Her er Canon EOS 7D

Canon har i dag lansert sitt nye digitale speilreflekskamera, EOS 7D. Kameraet som selskapet har tro på skal gi entusiastene noe nytt og som skal fylle rommet mellom 5D og 50D.

- Vi kaller dette en fulltreffer i entusiastsegmentet, sier Trond Langeland i Canon på pressekonferansen her i Oslo i dag.

Selskapet hevder de nå virkelig har utviklet kameraet i samarbeid med fotografene. Hele 5 000 fotografer over hele verden er snakket med i forbindelse med utviklingen av det nye kameraet.

- Et kamera konstruert med fokus på fotografens behov og med de siste og beste teknologiske nyvinningene, er meldingen fra Canon.

Nyvinning
Det nye flaggskipet til Canon har selskapets egenutviklede APS-C CMOS-sensor med oppløsning på 18 megapiksler. Kameraet er utstyrt med to DIGIC 4-prosessorer, for første gang. Det skal gi både hastighet og kvalitet.Videre kan ISO-området gå helt opp til 12 800, og det kan ta opptil 8 bilder i sekundet i serieopptak. 19 punkter autofokus med nye mulighet for punktfokusering og områdefokuser skal også være en stor forbedring fra tidligere.

Canon EOS 7D er også utstyrt med en intergrert Speedlite-sender slik at det er mulig å styr eksterne Speedlite-blitser trådlist, samtidig som innstillingene kan endres ved hjelp av kameraets menyer. Skjermen er en 3 tommers ClearView II med 920 000 punkter. Det gir 100 prosents dekning av bilderammen og 1.0x forstørrelse.

Selvsagt med video
Kameraet etterfølger som sagt 5D og har således også med videofunksjon med full HD i 30, 25 og 24 bilder per sekund.720p kan ta bilder i en hastighet ved 50 og 60 bilder per sekund. Kameraet har også en dedikert start/stopp-knapp.Prisen på kameraet er 18 579 kroner for bare kamerahuset og det vil begynne å selges i slutten av denne måneden. Kit med 18-135mm IS-objektiv vil koste 22 499 kroner, og et kit med 15-85mm IS-objektiv vil koste 25 999 kroner. Disse vil først dukke opp i løpet av oktober.

Egne knapper
Er du misfornøyd med hvilke funksjoner som ligger på de forskjellige knappende går det an å overstyre dette. Det betyr at de funksjonene du bruker mest kan legges enkelt tilgjengelig.

Kameraet er også utstyrt med et to-akset elektronisk vater som kan sikre at kameraet er stilt helt rett mot horisonten når det er på stativ.Et viktig tema for mange av fotografene som ble konsultert var værbeskyttelse, så 7D har forseglinger på samme nivå som EOS -1N, med forsterkede skjøter i kamerahuset. Det vil si muligheter til å ha kameraet ute i så godt som styrtregn. En fordel nå som høsten nærmer seg.

Spennende ekstrautstyr
Til kameraet kommer også en ny trådløs sender som gir full trådløs kamerakontroll. Med DLNA-standard kan kameraet overføre bilder til andre slike produkter. Det er også mulig å styre 10 andre kameraer av samme type for den litt mer avanserte fotografen.

Den trådløse senderen er også utstyrt med en liten webserver. Det vil si at en mobiltelefon eller PC med javastøtte kan styre kameraet

Nye objektiver
Selskapet har også lansert tre nye objektiver. EF 100mm f/2.8 Macro IS USM er det nye makroobjektivet til selskapet og er det første objektivet med selskapets nye Hybrid IS, som både tar for seg vinkelforskyvning og parallellforskyvning. Dette er spesielt viktig når det tas bilder på korte avstander. Prisen på dette er 10 349 kroner og vil dukke opp i løpet av oktober.

EF-S 18-85mm f/3.5-5.6 IS ISM er standard zoomobjektiv for bruk sammen med alle kamera med EF-S-fatning. i 35mm-format tilsvarer dette 24-136 millimeter. Korteste fokusavstand er 35 centimeter. Prisen vil ligge på 8 699 kroner og vil dukke opp i oktober.

EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS er også en ny type standard zoomobjektiv for EF-S-kameraer. I 35mm-format tilsvarer dette 29-216 millimeter. Prisen på dette skal være 5 499 og vil også dukke opp i oktober.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen