Her er april-mobilene

Her er april-mobilene

Vi begynner å nærme oss tiden hvor alle mobilene som ble annonsert under årets Mobile World Congress dukker opp i butikkhyllene, og denne måneden kommer det seks nye mobiltelefoner i salg.

Nokia

Denne måneden har Nokia tre nye modeller å by på, alle rettet mot forskjellige brukertyper.

E75

E75 er en fullblods smarttelefon med nedfellbart fulltastatur. Telefonen har imidlertid også et vanlig tastatur, slik at du selv kan velge hva du vil bruke.

Skjermen til E75 har en oppløsning på 320 x 240 piksler, noe som er ganske standard for telefoner av dette kaliber i dag.

Kommunikasjon står i høysetet hos E75, og derfor har du tilgang til alt du kan ønske deg av teknologier for å kommunisere trådløst. Mens Wi-fi gir deg gratis surfing i trådløse soner, kommer du deg kjapt på nett via enten super-3G, 3G eller Edge andre steder.

Også forretningsfolk trenger litt underholdning, og det har Nokia forstått. E75 har nemlig ingang for 3,5 millimeters minijack-plugg, slik at du kan høre på musikk med ditt eget hodesett. Et kamera er også på plass, og kan ta bilder i 3,2 megapikslers oppløsning.

Prisen på E75 er på rundt 4200 kroner.

Vil du lese mer om E75, kan du lese vår lanseringssak »

Nokia 8800 Gold Arte

Det begynner å bli en del modeller i Nokias Arte-serie, og denne måneden kommer utgaven Nokia 8800 Gold Arte.

Telefonen er dekket med 18 karat gull og hvitt lær, og er nok derfor ikke for de som ikke vil betale en god slump for mobilen sin. Den nye telefonen er i praksis helt lik Nokia 8800 Carbon Arte, bortsett fra utseendet.

Skjermen er av typen OLED, og telefonen kan ta 3,2 megapikslers bilder. Kameraet er imidlertid ikke den mest prioriterte delen av 8800 Gold Arte.

Hvor mye 8800 Gold Arte koster er litt uvisst, men den vil sannsynligvis være dyrere enn varianten i Carbon Arte, som koster 11 000 kroner.

Les mer om Nokia 8800 Gold Arte »

Nokia 5130 Xpressmusic

Den siste telefonen fra Nokia i denne omgang er finnenes billigste musikktelefon per dags dato. Telefonen skal koste en knapp tusenlapp.

For den prisen får du inngang for 3,5 millimeters minijack-plugg, USB-tilkobling og Bluetooth. Kameraet kan ta bilder i en oppløsning på to megapiksler.

Skjermen til 5130 er nokså høyoppløst prisen tatt i betraktning, nemlig 240 x 320 piksler. Dette bør gi forholdsvis skarpe bilder på skjermen.

Vil du surfe på nett med telefonen, har du kun Edge som alternativ. Du oppnår ikke på langt nær de raskeste hastighetene i mobilnettet, men på den annen side er det Edge-dekning i så godt som hele landet.

Telefonen har et minnekort på 1 GB inkludert i telefonen, som du kan lagre musikk og bilder på. Vil du ha mer lagringsplass kan du naturligvis kjøpe deg et ekstra minnekort.

Les mer om Nokia 5130 Xpressmusic »

HTC

Touch Diamond 2

Ønsker du deg en telefon med Windows Mobile som operativsystem, er det også håp i april. HTC slipper nemlig sin Diamond 2 ut i butkkkene.

Diamond 2 har en 3,2 tommer stor skjerm med en oppløsning på 800 x 480, noe som burde gjøre det enkelt å både se bilder, videosnutter, dokumenter og e-post.

Telefonen har HTCs eget menysystem på toppen av Windows Mobile, som gjør det enkelt å styre telefonen ved bruk av bare fingertuppene. Du kan også bruke fngrene til å zoome ut og inn når du leser nettsider, e-post eller SMS.

Et annet pluss med Diamond 2 kontra forgjengeren, er at nykommeren skal ha fått femti prosent bedre batterilevetid.

Du kan også ta egne bilder med Diamond 2, nærmere bestemt fem megapikslers sådan.

Regn med å måtte betale rundt 4600 kroner for denne telefonen.

Les mer om Touch Diamond 2 »

Samsung

E1120

Denne telefonen fikk ikke all verden av oppmerksomhet da den ble lansert under årets mobilmesse, Mobile World Congress, i februar.

Men er du på jakt etter en billig og enkel telefon, er den likevel et alternativ. E1120 har nemlig ganske enkle spesifikasjoner, som skjermoppløsning på 128 x 128 piksler og og fargedybde på 65 000 farger.

Til surfing i mobilnettet har du Edge, og til underholdning har du spill. Telefonen har imidlertid ikke mulighet for å overføre filer på noen måte, og kamera glimrer også med sitt fravær.

Telefonboken har plass til 200 oppføringer.

LG

KM900 Arena

Denne måneden kommer LG med en skikkelig multimediatelefon. Telefonen har en tre tommer stor skjerm med 800 x 480 pikslers oppløsning. I tillegg får du Dolby Mobile 2.0-lyd, som de færreste mobiler har.

Det skal også være enkelt å se på Youtube-filmer med telefonen. Videoene du ser på, eller musikken du lytter til, kan du høre med dine egne hodetelefoner. Arena har nemlig 3,5 millimeters minijack-inngang.

Internminnet til telefonen er også ganske romslig, hele 7,5 GB.

Du får også valuta for pengene når det gjelder trådløs teknologi, vi nevner i fleng: Super-3G, 3G, Edge og Wi-fi. Sistnevnte lar deg surfe gratis innenfor trådløse soner.

Du kan også bruke Arena til å guide deg fra A til B. Telefonen har nemlig også innebygget GPS.

Arena skal ha en veiledende pris på 3000 kroner.

Les mer om KM900 Arena »

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen