatur.

Telefonen skal ha forbedret kalender og avtalebok i forhold til tidligere, og kan også by på virtuelle Post-it-lapper som kan "klistres" til skjermen i ventemodus.

Telefonen har ellers et 3,2 megapiksels kamera med bildestabilisator, slik at du kan ta skarpe bilder selv om du har drukket en kaffekopp for mye. Les mer i artikkelen "To trykkfølsomme fra SE".

Les også:

G900 – 5 megapiklser og Wi-fi

G900 har mange av de samme egenskapene som lillebror G700. Også her finner du en 2,4 tommers trykkskjerm, vanlig nummertastatur og UIQ-grensesnittet.

Sony Ericsson har imidlertid vært mer rause med kameraoptikken i G900. Telefonen tar bilder i en oppløsning på fem megapiksler, den har autofokus, bildestabilisator og muligheter for å stille fokuspunkt ved å trykke fingeren mot skjermen. Merkelig nok finner du ikke ekte blits.

G900 har også Wi-fi, slik at du kan koble deg opp mot et trådløst nettverk der dette er tilgjengelig. Dette gjør at du kan surfe raskere (og gratis) på nettet, og åpner også for å bruke IP-telefoni. Les mer om telefonen i lanseringsartikkelen vår.

Les også:

W350i – Flippen er tilbake

Det begynner å bli en stund siden telefoner med flipp var det store på mobilfronten. Nå prøver Sony Ericsson igjen med W350i.

W350i er en Walkman-telefon, som betyr at musikkfunksjonene er det viktigste. I likhet med de andre modellene i denne serien har telefonen fått egne musikktaster. Disse er plassert på utsiden av flippen.

Internminnet i W350i er på fattige 14 MB, men det følger med et M2-minnekort på 512 MB når du kjøper telefonen. Dette holder til rundt 100 låter av gjennomsnittlig størrelse.

Skjermen i telefonen har en størrelse på 1,9 tommer og en oppløsning på 176 x 220 bildepunkter, mens kameraet tar bilder i 1,3 megapikslers oppløsning.

W380i kommer til å koste rett rundt 1500 kroner når den kommer i butikkene. Mer om telefonen finner du i artikkelen "Nye designmobiler fra SE".

Les også:

T280i - for den som vil ha det enkelt

Sony Ericsson T280i har verken Edge, 3G eller super-3G. Den har en 1,7 tommers skjerm med en oppløsning på 128 x 160 bildepunkter, og den har et internminne på 10 MB. Ingen telefon for teknologielskeren altså.

T280i retter seg enkelt og greit mot de som vil ha en telefon som kan brukes til å ringe og sende meldinger med. Du finner riktignok MP3-spiller og kamera, men med en bildeoppløsning på 1,3 megapiksler og lagrinskapasitet nok til to låter, er det begrenset hvor mye disse funksjonene er verdt.

Telefonen skal til gjengjeld levere en taletid på opp til sju timer, og den vil ha en hyggelig pris på rett rundt 800 kroner. Mer om T280i finner du i artikkelen "Fire nye fra Sony Ericsson".

 

HTC

HTC slipper ikke løs noen nye modeller i butikkhyllene denne måneden. Tytn2-eiere har imidlertid grunn til å glede seg. I mai kommer nemlig en oppgradering som gir telefonen Windows Mobile 6.1 Professional istedenfor Windows Mobile 6.0 Professional.

Motorola har som kjent trukket seg ut av Norge, og vi får derfor ikke noen telefonen fra den kanten.

(Kilder: Nokia, HTC, Samsung, LG, Sony Ericsson)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen