Her er de beste mobilene for en slank lommebok

Det er ikke alltid lett å vite hvilken mobiltelefon du skal velge – særlig hvis prisen er en avgjørende faktor. Noen av billigmodellene på markedet har både trist utseende og skuffende dårlige basisfunksjoner, mens andre faktisk er både gode og velutrustede.

Vi har valgt å plukke frem et knippe mobiltelefoner i prisklassen fra 1000 til 1500 kroner, og unngår dermed de aller mest strippede telefonene. Er du ute etter det aller billigste på markedet, er dette altså ikke oversikten du bør kikke i.

Det kan ofte være fristende å kjøpe en mobiltelefon til 1 krone, men med på kjøpet får du gjerne et dyrt abonnement og 12 måneders bindingstid. De fleste av modellene vi har funnet frem vil det være billigere å kjøpe helt uten noen form for binding.

De aller fleste mobiltelefonene på markedet har kamera, men vi har også funnet frem et par godbiter som ikke har kamera for deg som ikke er opptatt av å kunne ta bilder med mobiltelefonen.

Felles for telefonene vi har plukket ut, er at de har mange funksjoner til å være såpass billige. Det varierer imidlertid fra modell til modell hva som har fått plass under panseret. Derfor er det greit å sette seg inn i om det er e-post, kamera, nedlastingshastigheter eller basisfunksjoner som taster, lyd og meldinger som er viktigst for deg.

Her er utvalget vi mener egner seg best for deg som ikke vil tømme sparegrisen helt for penger.

Siemens ME75
Siemens og Nokia er de eneste som hittil har laget mobiltelefoner som skal tåle en skikkelig trøkk. Og selv om vi vanligvis drar frem billigmodellen ME75 når vi skal ha den med oss ut i gjørma, egner den seg også godt til å bli dratt frem i denne sammenhengen.

Med en prislapp på en skarve tusenlapp, er Siemens ME75 et genialt valg for deg som jobber eller ferdes mye utendørs. Modellen tåler både en tur i bakken, støv, et godt regnskyll og avhengig av størrelsen på bikkja tåler den trolig også å bli brukt som tyggepinne.

ME75 har gode, oversiktlige taster, lang batteritid og et integrert kamera dersom du vil sende MMS-bilder til venner og familie.

Les hele testen her.

Sony Ericsson Z530i
Selv om Sony Ericsson den siste tiden har vært mest kjent for sine Walkman-mobiler har de også en del andre toppkort i ermet: Deriblant Sony Ericsson Z530i. Den lille foldemobilen er tilgjengelig i flere forskjellige farger, og kan gjøres mer personlig ved å bytte ut dekslene.

Z530i har en prislapp på 1500 kroner, og er en av de få billige mobiltelefonene som har ekstra plass til minnekort. Har du dermed noen slanter til overs kan du stappe telefonen med minnekort og bruke den som MP3-spiller uten problemer.

Modellen har også kamera og Bluetooth og egner seg utmerket for deg som ikke er for kravstor på mobilfronten.

Nokia 6101
Hvis du ikke må ha det absolutt nyeste på markedet, kan Nokia 6101 være noe for deg. Den populære foldetelefonen har et godt utvalg av funksjoner sett i forhold til prisen. Vi kan nevne kamera med videoopptak, god og rask nedlasting av musikk over EDGE. I motsetning til mange andre billige foldetelefoner, har den også fått med et ekstra utvendig display.

Utseende har telefonen også med seg, den er liten og nett, selv om antenna aller helst skulle ha vært innebygd. Bare det at den er av merket Nokia, vil jo dessuten telle positivt hos mange.

Nokia 6101 er en sikker vinner hvis du vil ha noe som mange andre har. Den er nemlig en av bestselgerne i sin klasse og ligger på rundt 1500 kroner.

Les hele testen her.

Samsung X300
Foldemobilkongen Samsung har gjort det igjen. De har ikke bare laget enda en foldemobil, de har også klart å gjøre den både liten og rimelig. For under 1200 kroner får du Samsung X300 uten både bindingstid og avbetaling.

Samsung X300 er ypperlig til å skrive tekstmeldinger med, og har en svært avansert ordbok til Samsung å være. I tillegg har den vesle krabaten både FM-radio og medfølgende stereohodesett så du kan holde deg oppdatert når du er på farten.

Mobiltelefonen er liten, lett og passer godt i lomma. Den har riktignok ikke kamera, men det er ikke noe vi henger oss opp i.

Les hele testen her.

BenQ-Siemens S68
Den sylslanke forretningsmodellen fra BenQ-Siemens har blitt dratt frem i en rekke av samletestene vi har hatt på Mobilen.no. Grunnen er enkel – telefonen er både lekker, funksjonsrik og billig. Det er ikke uten grunn at BenQ-Siemens S68 har blitt en av favorittmobilene våre.

S68 passer både til deg som liker at mobiltelefonen tar seg godt ut, og til deg som vil at mobilen skal være et hjelpemiddel som gjør det enklere å holde styr på hverdagen. Den har gode kalenderfunksjoner, gode synkroniseringsmuligheter, og foruten at den ikke har kamera, har vi lite å utsette på S68.

Når prislappen i tillegg ikke overskrider 1300 kroner synes vi definitivt BenQ-Siemens S68 er et svært godt kjøp.

Les hele testen her.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen