Her er de 25 mest populære mobilene

Vi har byttet til 2011-kalenderen, og i den forbindelse har vi undersøkt hvilke telefoner som har vært mest populære i 2010.

Fra Telenor fikk vi en liste over de 25 telefonene som det har blitt registrert flest av i deres nett.

Telenor hadde i første halvår i 2010 en markedsandel på 51 prosent, mens Netcom som nærmeste konkurrent hadde 18,3 prosent markedsandel. De øvrige operatørene leier i all hovedsak kapasitet fra Netcom eller Telenors mobilnett. Alle som benytter Telenors mobilnett medregnes i statistikken, inkludert bedriftskunder og kunder av de mindre operatørene som leier kapasitet.

Førsteplass: Apple Iphone 3GS

Det er ikke den nye Iphone som er den mest populære, men den gamle. Iphone 3GS er den telefonen som flest bruker i Telenors mobilnett per i dag.

Telefonen ble lansert sommeren 2009, og stilte med både 3G, super-3G, MMS-funksjonalitet, videoopptak, Bluetooth med A2DP og ikke minst klipp og lim-funksjonalitet. Sent men godt.

Andreplass: Sony Ericsson W595

På andreplass finner vi en liten krabat som var av den litt rimeligere sorten fra første stund. I testen vår av W595 fikk telefonen skryt for å være kompakt og ha god lydkvalitet, og det var vanskelig å finne noe feil med telefonen.

Telefonen var oppfølger til en tidligere bestselger, W580i.

Tredjeplass: Apple Iphone 4

Iphone 4 er det nyeste skuddet i Iphone-stammen. Denne fikk fleroppgavekjøring, og i tillegg ble den raskere enn 3GS-versjonen og fikk det som var markedets mest pikseltette mobilskjerm.

Kameraet var en av de største nyhetene, og selv om ikke Iphone 4 regjerer i forhold til andre kameramobiler er det en stor forbedring fra forgjengerne.

Fjerdeplass: Sony Ericsson W995

W995 fikk toppkarakter i testen vår, og den stakk av med prisen for både årets mobiltelefon og årets musikktelefon 2009 i Amobil Awards.

Dette er en ikke-smart telefon som likevel hadde det meste du kunne kreve av funksjoner, og denne selges visstnok fortsatt i betydelige volum i mange butikker.

Femteplass: Nokia 3720 Classic

Nokia 3720 Classic er en telefon som skal tåle mer enn de fleste telefoner. Vannsprut fra alle kanter og støv skal den tåle, i tillegg til å være ekstra polstret mot støt.

Som seg hør og bør gikk vi til angrep på 3720 og måtte til slutt skyte den for å få slutt på lidelsene i vår test av telefonen.

Godt oppdaterte

De mest populære telefonene er definitivt av nyere dato. De eldste telefonene fra topp 5-listen er fra 2008.

Lenger nede på lista finner vi imidlertid gode gamle slagere. Den eldste telefonen på topp 25-lista er Nokia 5140i, som kom midt i 2005.

Les testen av forgjengeren Nokia 5140

Nokia 3510i er også blant de eldre på lista. Denne testet vi i 2005, og fant at den imponerte med både Java og MMS til en billig penge.

Les testen av Nokia 3510i


Se hele listen over de 25 mest populære mobilene

Fra Netcom fikk vi ikke en lignende oversikt.

– Vi ønsker ikke å gå ut med detaljer knyttet til leverandørandelene i nettet vårt, sier Charlotte Erikstad, kommunikasjonsrådgiver i Netcom, til Amobil.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen