Her er bilder av Clara


(Klikk for større bilde)

Vi kunne rundt juletider i fjor fortelle om en ny modell fra Sony Ericsson med kodenavnet "Clara". Modellen, som enda ikke har fått noe navn, skulle være en oppfølger til Sony Ericssons K700i, og skulle ifølge ryktene ha megapikselkamera med 2 megapikslers oppløsning, plass til minnekort og støtte for fire GSM-bånd og EDGE.

Siden den gang har ryktene svirret, og mange har ventet på bildene som kunne bekrefte Sony Ericssons nye storsatsning. Og i går kunne en samlet mobilverden endelig få det første glimt av det som trolig blir en av Sony Ericssons nye storsatsninger i proffsegmentet.


(Klikk for større bilde)

100 MB minne og heftig kamera
Forbedringene fra tidligere Sony Ericsson-modeller strekker seg over et vidt spekter, og byr på mang en godbit vi enda ikke har sett maken til her til lands. Først og fremst gjelder dette kameraet, som kan glimte til med hele 2 megapikslers oppløsning, 16 x digital zoom og auto-fokus.

Autofokus vil gjøre det mulig å ta knivskarpe bilder med telefonen, i motsetning til dagens kameratelefoner, som ofte tar uskarpe og diffuse bilder. Dette skyldes at kameraene har fastlåst fokus til en viss avstand, og man får derfor kun få skarpe bilder på en bestemt avstand. Med Clara vil man altså kunne ta både landskaps og makrobilder med god skarphet.


(Klikk for større bilde)

Minnet til Clara har også fått seg en solid oppgradering siden Sony Ericssons K700i. Mens vi kritiserte forgjengeren for sine 41 MB med minne, kan etterfølgeren slå seg løs og skryte av hele 100 MB internminne i tillegg til en minneport for ekstra minnekort. Telefonen kan bruke minnekort av typen Memory Stick Duo, som tillater kort i størrelser opp til 128 MB.


(Klikk for større bilde)

Sony Ericsson valgte nylig å kansellere sin hittil eneste modell med EDGE, noe som vakte reaksjoner hos mobilbrukere og bransjefolk. Men siden Clara, ifølge ryktene, ser ut til å kunne by på EDGE, betyr ikke dette at Sony Ericsson har nedprioritert teknologien til evig tid. EDGE gir nedlastingshastigheter på over 200 kbps, altså fire ganger hastigheten med GPRS.

Clara vil også ha støtte for samtlige GSM-nett, og vil dermed være første telefon fra Sony Ericsson med firebånd. Ellers vil telefonen ha støtte for Blåtann versjon 1.2, samt infrarød. Noe mer uvanlig er det at Clara skal ha støtte for Plug&Play USB-tilkobling, slik at man kan anvende telefonen som en bærbar minnestasjon som plugges rett i PC-en på samme måte som en minnepenn.

Skjermen vil være av typen TFT og ha oppløsningen 176 x 220 punkter. Dermed vil skjermen være den samme som i K700i, med unntak av fargedybden, som visstnok skal ligge på 262.000 farger.

For mer informasjon rundt ryktene om Clara, kan du lese våre artikler 'Sony Ericsson med 2 megapiksler' og 'Sony Ericssons 2005-modeller avslørt'. Når Clara vil bli lansert er usikkert, men det ryktes om at Sony Ericsson vil bringe frem en hel del forsinkete julegaver på 3GSM-messen i Cannes senere denne måneden, og da er sannsynligheten stor for at vi får se Clara i levende live.

Mer i vente fra søta bror?
I følge de samme kildene som har avslørt Sony Ericssons nye Clara, skal det svensk-japanske selskapet også ha andre jern i ilden for 2005. Sony Ericsson har vist en sterk optimisme for det kommende året, og det sies nå at ytterligere tre modeller vil dukke opp på 3GSM.

Først av alt er det Sony Ericssons nye smarttelefon, "Hermione", som vekker interesse. Dette skal være en såkalt PDA-telefon med trykkfølsom skjerm og pekepenn, i samme klasse som P900 og P910. Denne gangen er det imidlertid ungdom som skal være i målgruppen, og modellen vil derfor trolig være både billigere og ha mer underholdningsfunksjoner enn sine forgjengere.

To andre modeller det retter seg stor spenning til er Sony Ericsson K800i og V850. Begge modellene ble nylig nevnt i en diskusjon rundt Sony Ericssons K750i, men vi vet enda ikke noe mer om disse telefonene enn modellnavnet deres.

Før jul presentere vi også to nye lavpris-modeller fra Sony Ericsson, en av dem en billig utgave av Sony Ericsson K500i. Denne modellen, som visstnok skal få navnet K300i, ble nylig testet av nettstedet Mobile-Review, som også kunne presentere bilder og fulle spesifikasjoner på modellen.

Helt til slutt vil vi understreke at ingen av de overnevnte modellene har blitt offisielt bekreftet eller avkreftet av Sony Ericsson. Vi vil komme tilbake så snart det foreligger mer informasjon eller en presentasjon av modellene.

OBS: Det har nå dukket opp flere bilder av Clara. Se neste side.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen