Test

Her er de aller råeste touchmobilene

Alle telefonene i toppklassen har e-post med Active Sync, GPS, kart og støtte for både WLAN og Mobilt bredbånd. Noen av modellene har i tillegg FM-radio og bilnavigasjon. En full oversikt over spesifikasjonene finner du ved å følge lenkene til våre tester av de enkelte mobiltelefonene.

I denne samenlikningen har vi sett på brukergrensesnitt, skjerm, funksjoner, design,

11. Sony Ericsson Vivaz


Vivaz er ingen dårlig mobiltelefon, men når touch og spesifikasjoner er viktigst blir brukergrensesnittet på Vivaz for lite brukervennlig. Her snubler vi i våre egne fingre, med dobbeltasting, dårlig støtte for strøk og et litt for komplisert brukergrensesnitt.

Les hele testen av Sony Ericsson Vivaz

10. LG Arena


Brukergrensesnittet er meget bra, men i denne klassen er det vanskelig å hevde seg med et lukket operativsystem der vi ikke kan legge til våre egne småprogrammer. Det er også en del unødige begrensinger i telefones e-postleser.

Les hele testen av LG Arena

9. Sony Ericsson Satio


Markedets beste kameramobil har en stor touch-skjerm, men touch-grensesnittet er mindre fingervennlig enn hva konkurrentene kan vise til. Litt svak batterikapasitet trekker også ned, men det er på brukergrensesnittet at Satio virkelig taper poeng til konkurrentene.

Les hele testen av Sony Ericsson Satio

8. Nokia N97 Mini


Nokia N97 mini har de samme styrker og svakheter som storebror N97. Men mindre skjerm, mindre minne og langt dårligere batterikapasitet sender den godt bak Nokias tippmodell i denne klassen. Modellen er heller ikke så liten som navnet skulle tilsi.

Les hele testen av Nokia N97 Mini

7. Nokia N97


En traust arbeidsmobil med svært gode funksjoner. Men den er stor og tung, og Nokia har ikke fått samme dreis på touch-grensesnittet som konkurrentene. Dette er en mobil som vil klatre høyt på listene i en test av businessmobiler, men skjerm, design og brukergrensesnitt holder den tilbake i denne testen.

Les hele testen av Nokia N97

6. Samsung Omnia 2


En svært god skjerm, mange gode funksjoner og brukbart kamera trekker opp, men touchgrensesnittet virker litt uoversiktelig. Telefonen kjører Windows Mobile 6.5, og flere forbedringer til tross, så er dette fremdeles et mindre fingervennlig produkt enn flere av konkurrentene.

Les hele testen av Samsung Omnia 2

5. LG BL40


Denne har god skjerm og godt brukergrensesnitt, og ville nok kommet nær toppen av lista om det ikke var for at den har et lukket operativsystem og må lades oftere enn konkurrentene. Designen er spennende, og telefonen ble da også kåret til årets designmobil under siste Gulltasten.
Telefonen har kapasitiv skjerm i formatet 9:16, og støtter avspilling av DivX-filer.

Les hele testen av LG BL40

4. Apple iPhone 3GS 32GB


Ingen mobiltelefon er enklere å bruke, men svak batterikapasitet, lav skjermoppløsning og ett av klassens dårligste kameraer trekker ned. Det gjør også mangelen på en del baisisfunksjoner. Blant annet har den svak støtte for MMS (kan sende bilde) og Bluetoothprotokollen støtter kun tale og musikk.

Les hele testen av Apple iPhone 3GS

3. HTC Hero


Denne er rask, har god integrering av sosiale nettverk og mange tilpasningsmuligheter. Men Hero får trekk for manglende støtte for fildeling via Bluetooth og for svakt kamera. Den mangler også støtte for noen av de sikkerhetsløsningene enkelte bedrifter bruker.

Les hele testen av HTC Hero

2. Omnia HD


Denne mobiltelefonen kan filme med HD-oppløsning og vise filmer i DivX-format. Skjermen er av typen AMOLED [uttales Amoled med trykk på A], som bruker lite strøm og gir et meget bra bilde. Omnia HD kommer med full navigasjon og 16 GB innbygget minne. Skjermtastaturet er bra, men brukergrensesnittet er litt rotete, og prisen er høy.

Les hele testen av Omnia HD

1. HTC HD2Vinneren i denne klassen er HTC HD2. Den har markedets største skjerm, HTCs eget brukergrensesnitt med Sense, som setter brukeren i sentrum og integrerer sosiale medier på en god måte. HD2 har mye prosessorkraft og all tenkelig teknologi. Skjermen er berøringsfølsom og gir rask og god respons. Men også her blir det trukket litt for høy pris, i tillegg til at telefonen må restartes med jevne mellomrom for ikke å bli treg.

Les hele testen av HTC HD2

Til tross for at vi har kåret en vinner i denne klassen, så er det slett ikke sikkert at du er enig i konklusjonen vår. Det kan det selvsagt være flere grunner til. De ulike telefonene har forskjellige egenskaper, og kanskje blir dine behov bedre ivaretatt av en annen modell enn den som skårer bedre i denne testen.

Enkelte har også funnet sin utkårede i mobiljungelen, og blitt så vant til å bruke denne at en hver forandring vil opleves som et tilbakeskritt.

Vi har testet flere mobiler enn de som er med i denne testen. Enkelte av dem er ikke med, fordi produsenten har valgt å holde modellen utenfor (utgående modeller). Nokia N900 er ikke med, fordi Nokia hevder det ikke er en touch-mobil, men en lommecomputer som ikke kan sammenliknes med vanlige mobiler. SE Xperia X2 er en mobiltelefon der touch bare er et alternativt grensesnitt. Det samme gjelder Samsung Omnia Pro. Når N97 og N97 mini likevel er med, så er det fordi Nokia ikke har noen rene touch-modeller i dette segmentet ennå. X6 er rett rundt hjørnet, men vi har ennå ikke fått den til test.

Skulle du føle behov for å flagge din personlige mening om hvilke touchmobiler som er best, så bruk gjerne kommentarfeltet under denne artikkelen.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen