Her er de nye desember-mobilene

Det er straks duket for julehandelen, og denne måneden er det mange grunner til å ta turen innom mobilbutikkene.

Samsung

(Foto: Marius Valle)
(Foto: Marius Valle)

Samsung G800 - Kamerakjempe

Den mest interessante modellen fra Samsung denne måneden er kameratelefonen G800. Telefonen skulle egentlig kommet i butikkene i november, men Samsung kan altså nå melde at den først kommer i begynnelsen av denne måneden.

På papiret ser G800 ut til å kunne ta opp kampen mot kamerakongene fra Nokia og Sony Ericsson: N95 og K850i.

G800 har nemlig fått et innebygd kamera som tar bilder i en oppløsning på opp til fem megapiksler, noe svært få modeller kan skilte med i dag.

Det er imidlertid mye mer enn bildeoppløsning som avgjør om en kameratelefon er god eller dårlig. Da er det like interessant at telefonen kommer med 3 x optisk zoom, ekte blits, bildestabilisator, ansiktsgjenkjenning og en drøss med andre funksjoner som skal sikre deg bedre bilder.

I tillegg til solide kameraegenskaper byr G800 blant annet på 3G, en dugbar musikkspiller og en 2,4 tommers skjerm.

Prisen vil ligge på rundt 4500 kroner.

Les mer om G800:

Samsung Giorgio Armani - for fiffen

Samsung og motehuset Giorgio Armani slo seg i høst sammen og snekret mobiltelefonen SGH-P520, som ble lansert på Spring/Summer 2008 Womens fashion show i Milano.

Med en pris på over 6000 kroner er ikke dette telefonen for hvermannsen, og den kommer kun til å selges i Giorgio Armani-forretninger og utvalgte mobilbutikker.

Telefonen har fått en 2,6 tommers berøringsfølsom skjerm, og har sine likhetstrekk med LGs Prada-mobil. Den er imidlertid mindre i størrelse. Med målene 8,75 x 5,45 x 1,05 cm og en vekt på 85 gram burde ikke Armani-mobilen ta opp store plassen i lomma.

Det er ikke bare på utsiden at designen har blitt vektlagt. Menysystemet i telefonen, som har fått navnet Croix, har nemlig blitt tildelt en designpris fra tyske Design Forum International.

SGH-P520 Giorgio Armani er nok ikke noe for teknologislavene der ute. Du finner for eksempel verken EDGE, 3G eller trådløst nettverk.

LG

Denne telefonen kan ta opp video med 120 bilder i sekundet.
Denne telefonen kan ta opp video med 120 bilder i sekundet.

LG KU990 - Kamerautfordreren

LG KU990 skulle etter planen ha blitt lansert i oktober. Deretter ble den forsinket til november, før LG nå endelig melder at den er på vei til butikkhyllene, der den vil være på plass i løpet av den første uken i desember.

KU990 har blitt døpt YouTube-mobilen av pressen. Men telefonen er mer enn en modell som lar deg laste opp video direkte til Youtube.

LGs nykommer har et kamera som vi sjeldent har sett maken til på mobiltelefoner. Det har fem megapikslers oppløsning og autofokus, optikk fra Schneider Kreuznach og innebygget bildestabilistator. Blits er også på plass.

Det mest spesielle med kameraet er likevel at du i videomodus kan ta opp video med en bildefrekvens på 120 bilder i sekundet. Dette gjør det mulig å skru ned avspillingshastigheten (såkalt "slow motion") på videoopptakene uten at filmen blir hakkete. Dermed skulle vi tro KU990 kan bli populær blant Myth Busters-fans og andre som vil filme spektakulære stunts.

Utover kamerafunksjonaliteten byr LGs nykommer også på en berøringsfølsom skjerm i stedet for tastatur. Om du vil koble deg til nettet kan telefonen by på super-3G med makshastighet på 3,6 Mbps.

Les mer om KU990:

LG KG290 - billig skyvetelefon #1

LG har en tendens til å lansere telefoner i det stille. Dette er tilfelle med KG290, som vi ikke hadde hørt om før vi tok kontakt med LG i går.

KG290 er en skyvetelefon med et pent og enkelt utseende, og er rettet mot de som ikke trenger allverdens funksjonalitet og teknologi.

Telefonen har fått en 1,77 tommers skjerm med en oppløsning på 128 x 160 bildepunkter, samt et kamera som tar bilder i en oppløsning på opp til 1,3 megapiksler.

Noen telefon å surfe på nett med er KG290 ikke, ettersom den kun har GPRS, som gir en typisk hastighet på én tiendedel av det du kan oppnå med 3G.

Telefonen har ellers innebygget musikkspiller, og støtte for minnekort av typen microSD, slik at du får plass til en god del musikk ved å utvide minnet.

LG KU380 - billig skyvetelefon #2

I likhet med KG290 ble KU380 lansert i det stille. Også dette er en enkel telefon med skyvbart format.

Telefonen har imidlertid fått bedre internettstøtte: EDGE. Dette gir en typisk nedlastningshastighet på rundt 200 kbps.

I likhet med KG290 har også KU380 fått innebygd musikkspiller og støtte for minnekort av typen microSD.

Det innebygde kameraet tar bilder i størrelser på opp til 1,3 megapiksler.

LG regner med at både KG290 og KU380 vil være på plass i butikkhyllene før julaften.

 

Nokia

Nokia N82 - nytt flaggskip

Det er ikke mer enn to uker siden Nokia lanserte N82, som er oppfølgeren til N95. Likevel er telefonen allerede på plass i nettbutikkene.

N82 er en smarttelefon med mobilplattformen Symbian, og har fått den nyeste versjonen av grensesnittet S60.

>> Les mer om S60

N82 har fått et kamera som tar bilder i en oppløsning på opp til 5 megapiksler, og i motsetning til i forgjengeren finner du denne gangen ekte blitz.

Det er ikke bare på stillbilder N82 ser ut til å kunne briljere. Kameraet tar også video i 640 x 480 pikslers oppløsning, bedre kjent som VGA-oppløsning i kameraverdenen, med opptil 30 bilder i sekunder. Dette er de beste spesifikasjonene for videoopptak du får i dagens mobiler.

Også på trådløsfronten får du i pose, sekk og tilhenger. N82 har EDGE, 3G, super-3G, WiFi, Bluetooth og GPS. Alt du trenger, med andre ord.

N82 har en pris på rundt 4500 kroner.

Les mer om N82:

HTC

De som er ute etter en Windows Mobile-telefon får tre nye alternativer denne måneden.

(Foto: Einar Eriksen)
(Foto: Einar Eriksen)

HTC Touch Dual

Touch Dual skulle er blant modellene som i utgangspunktet skulle dukket opp forrige måned, og etter en liten forsinkelse skal den nå være på vei.

Touch Dual har i likhet med forgjengeren Touch fått plattformen Windows Mobile 6.0 Professional, som er beregnet på mobiltelefoner med trykkfølsom skjerm.

Den mest opplagte forskjellen på Touch Dual og forgjengeren, er at du denne gangen finner et uttrekkbart nummertastatur i tillegg til den trykkfølsomme skjermen. Skjermen har en størrelse på 2,6 tommer, noe som er hakket mindre enn forgjengeren.

Touch Dual har ellers fått både oppgraderinger og nedgraderinger i forhold til forgjengeren. For eksempel har telefonen denne gangen fått både 3G og super-3G, noe som gjør at du kan surfe på internett i den høyeste hastigheten som er mulig over mobilnettet. WiFi-støtten du fant på den originale Touch er imidlertid fjernet, så du kan ikke koble deg opp mot trådløse nettverk.

Touch Dual får en prislapp på rundt 4500 kroner.

Les mer om HTC Touch Dual:

HTC S730 - Fullt tastatur

S730 er oppfølgeren til HTC S710, en skikkelig proffmobil som vi ga terningkast fem i vår test. Telefonen ser ut som en vanlig telefon, helt til du skyver ut det fulle tastaturet fra siden av mobilen. Tastaturet sørger for at du raskt kan skrive e-post og SMS.

Men det er ikke bare gammelt oppgulp HTC serverer oss. S730 er nemlig tidsriktig utstyrt med super-3G og 3G, noe som forgjengeren manglet. I tillegg er Wi-Fi på plass, akkurat som i forgjengeren. Denne teknologien sørger for å få deg på nett rett over bredbåndslinjen din hjemme.

I tillegg har mobilen støtte for alle de fire GSM-frekvensene som brukes i verden, og dette kombinert med 3G gjør at du kan bruke mobilen i praksis kan brukes i hele verden. Nykommeren har også fått et frontmontert kamera som åpner for å ha videosamtaler med kollegene dine.

S730 har Windows Mobile 6 som operativsystem, noe som gjør den til en helproff telefon med de fleste muligheter du kan tenke deg. For eksempel finner du innebygget MSN-klient, og telefonen støtter visning av Office-dokumenter.

Prisen på S730 ventes å havne på i underkant av 4000 kroner. 

Les mer om S730:

 • Lanseringsnyhet på S730
 • Beste pris på S730 med abonnement
 • Beste pris på S730 uten abonnement
 • Sony Ericsson

  W960i - turboladet walkman

  Etter mye om og men, lover Sony Ericsson at musikktelefonen W960i endelig på vei til butikkene, og at den vil være mulig å få kjøpt allerede i første uke av desember.

  W960i har en 2,6 tommer stor trykkfølsom skjerm, og bruker Symbian-grensesnittet UIQ. Skal vi tro Sony Ericsson, skal det være like enkelt å bruke fingrene på skjermen som den medfølgende pekepennen.

  Telefonen skal kunne levere varene på de fleste punktene du kan be om. Av trådløs teknologi finner du WiFi, Bluetooth 2.0 med støtte for trådløs stereolyd og 3G, mens minnekapasiteten på 8 GB burde være mer enn nok for musikksamlingen. Dersom du mot all formodning skulle greie å fylle opp minnet, står du imidlertid fast, ettersom telefonen ikke støtter minnekort.

  Som alle andre musikktelefoner fra Sony Ericsson leveres W960i med Walkman-programvare og TrackID, som hjelper deg å finne informasjon om musikk du hører mens du er på farten.

  Les mer om Sony Ericsson W960i:

   

  Intet nytt fra Motorola

  Motorola er den eneste av de store mobilprodusentene som ikke slipper noen modeller i butikkhyllene i desember.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen