Her er de nye juli-modellene

I juli måned kommer elleve nye mobiler dumpende inn i norske butikkhyller. Det er ikke mange mobilprodusenter som ligger på latsiden bare fordi det er sommer.

HTC

 • Touch - Styr med tommelen

Fra HTC kommer det én ny telefon i butikkene: Touch.

Touch er det HTC liker å kalle en mobilrevolusjon. Bakgrunnen for dette er at telefonen har en stor trykkfølsom skjerm, men likevel i stor grad kan styres uten pekepenn, kun ved å bruke tommelen. Tidligere har pekepenn vært nærmest obligatorisk på mobiler uten tastatur.

Brukergrensesnittet Touchflo sørger nemlig for at du kan dra fingrene over skjermen når du bruker telefonen. Menyene er tredimensjonale.

Prisen på Touch ligger på mellom 4000 og 4800 kroner i nettbutikkene, og ser ut til å komme i salg allerede første delen av juli.

Les mer om Touch:

 

LG

 • KU250

LG har for kort tid siden sluppet den godt omtalte Prada-telefonen, og har lagt seg på latsiden for sommeren. Herfra kommer det nemlig kun én enkel ny mobil i juli.

KU250 er en enkel telefon, med 1,76 tommers skjerm, 1,3 megapikslers kamera. Med andre ord ganske teknologisk tilbakestående.

Til gjengjeld kommer telefonen sannsynligvis til å koste i overkant av 1500 kroner, noe som ikke er allverdens.

Og på den lyse siden, har telefonen blåtann og støtte for minnekort.

Les mer om KU250 hos LG.

 

Nokia

 • E90 - Avansert og proff

Nokias profftelefon E90 kommer i butikkene i juli, selv om det i begynnelsen kun er i små volumer. For den teknologiinteresserte forretningmannen, er det bare å gni seg i hendene.

E90 er i Communicator-serien, og nummer seks i rekken. Nokias kommunikator-modeller har herjet proffmarkedet helt siden Nokia 9000 Communicator kom på markedet i 1998. Det som kjennetegner kommunikatorne er at de har telefontastatur og en liten skjerm på utsiden, og fullt tastatur og en stor bredskjerm på innsiden.

E90 bruker Series 60, i likhet med de fleste avanserte mobiler fra Nokia. Dette betyr at du kan kjøre flere programmer samtidig, og du kan laste ned nye programmer fra det enorme spekteret som finnes for Series 60. Tidligere Communicatorer har brukt et eget menysystem kalt Series 80, som hadde tilgang til et begrenset antall programmer.

Ellers er mobilen funksjonsrik til beinet. Du finner en superavansert e-postleser, programmer for å både åpne og redigere Word-, Excel- og Powerpoint-filer. Og ja, den har GPS slik at den fint kan brukes i bilferien.

Videre har E90 høyhastighetstilkoblinger som Wi-Fi, super-3G, 3G og EDGE slik at du surfer i den beste hastigheten som eksisterer - enten det er i det trådløse hjemmenettverket eller i mobilnettet. Og ja, kameraet knipser i 3,2 megapiksler og det har autofokus.

Trenger vi egentlig å nevne at telefonen er stor, og ikke kan oppbevares i skjortelomma? Og at den koster skjorta og det hvite ut av øyet?

Les mer om E90:

 

 • 6267 - Billig kamskjell

6267 er en kamskjellstelefon som ikke koster allverdens, og som Nokia også lover ut i butikkene i juli i små volumer. Likevel er ikke funksjonene noe å fnise av.

Utseendemessig likner 6267 på 6131. Den har for eksempel den samme lange underleppen som søstermodellen.

Fokuset i 6267 er på musikk. Dermed har den fått egne musikktaster på utsiden av telefonen. Disse i kombinasjon med en høyoppløst utvendig skjerm gjør at du kan styre musikken uten å åpne telefonen. Telefonen skal også ha en forbedret musikkspiller som ifølge Nokia skal gjøre det enklere å bruke 6267 som mp3-spiller.

Dessverre har telefonen kun 30 MB minne innebygget, og det følger ikke med ekstra minnekort. Skal du bruke telefonen som musikkspiller bør du med andre ord gå til innkjøp av dette.

Med fotokameraet har du mulighet til å ta bilder i en oppløsning på to megapiksler, og blits er på plass. Skal du surfe på internett får du gode hastigheter. Telefonen har nemlig både 3G og EDGE.

Regn med en pris på omtrent 2700 kroner uten abonnement.

Les mer om 6270:

 

 • 8600 Luna - Mobil av glass og stål

Det som er spesielt med 8600 Luna er at den er laget i glass og rustfritt stål, og design og kvalitetsfølelse er altså definitivt satt i høysetet. Glassdekselet over tastaturet er uklart, slik at tastene kan skimtes igjennom.

8600 Luna har en to tommers stor skjerm på 240 x 320 piksler, og skjermen bør derfor være skarp. Men spesifikasjonsmessig vekker den eller sikke oppsikt.

8600 Luna har blåtann med A2DP-støtte, noe som betyr at du kan bruke trådløse stereo-hodesett sammen med nykommeren. Men den har kun 128 MB innebygget minne, og støtter ikke minnekort.

Prisen på 8600 ser ut til å havne på rund 6500 kroner i de fleste nettbutikkene.

Les mer om 8600 Luna:

 

Motorola

 • Rizr Z8 - Former seg etter ansiktet

Motorola har to spennende telefoner på tapeten som vi for første gang så på mobilmessen 3GSM i februar. Den ene er Motorola Z8, som bøyer seg som en banan og dermed former seg etter ansiktet ditt når du åpner den.

Designen er altså noe helt nytt med Motorola Z8. Men også operativsystemet er et friskt pust. Til tross for at Z8 ikke har trykkfølsom skjerm, kjører den Symbian UIQ som vi tidligere kun har sett i smarttelefoner med trykkfølsom skjerm. For eksempel i Sony Ericsson P990i.

Den nyeste versjonen av Symbian UIQ støtter nemlig at du kan styre hele telefonen kun med tastene, i motsetning til før når du måtte bruke skjermen og pekepennen for å få frem alle funksjonene.

Ellers finner vi super-3G, 3G og EDGE, slik at du har maksimal surfehastighet uansett hvor du måtte befinne deg. For å ta bilder finner du et to megapikslers kamera, og minnekortstøtte er på plass. Du finner også nyeste blåtann-versjon med støtte for stereo-musikk. Kort sagt er det kun den mest kresne som vil savne noe, som for eksempel GPS.

Les mer om Z8:

 

 • Krzr K3 - Liten med super-3G

K3 er Motorolas andre nyhet i juli. Dette er en oppgradert versjon av Krzr K1. Nyheten er at K3 har fått super-3G, så vel som en annen farge.

Ellers kan K3 stille med en slank utforming, i likhet med forgjengeren, og god batterilevetid. For surfingens del har K3 både 3G og EDGE så vel som super-3G. Menyene er av den enkle sorten, og spesifikasjonene er ikke av de heftigste

K3 kan med andre ord være noe for deg som vil bruke mobilen som modem til PC-en din for å surfe på farten, samtidig som du bryr deg om design.

Les mer om K3:

 

Samsung

 • M300 - Knøttliten koreaner

M300 skal innfinne seg i butikkene allerede helt i begynnelsen av juli om vi skal tro Samsung.

M300 er rett og slett en E700 i en mindre versjon. For de som ikke husker så langt tilbake: E700 var på sin tid en knøttlilten kamskjellstelefonen som tok pusten fra de fleste. Nyheten med M300, er at den er enda mindre.

Målene til M300 er på 8,0 x 4,0 x 1,7 centimeter. Vekten er også vesentlig redusert, og M300 blir med sine små 64 gram én av dagens letteste mobiltelefoner. Totalt sett bør det dermed ikke være noe i veien med å plassere M300 i skjortelomma.

Men noen teknologimonster er absolutt ikke M300. Skal du ha en så liten telefon, må du si farvel til både blåtann og 3G, og nøye deg med bare 2 MB internminne.. FM-radio er imidlertid på plass.

Prisen lander på omtrent 1200 kroner, noe som gjør at du kanskje tilgir manglene ganske lett. Telefonen kommer i butikkene i begynnelsen av juli.

Les mer om M300:

 

 • U700 - Syltynn super-3G

Og det er ikke bare Samsung M300 som har en størrelse verdt å måpe av. Samsung U700 kommer også i juli, og det er den tynneste super-3G-telefonen vi har sett til nå. Det er uten tvil størrelse og design som er satt i høysetet.

I ekte Ultra Edition-stil, er U700 riktignok tynn men også ganske spesifikasjonsrik. Ikke bare har den 3G, men også super-3G og EDGE slik at du får maksimal surfehastighet i alt av mobilnett i Norge.

Kameraet tar bilder i tre megapikslers oppløsning, og har autofokus. U700 støtter videre minnekort, trådløs blåtann med overføring av stereolyd.

Prisen er på veiledende 3750 kroner, og telefonen sendes ut til butikkene i slutten av juli.

Les mer om U700:

 

Sony Ericsson

 • P1i - Proff etterfølger

P1i er Sony Ericssons nye modell i P-serien, som en oppfølger til Sony Ericsson P990i. Her finner vi trykkfølsom skjerm, og en rekke proffunksjoner. P1i har også fullt tastatur slik at e-postene og tekstmeldingene går unna.

Svensk-japanernes nye smarttelefon har et 3,2 megapikslers kamera med autofokus, for å også kunne tilfredstille den som setter pris på multimedia.

P1i har 3G, men ikke super-3G. Den har heller ikke EDGE, og er dermed ikke det beste valget om du vil surfe i høy hastighet mens du er på farten.

På en annen side har den Wi-Fi, som lar deg koble deg til det trådløse hjemmenettverket og surfe rett på internettlinjen din med telefonen.

P1i kommer sent i juli, og prisen har havnet på mellom 4000 og 4500 kroner i nettbutikkene.

Les mer om P1i:

 

 • W580i - billig Walkman

W580i er en av Sony Ericssons nyeste musikktelefoner, og denne gangen er det skyveformat som gjelder. Telefonen er av den billige sorten, som er myntet på den ungdommelige mobilkjøperen.

Telefonen har et to megapikslers kamera, og blåtann for å sende bildene eller andre filer. Du kan også høre på stereomusikk med trådløse hodesett.

Med i pakken finner du et 512 MB minnekort, et musikkhodesett og en overgang til vanlige hodesett, slik at du kan bruke mobilen som mp3-spiller uten å handle noe ekstra.

Siden telefonen er myntet på den yngre mobileieren, er en del proffunksjoner nedprioritert.Telefonen har for eksempel ikke EDGE og ikke 3G

Telefonen er rett om hjørnet, og vil koste rundt 2500 kroner i nettbutikkene.

Les mer om W580i:

 

 • W660i - Walkman med 3G

I likhet med W850i, er W660i myntet på den yngre mobilkjøperen. W660i er heller ikke spesielt dyr, med en prislapp på rundt 2700 kroner.

Dette er en Walkman-telefon, og musikkspilling er dermed en av de viktigste funksjonene. Med i pakken får du et minnekort på 512 MB, en overgang til et vanlig stereohodesett så vel som et medfølgende musikkhodesett. Videre har W660i fått et to megapikslers kamera.

Proffunksjoner er nedprioritert som følge av at W660i er en ganske billig telefon myntet på de mer ungdommelige. I ekte Sony Ericsson-stil har telefonen 3G, men mangler EDGE. Det vil si at du kan surfe i god hastighet i tettbygde strøk, men må ned i GPRS-hastighet i når du forlater byen.

Les mer om W660i:

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen