Guide

Her er de nye juni-mobilene

Sammen med sol og sommer kommer en rekke nye og interessante mobiltelefoner i butikkene. Alle produsentene byr på interessante nyheter i juni, blant annet kommer Nokia med en ny N-serie-telefon, og Sony Ericsson kommer med sin første GPS-mobil.

Det ser for øvrig ut til at dette blir en måned preget av forsinkelsene fra mai. Flere av telefonene produsentene lovet i salg i mai kommer nemlig først nå.

Nokia

Vi skrev allerede forrige måned om Nokias N78 og 6220, som skulle komme i butikkene rett rundt månedsskiftet. Først nå skal begge være godt på vei ut i norske butikkhyller.

N78 – teknologispekket GPS-mobil

Til tross for at N78 skal være en såkalt "folketelefon" (eller "folkemultimediacomputer"?), har den i likhet med de fleste andre modellene i N-serien fått heftige spesifikasjoner.

Blant annet finner du støtte for både Edge, 3G og super-3G, slik at du får den raskeste internetthastigheten i mobilnettet, samme hvor i landet du befinner deg. I tillegg har telefonen Wi-fi, slik at du også kan koble deg opp mot trådløse nettverk.

N78 byr også på innebygd GPS av typen AGPS, slik at du kjapt finner posisjonen din ved å bruke informasjon fra både mobilnett og satelitter.

Telefonen får en prislapp på rundt 3400 kroner når den dukker opp i butikkene. Mer om telefonen leser du i vår sniktitt av N78.

Les også:

6220 Classic – GPS i klassisk format

6220 Classic har fått programvare for å bruke Nokia Music Store, spillportalen N-Gage og tjenesteportalen Ovi. Via disse tjenestene kan du kjøpe og laste ned spill og musikk direkte til mobilen din.

Telefonen byr også på både Edge, 3G og super-3G, slik at internetthastigheten er sikret samme hvor du er.

Kameraet i telefonen er av ypperste sort, og har, i likhet med produsentens andre kameraflaggskip, optikk fra Carl Zeiss. Kameraet tar bilder i fem megapikslers oppløsning, har autofokus og ekte blits.

Telefonen har ellers AGPS, slik at du finner frem selv om du mangler retningssans.

6220 Classic har en pris på rett rundt 3000 kroner. Les mer i artikkelen "Tar bilder i fem megapiksler".

Se også:

Samsung

U900 Soul – Med skjerm i menyknappen

I likhet med F110, klarte ikke Samsung å holde deadline på U900 Soul. Telefonen skulle komme i salg i mai, men dukker først opp nå.

Det som er spesielt med U900, er at den har en trykkskjerm i stedet for menytaster. Dette gjør at menytastene forandrer seg etter hvor du befinner deg i menyene. For eksempel vil du kunne vise musikkavspillingstaster når du har startet musikkspilleren.

Spesifikasjonene ellers er også riktig imponerende. Med super-3G som håndterer hastigheter opp til 7,2 Mbps burde det ikke være noe problem å få surfe på nettet uten forsinkelser.

Telefonen vil ha en utsalgspris på rundt 3600 kroner når den kommer i butikkene. Les mer i vår sniktitt av Soul..

Les også:

B300 – kun 900 kroner

For rundt 900 kroner kan du denne måneden få Samsungs billigste kamskjellstelefon, B300.

Med en skjermoppløsning på 128 x 128 punkter og en skjermstørrelse på 1,52 tommer, er B300 omtrent så langt du kan komme fra en multimedietelefon. Den kan heller ikke sende MMS-meldinger, og støtter kun mottak.

Telefonen har imidlertid positive punkter. For eksempel kommer den levert med tyverisikringen Mobile Tracker, i tillegg til WAP, Java og Mp3-støtte for ringetoner. Høyttalerfunksjon og opptaker finnes også.

Les mer:

I200

Samsung kaller I200 for den første Windows-mobilen for massemarkedet. Windows har en rekke fordeler som avansert e-postleser, planlegger og andre proffunksjoner, samt mulighet for å installere egne programmer.

Til tross for avansert operativsystem koster telefonen under 2500 kroner.

I200 har ikke trykkfølsom skjerm, men er i et klassisk format med vanlige mobiltaster. Skjermen måler 2,3 tommer. Mobilen støtter super-3G med hastigheter på inntil 3,6 Mbps, men ikke Wi-Fi. Kameraet i I200 tar bilder med inntil to megapikslers oppløsning.

Les mer:

 

HTC

Der er bare noen få uker siden HTC første gang viste frem Diamond, men både den og oppfølgeren til monstertelefonen X7500 skal allerede være på vei til butikkene.

Diamond - Skjelv i buksene, Apple

Det er ingen overdrivelse å si at HTC Diamond er blant de mest interessante Windows Mobile-telefonene i år.

Med det splitter nye grensesnittet Touchflo 3D er telefonen en drøm å bruke, og vi aner en skikkelig konkurrent til Apples Iphone her.

Det skader heller ikke at Diamond er proppet med teknologi og funksjoner, uten at det har gått ut over størrelsen. Denne telefonen er nemlig både liten og lett.

Telefonen har en prislapp på rett rundt 4500 kroner.

Mer om Diamond:

X7510 Enhanced Advantage – Monsteret har blitt enda hissigere

X7500 har fått kallenavnet monstertelefonen, både på grunn av den alt annet enn beskjedne størrelsen, og på grunn av et imponerende spekter av teknologi og funksjoner. Nå har den endelig fått en oppfølger, som ikke gjør skam på arven.

X7510 har i motsetning til forgjengeren ikke harddisk, men har istedenfor fått et solid flashminne på 16 GB. Tykkelsen på telefonen har også blitt krympet med fire millimeter, slik at den nå er 1,6 cm tykk.

Av andre nyvinninger kan vi nevne at telefonen har fått Touchflo-menyer, Opera Mobile og Google Maps. Ellers er det meste som før. Du finner altså fremdeles en heftig fem tommers skjerm med VGA-oppløsning, i tillegg til egen utgang for å koble til en ekstern skjerm. Ikke akkurat daglig kost i mobilverdenen, med andre ord.

Prisen på godsaken vil nok lande på mellom 8000 og 10000 når den når frem til butikkhyllene.

Mer om X7510:

LG

LG brygger på mye snacks denne måneden. Fire nye modeller er på vei til butikkene.

KF750 Secret – Ny Black Label-modell

Det nyeste medlemmet i LGs Black Label-serie av designtelefoner heter KF750 Secret.

Med fem megapikslers kamera, trykkskjerm og design i karbonfiber på spesifikasjonslisten er KF750 en av de mest interessante telefonene fra LG på lenge.

KF750 skal i følge LG være den tynneste telefonen med fem megapikslers kamera og autofokus.

Telefonen skal også kunne ta opp video i VGA-oppløsning med en bildefrekvens på 30 bilder sekundet i full oppløsning, eller hele 120 bilder sekundet dersom du senker oppløsningen til 320 x 240 punkter.

Les mer om KF750:

KF700 – lekker og trykkfølsom

LG kjører hardt på berøringsfølsomme skjermer om dagen, og KF700 er en av satsningene.

KF700 har fått en tre tommers, trykkfølsom skjerm som dekker hele fronten av telefonen. Oppløsningen er på 240 x 480 bildepunkter, noe som burde fungere flott for å se videosnutter og lignende i bredskjermsformat.

Dersom du skyver skjermen opp, avduker du et vanlig nummertastatur med ordinære taster.

Musikk og film er de viktigste punktene i KF700. Telefonen har både mp3- og videospiller, og kan bruke skjermen i horisontal modus til å se på film med.

Bak på telefonen sitter et 3,15 megapikslers kamera. Kameraet kan også ta opp video. Og skulle du ønske å ha videosamtaler, har telefonen også et kamera i front.

KF700 dukket for øvrig opp i noen butikker i mai, men kommer for fullt nå i juni.

Les mer om KF700:

 

Sony Ericsson

Sony Ericsson slipper nå endelig den nye Cybershot-serien løs i butikkhyllene, sammen med sin nyeste Walkman-telefon.

C702 – GPS som tåler regn

Det er ikke bare Samsung som sliter med å holde deadline. C702 ble lovet i mai, men kommer først nå.

Sony Ericssons C702 burde være et finfint alternativ for de som liker seg best ute i villmarka. Denne telefonen hjelper deg nemlig å finne frem via AGPS, samtidig som den tåler å bli våt.

Telefonen har også geomerking, slik at du kan feste bildene dine på kartet.

Telefonene i C-serien har fått Cyber-shot-stempelet, noe som betyr at det har blitt lagt vekt på å lage et bra kamera. C702 kan ta bilder i en oppløsning på opp til 3,2 megapiksler, og har autofokus. Du finner imidlertid ikke ekte blits.

Telefonen får en utsalgspris på rundt 2700 kroner når den kommer i butikkhyllene. Les mer om telefonen i vår sniktitt av C702.

Se også:

C902 – fem megapiksler

Hos C902i er det kameraoppløsningen som er det mest spennende.Du kan nemlig ta fem megapikslers bilder med telefonen. Kameraet har også blits og autofokus.

En ny funksjon kalt X-Pict Story lar deg legge til musikk og lydopptak til telefonens bildegalleri. Skal vi tro Sony Ericsson selv, kan du sette opp et eget lite multimediashow med telefonen din.

Telefonen har 160 MB internminne, noe som skulle holde til et knippe bilder og musikkfiler. Du kan utvide minnet ved hjelp av M2-minnekort.

På internettfronten kan C902i by på både Edge, 3G og super-3G.

Les mer om C902:

W760i - Rimelig Walkman-GPS

Nå kommer telefonen som ble kjent som Sony Ericssons aller første GPS-mobil. Nykommeren har fått navnet W760i, og har fokus på underholdning, spill og selvsagt navigasjon.

W760i er en skyvetelefon med en 2,2 tommers skjerm. Den er selskapets første telefon med egne spilltaster. Disse befinner seg over skjermen.

Det er dog det som er under panseret på denne modellen som er mest interessant. Den innebygde GPS-en er den første i sitt slag fra Sony Ericsson.

W760i er også en sportstelefon. Den kommer med Sony Ericssons smarte treningsprogram Tracker innebygget. Programmet kan brukes sammen med GPS-en, slik at du kan logge hvor langt du har løpt, syklet eller jogget.

Les mer om W760i:

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen