Her er de beste billigmobilene

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Er du en av de som ikke har behov for kjempebra kamera, musikkspiller, super-3G og plass til å lagre drøssevis med musikk og bilder på mobilen? Da kan en billigmobil være et vel så godt kjøp som en dyr mobil. Men at en telefon er billig betyr ikke nødvendigvis at det er et godt kjøp. Derfor presenterer vi de beste mobilkjøpene under 1000 kroner.

Den beste billigtelefonen er ikke nødvendigvis den med flest funksjoner til laveste pris. Det viktigste er at den er god å bruke til de grunnleggende funksjoner, som for eksempel ringing og skriving av SMS.

5. Nokia 6085

Hvis du har lyst på en billigtelefon fra Nokia med plass til minnekort, kan 6080 være et alternativ. Med minnekortstøtte kan du nemlig lagre hele 2 GB med musikk på telefonen din.

I tillegg har telefonen god tale- og hviletid. Du behøver ikke lade telefonen mer enn én gang i uken ved vanlig bruk.

Men Nokia 6080 har også sine ulemper, som blass skjerm og et kamera som tar uklare bilder.

Nokia 6085 koster rundt 950 kroner.

Les test av Nokia 6085 »

4. Sony Ericsson W220i

Sony Ericsson W220i er billigtelefonen for deg som liker å høre på musikk. W220i har støtte for minnekort, og til å være en så billig telefon er musikkspilleren svært god. Telefonen kan også by på flere underholdende spill og programmer.

Talekvaliteten i W220i er god. I tillegg kan du stille volumet svært høyt, slik at til og med bestefar burde høre hva motparten sier.

W220i har ikke støtte for all verden av teknologi, og mangler for eksempel Bluetooth. Hvis du skal overføre musikk til telefonen må du derfor bruke en datakabel.

Sony Ericsson W220i koster rundt 990 kroner.

Les test av W220i »

3. Nokia 3110 Classic

Sliter du med å se tastene på mobilen, bør du vurdere 3110. Den har store og gode taster med tydelig skrift. Telefonen har også fått et ekstra enkelt menysystem, som for eksempel gjør det lettere å lagre nye numre i kontaktlisten.

Når du skriver SMS, kan du velge mellom flere størrelser på teksten. Du kan også bruke 3110 som musikkspiller. Den har nemlig både plass til minnekort og støtte for trådløst hodesett om du ønsker å bruke det.

3110 Classic koster rundt 1000 kroner.

Les test av 3110 Classic »

2. Nokia 1112

Dette er en av de aller enkleste og billigste mobiltelefonene du får kjøpt i dag. Den har ikke fargeskjerm, ikke MMS-støtte, ikke musikkspiller, ikke surfemulighet og ikke radio.

Det den derimot har, er mulighet for å ringe og sende og motta SMS. I tillegg har den alarmfunksjon og kalkulator, samt noen spill. Med andre ord en mobiltelefon for deg som ønsker kun de grunnleggende funksjonene.

En ekstra funksjon hos 1112 er en stemme som forteller deg hva klokken er når du holder inne *- tasten på telefonen og når alarmklokken ringer.

1112 koster drøyt 330 kroner.

Les test av 1112 »

1. Sony Ericsson T250i

Sony Ericsson T250i har etter vår vurdering det beste utvalget av viktige kvaliteter en billigtelefon bør ha. Den har god talekvalitet og en taletid på hele 7 timer. I tillegg er den solid og laget delvis i børstet metall. Det går raskt og enkelt å skrive SMS på telefonen, som også har radio.

Baksiden av medaljen er manglende støtte for GSM 1900-frekvensen, noe som betyr at telefonen ikke vil fungere i USA. Å sende SMS går også noe tregt, og kameraet tar ikke spesielt gode bilder.

Likevel lar telefonen deg gjøre det viktigste du kan gjøre med en telefon, nemlig ha klare og gode samtaler med lang taletid, samt skrive SMS i en fei. I tillegg får du en fargeskjerm og brukervennlige menyer.

Sony Ericsson T250i koster rundt 900 kroner.

Les test av Sony Ericsson T250i »

Det finnes et svært alternativ til T250i dersom du er villig til å knytte deg til en spesiell operatør. Chess selger nemlig en egen mobiltelefon kalt X-one, til 700 kroner. Denne har både 3G, god musikkspiller, enkle menyer og god talekvalitet.

Les test av Chess X-one »

Styr unna

Kjøper du en billigtelefon, kan man lett la seg lokke av den lave prisen. Her er billigtelefonen du absolutt bør styre unna i jakten på ny telefon:

LG KG130

Denne telefonen er kort fortalt det dårligste kjøpet du kan gjøre om du vil bruke mindre enn 1000 kroner på en mobiltelefon.

KG130 feiler på de mest grunnleggende punktene. Den er nemlig ikke i stand til å holde på dekningen, og du vil slite med å ringe selv i områder med vanlig dekning. I tillegg er tastene noe små, og skjermen er veldig liten.

LG KG130 koster rundt 580 kroner.

Les test av LG KG130 »

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen