Her er de beste mobilprogrammene

De fleste som har en viss oversikt over mobil- og nettmarkedet vet at Google har en finger med i spillet nesten overalt. Forrige uke lanserte de en nettleser for det vanlige PC-markedet. Nå kommer det også snart mobiltelefoner basert på operativsystemet Android, der Google er en av de viktigste støttespillerne.

Google har tydeligvis skjønt at programmer til mobiltelefon er i vinden om dagen, og de har nettopp kåret vinnerne i sin Android Developer Challenge. Her konkurrerte utviklere over hele verden om premier helt opp mot 275.000 dollar (1,55 millioner kroner).

Førstepremiene gikk til
Blant de som deltok i konkurransen var det 10 stykker som gikk av med toppremien.,


Cab4me

Cab4me har laget en applikasjon som gjør at du kan bestille en taxi hvor enn du er i verden. Mobilen og programmet vet hvor du er til enhver tid og bestiller en taxi for deg til adressen du er på fra nærmeste drosjeselskap. Det er også mulig å bestille taxi til forhåndsdefinerte steder via integrering med telefonens adressebok.

Les mer om prosjektet på nettsidene til Cab4me.


Compareeverywhere

Compareeverywhere lar deg bruke mobilkameraet til å skanne strekkoder på varer i butikker. Dette kan du bruke til å sammenligne priser i andre butikker i løpet av få sekunder. Videre kan du bruke GPS-en i mobilen til å finne butikker i nærheten, og ringe dem direkte eller fine veibeskrivelser via Google Maps.

Les mer om Compareeverywhere på disse nettsidene.


Ecorio

Ecorio er det første programmet som er premiert for sitt miljøfokus. Det er mulig å regne ut hvor mye klimagasser du er ansvarlig for. Deretter kan du få alternativer som gjør det mulig å redusere ditt utslipp, blant annet ved å bruke offentlig transport. Du kan også kjøpe klimakvoter direkte fra mobilen.

Les mer om prosjektet på nettsidene til Ecorio.


Life360

Life360 er et sosialt nettverk som knytter deg sammen med venner og kjente i nærområdet. Er det en brann i området kan du få beskjed umiddelbart via meldingssystemet i Life360. Du kan også følge med på hvor dine nærmeste befinner seg på mobilens kart.

Les mer om Life360 på disse nettsidene.


Picsay

Picsay er en litt morsom fotoapplikasjon som gjør det mulig å notere kommentarer på bilder du har tatt via mobilen. En ferietur til Paris blir foreviggjort med et bilde med en rekke artige kommentarer. Send deretter bildet rett til familie og venner via nettet.

Les mer på nettsidene til Picsay.


Softrace

Softrace skal gjøre trening morsomt ved å la folk verden over konkurrere med hverandre via mobilen. Konkurranser blir satt opp og mobilens GPS vil hele tiden følge brukerens posisjon, noe som gjør det mulig å lage fysiske spill, der du ikke styrer andre spillere, men der du selv er spilleren.

Les mer på nettsidene til Softrace.


Wertago

Wertago er programmet for de som liker å ta en fest. Her kan du enkelt følge med på hvilke utesteder som er hottest akkurat nå. Den lar deg også koordinere med vennene dine og følge med på menneskene som er mest in. Dette er også et enkelt sosialt nettverk der du kan følge med på og oppdatere vennene dine.

Les mer om Wertago på disse nettsidene.

De tre andre som gikk av med førstepremien er:
  • Tunewiki
  • Locale
  • Gocart

Andrepremiene gikk til

Utover de 10 teamene som mottok 275 000 dollar var det også 10 stykker mottok andrepremien som var på 100.000 dollar (563.393 kroner).


Breadcrumbz

Breadcrumbz viser fotografier av veier du skal bevege deg på. Håpet er at bildebasert navigering er enklere enn bare kartbaserte veibeskrivelser. Du kan også bruke mobilens kamera koblet med GPS-en til å ta såkalte geotaggede bilder. Bilder kan også legges over kartdatene for å en detaljert oversikt.

Les mer om Breadcrumbz på disse nettsidene.


Cooking Capsules

Cooking Capsules er for de matinteresserte. Programmet skryter på seg å strømlinjeforme planlegging av oppskrifter og matlaging. Det er også mulig å laste ned videoinnhold til hjelp i matlagingsprosessen. Koblingen med Google Maps gjør det også mulig å finne butikker og venner i nærheten.

Les mer om prosjektet på nettsidene til Cooking Capsules.


Piggyback

Piggyback er også ment å få folk til å hjelpe miljøet. Ved å finne flere som skal samme vei kan flere samles i samme bil. Slik spares miljøet for unødvendige utslipp. Fortell hvor du er på vei og hvor mange plasser du har tilgjengelig og programmet finner potensielle passasjerer langs ruten. Piggyback regner automatisk ut hvor mye hver av passasjerene skylder for turen.

Les mer på nettsidene til Piggyback.


Teradesk

Teradesk lagrer filer virtuelt og gir tilgang til filer på maskiner som ikke er tilgjengelig. Filer sendes sikkert til og fra mobilen via Teradesk. Er batteriet tomt eller nettforbindelsen borte? Da kan programmet pause filoverføringen for å fortsette ved en senere anledning. Det er også mulig å sende filer via MMS og Bluetooth.

Les mer om Teradesk på disse nettsidene.

De andre som mottok 100.000 dollar var:
  • Maverick
  • Pebblebox
  • Phonebook 2.0
  • Pocket Journey
  • Rayfaria
  • Shareyourboard
Les mer om Android Developer Challenge hos Google og på sidene til Open Handset Alliance finner du en del informasjon om operativsystemet Android

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen