Her er de nye juni-modellene

Sommeren er ofte en stille tid når det kommer til mobilslipp i butikkene, og månedens utvalg av nye mobiler ser ut til å følge denne tradisjonen.

Sony Ericsson

X10 mini pro

Dette er en proff-utgave av Android-mobilen X10 mini, som for øvrig er en miniutgave av X10.

Les test av X10 mini her »
Les test av X10 her »

X10 mini pro har, i motsetning til X10 mini, et fullt qwerty-tastatur, noe som gjør den bittelitt større enn X10.

Skjermen er 2,55 tommer stor, og kan vise 16 millioner farger. Alt av surfeteknologi (Edge, 3G, super-3G og Wi-fi) er på plass, og det samme er en 3,5 millimeters lydinngang. Det gjør at du kan erstatte det medfølgende håndfrisettet med et bedre hodesett når du hører på musikk.

Du kan forresten også koble til trådløse hodesett til X10 mini pro. Internminnet er på 128 MB, og et 2 GB kort følger med i pakken.

Et fem megapikslers kamera er på plass. Dette har blant annet autofokus og LED-blits.

X10 mini pro koster fra 2480 kroner og oppover.

Aspen

Aspen er også en profftelefon, men i en litt annen størrelsesorden rent fysisk. Denne telefonen har et klassisk design og fullt qwerty-tastatur. I tillegg kjører den Windows Mobile, nærmere bestemt versjon 6.5.3. Dette skal gjøre menyene mer fingervennlige enn tidligere versjoner.

Andre ting som også skal være forbedret er nettleseren, navigering og kontorprogramvaren.

Aspen har en 2,4 tommer stor skjerm, og både super-3G og alle teknologier nedenfor på skalaen. Befinner du deg i trådløse soner, kan du surfe gratis via Wi-fi.

Internminnet er på 100 MB, og du får i tillegg med et minnekort på 4 GB. Dermed skulle det være nok av plass til bilder og andre filer du måtte ønske å lagre. Apropos bilder, så kan Aspen ta 3,15 megapikslers sådanne.

Aspen koster fra rundt 2000 kroner og oppover.

HTC

Wildfire

Wildfire er en ny Android-mobil fra HTC, som er fullpakket med det du skulle ha behov for i de fleste sammenhenger: Super-3G, 3G, Edge, Wi-fi og Bluetooth med A2DP for tilkobling av trådløse hodesett.

Skjermen er 3,2 tommer stor. Noe fysisk tastatur finnes ikke; fingrene dine er det eneste verktøyet du trenger for å bruke Wildfire.

Internminnet er på 512 MB. Det følger ikke mer noe minnekort i pakken, men telefonen har støtte for minnekort på opptil 32 GB.

Et fem megapikslers kamera sitter på baksiden, og kan ta bilder med både autofokus og LED-blits. Vil du høre på musikk, kan du lett koble til ditt eget hodesett via ledning også. Telefonen har nemlig en 3,5 millimeters lydutgang.

Prisen på Wildfire ligger på rundt 2300 kroner og oppover.

Samsung

S8500 Wave

Denne telefonen har Samsungs eget operativsystem Bada, som ble lansert i desember i fjor. Selve menysystemet er Samsungs Touch Wiz, og har visse likhetstrekk med menyene på blant andre Iphone 3GS.

Telefonen har en 3,3 tommer stor trykkskjerm. Liker du å surfe rundt på nett på fritida, eller har du kanskje behov for god surfehastighet i forbindelse med jobb, stiller S8500 Wave med både super-3G og Wi-fi om du måtte ønske det.

S8500 Wave har 390 MB lagringsplass til fri forlystelse, og i tillegg støtte for minnekort. Dette må du eventuelt skaffe i tillegg, da noe slikt ikke er inkludert når du kjøper telefonen.

Mobilen kan ta fem megapikslers bilder, og har i tillegg til autofokus og LED-blits, smil- og blunkegjenkjenning.

S8500 Wave koster fra rundt 3300 kroner og oppover.

LG

GT 540

Dette er en forholdsvis rimelig Android-telefon med en tre tommer stor trykkskjerm.

Har du behov for å komme deg på nett, er ikke det noe problem. Telefonen har nemlig både Edge, 3G, super-3G og Wi-fi.

Internminnet er på 130 MB, og i tillegg har du plass til minnekort. Vil du bruke lagringsplassen til musikk, vil det sannsynligvis glede deg at telefonen også har støtte for vanlige hodesett i form av en 3,5 millimeters lydutgang.

Kameraet til GT 540 kan ta bilder i tre megapikslers oppløsning, og har også autofokus.

GT 540 koster fra rundt 2000 kroner og oppover.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen