Her er de nye august-modellene

Sommeren begynner å dra seg mot en slutt, mange har nytt sommervarmen rundt om kring på landets solfylte strender og attpåtil tatt en liten dukkert i vannet.

Mange har sikkert av den grunn også opplevd at mobilen har takket for seg. Dette kan skyldes alt fra fukt til at små sandkorn har funnet veien inn til telefonens edlere deler - noe som veldig ofte fører til at mobilen ikke fungerer i ettertid.

Vi kan derfor berolige med at det ikke er grunn til bekymring om man må ut med mange tusen for en ny telefon. August bringer faktisk ikke mindre enn hele 5 modeller prissatt under 2000 kroner uten subsidier. og enkelte av disse vil sikkert være mulig å få til èn krone med binding til ett abonnement i nær fremtid.

Her er produsentens nyheter for den siste sommermåneden.

Siemens C75 - veldig mye for veldig lite
Siemens lanserer i disse dager den nye 75-serien sin på det norske markedet. Denne måneden får vi stifte bekjentskap med seriens billigmodell, C75. Dette er slett ikke noen billig plastikktelefon. Den lille kjekkasen har nemlig mer kraft under panseret enn noen andre modeller i samme prisklasse, noe som gjør C75 til en av de hetere modellene fra Siemens på lang tid.

Mens mange av Siemens 75-modeller sliter med stor størrelse, er dette slett ikke tilfelle med C75. Sammenlignet med forgjengeren i C-serien, S65, er Siemens nye lavprishåp en lettvekter med målene 10,3 x 4,4 x 1,7 cm. Dermed er den ikke større enn Sony Ericssons K500i, som er blant de minste telefonene på markedet.

Vekten på 85 gram er heller ikke noe man kan klage over. Med det får man en lommevennlig telefon som slett ikke tynger når man for eksempel er ute og jogger.

Skjermen til nye C75 er av typen TFT og har en skjermoppløsning på 132 x 176 punkter. Med en fargedybde på 65 000 farger er dette den beste mobilskjermen man kan få til rett over tusenlappen, ettersom den både byr på TFT-teknologi og en høy oppløsning. Det skal også være nevnt at skjermen til C75 ikke er like stor fysisk som hos modellens dyrere brødre i M- og S-serien. Dette betyr at man får et skarpere og jevnere skjermbilde, som er mindre pikslerert.

VGA-kamera og stort minne
C75 tar ellers steget videre fra sin forgjenger C65, og byr på et innebygd kamera med VGA-oppløsning. Dette er ikke rare greiene på kamerafronten, men duger absolutt i en telefon som man vanligvis kjøper for én krone med abonnement. Kameraet kan også by på 5 x digital zoom, video og selvutløser, slik at man med enkle trykk kan forevige seg selv og andre.

Det interne minnet er på 10 MB, noe som er ganske bra for en telefon i det prissegmentet C75 ser ut til å legge seg i. Med 10 MB minne får man plass til godt over 200 bilder tatt med kameraet, eller et helt arsenal av ringetoner og bakgrunnsbilder. Hvor mange videosnutter minnet holder til er uvisst, men med 10 MB minne burde man få plass til en del minutter med film.

Mye trådløs teknologi
Foruten god skjerm og stort minne byr C75 også på mye trådløs teknologi. Man kan for eksempel overføre til og motta filer fra andre enheter ved hjelp av infrarød-porten som sitter på siden av telefonen. Telefonen har også trippelbånd, slik at den kan brukes over store deler av Nord-Amerika.

Push-To-Talk er på plass, og gjør dermed C75 til andre modell i C-serien som kan friste med dette. Med PTT kan man sende talemeldinger over mobilnettet til datapris istedenfor samtalepris, noe som gjør det til en svært billig tjeneste å bruke. Dessverre har verken Telenor eller NetCom støtte for PTT i sine nett, og teknologien er med det ubrukelig i Norge inntil videre.

C75 har også en innebygd IM-klient som gjør det mulig å se hvilke venner eller bekjente som er tilkoblet mobilnettet.


(Klikk for større bilde)

C75 har ikke EDGE, men bruker i stedet den noe tregere GPRS-teknologien. Her har Siemens valgt klasse 10, som gir 53,6 kbps i hastighet ned og 28,8 kbps opp. Siden enkelte konkurrerende modeller byr på EDGE, og dermed også høyere nedlastingshastigheter, hadde det vært fint om også C75 hadde kunnet skilte med dette. Men siden telefonen har begrenset minne og ingen MP3-spiller, ser vi samtidig ikke bruksområdene.

Siemens lover en batteritid på 300 timer standby og 5,5 timer tale, noe som slett ikke er verst for en liten telefon med stor fargeskjerm.

C75 er ventet nå i august og skal i første omgang dukke opp i fargevariantene Palladium og Silver White. Prisen vil som sagt ligge rett over tusenlappen, og telefonen vil med det etter all sannsynlighet dukke opp som subsidiert 1-kronestelefon i mange forretninger.

Ønsker du å vite mer om Siemens C75 kan du ta en titt på vår tidligere artikkel; 'C75: Billig design fra Siemens.'

(Beste pris på C75 finner du i prisguiden)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen