Her er Canon 500D med HD-video
Teknofil

Her er Canon 500D med HD-video

Med 15,1 megapiksler, videoopptak i full HD-oppløsning, HDMI-kamera og ISO-verdier opp til 12.800 har Canon virkelig oppgradert sitt speilreflekskamera i begynnersegmentet.

Les vår test av Canon EOS 500d

Følger trenden
Den siste trenden i kamerabransjen er at speilreflekskameraene får muligheten til å ta opp video. I september i fjor lanserte blant annet Canon sitt 5D Mark II kamera, som med sin enorme lysfølsomhet og videomuligheter imponerte mange. Problemet med det kameraet er jo selvsagt prisen, som ligger i overkant av 20.000, og det for et kamerahus uten objekt.

Nikon lanserte også sitt videospeilreflekskamera i fjor. Til forskjell fra 5D Mark II er imidlertid Nikons D90-kamera prisgunstig. For et D90-kamerasett med objektiv ligger prisen, som du kan se på Teknofils prissøk, godt under 10.000 kroner.

Nå har da også Canon kommet etter, med sitt 500D, som ble lansert i dag. Riktignok hakket dyrere enn Nikons kamera, og med en fare for at de har priset seg rett ut av begynnersegmentet. For nå må du opp i ti tusen kroner eller mer for å få tatt del i moroa. Prisene vil ligge på:
  • Canon EOS 500D hus: 9.799 kroner
  • Canon EOS 500D m/18-55 mm IS-objektiv: 10.799 kroner
  • Canon EOS 500D m/18-200mm IS-objektiv: 15.499 kroner
Kameraet vil være i salg fra mai i år.

Raskere og bedre
I tillegg til å ha videomulighetene som gir HD-video med oppløsning opptil 1920 x 1080 punkter er det også en del andre forbedringer fra forgjengeren 450D. Storebroren Canon EOS 500D er utstyrt med en raskere Digic 4-prosessor som skal gi muligheten for å ta enda flere bilder i raskt tempo og bedre støyfjerning ved høye ISO-hastigheter.

Dette kameraet har da også ISO-verdier fra 100 til 3.200, i tillegg til to ekstra ISO-modus: H1 med 6.400 og H2 med 12.800. Hvis dette nærmer seg noe av det vi har sett fra 5D Mark II er det bare å glede seg, for da blir det mulig å ta bilder i ekstremt mørke situasjoner.

Kameraet har også en Clear View LCD-skjerm på tre tommer, som er den samme som finnes i ovennevnte 5D Mark II.

Hvordan blir videoopptak?
De fleste regner med at HD-videoopptak kommer til å bli standard i de aller fleste speilreflekskameraer i årene fremover. Nikon D90 har nok den hittil svakeste løsningen, der det ikke er mulig med autofokus i det hele tatt.

Canon har derimot autofokus via Live View. Den er riktignok ikke er like bra som på dedikerte videokameraer, men allikevel hakket over Nikon sin løsning. Mye vil nok uansett skje på dette området i tiden fremover, hvor forbedringene vil bli merkbare for hver kameramodell som kommer.

Teknofil.no skal på Canons presselansering senere i dag, og kommer tilbake med en sniktitt på det nye kameraet så fort som mulig.

Andre lanseringer
I tillegg til 500D-kameraet har Canon også lansert en ny blits i Speedlites-serien i dag. 270EX skal ha et blitshode som gir effektiv lysspredning og som kan vippes for indirekte belysning. Prisen skal ligge på 1.799 kroner og vil dukke opp i butikkene i mai.

Selskapet har også kommet med to nye blekkskrivere i dag, nemlig Pixma Pro9000 Mark II og Pixma Pro9500 Mark II. Disse skal gi fotoutskrifter i opptil A3-format eller 14 tommers bredformat. Prisen på disse er ikke kjent, men de skal også være på plass i butikkene i løpet av mai i år.

Les mer om disse produktene hos Canon:

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen