Her er Apples nye maskin
Teknofil

Her er Apples nye maskin

Annonsør­innhold
Les hele saken »
Apple annonserte for en stund siden at de vil satse med en ny Macbook Pro på 17 tommer. I går viste de den frem for norsk presse.

Revolusjonerende batterier
Det var ikke uten stolthet at Apple viste frem sin nye bærbare maskin. På tross av en stor skjerm og kraftig innmat er Apple særs fornøyd med å påpeke at dette er både den tynneste og letteste bærbare maskinen på denne størrelsen.

Apple er spesielt fornøyd med den nye batteriteknologien som gjør maskinene ekstra fine turkamerater. Batteriene i maskinen skal kunne tåle 1000 oppladninger og gi 8 timer bruk hver gang, dette skal gi batteriene en levetid på rundt fem år annslår Apple. Dette kommer ifølge Apple av at batteriene de bruker utnytter plassen i maskinen på en bedre måte. Til gjengjeld kan du ikke bytte ut batteriene selv da en slik løsning ville tatt unødvendig mye plass etter Apples mening.


God skjerm
Det er ikke kun batteriene Apple er stolte av. De legger også vekt på at maskinens skjerm har en oppløsning på 1920 x 1200 piksler og en kontrast på 700:1. Maskinens skjerm ser unektelig også svær god ut. Det er ikke tvil om at designere og utviklere vil kunne få stor glede av denne. Apple har samtidig utstyrt maskinen med tre USB-porter, mini displayport, batteriindikator, ethernet-inngang, firewire-inngang og diverse lydutganger på den ene siden.

Alle er plassert på rekke og rad for å gjøre maskinen tynnest mulig. På den andre siden har Apple laget rom for DVD.

Apples nye flaggskip
Maskinen ser unektelig bra ut og den er både tynn og lett for å være en 17 tommer. Vekten er likevel såpass at dette ikke blir maskinen du farter mest rundt med. Apple selv annser denne maskinen som flaggskipet de fører ovenfor kreative sjeler, ikke minst de med litt ekstra penger i lommeboka. Den rimeligste utgaven av maskinen med 2,66Ghz prosessor, 4GB minne, harddisk på 320GB og skjermkortet Nvidia 9400M kommer på 22.990 kroner.


Nye programpakker
Apple viste også frem sine nye programpakker Ilife og Iwork. Av disse er helt klart Ilife det mest spennende for den gjengse forbruker med sine løsninger for bilde- og videobehandling.

Med pakken kommer nyeste utgaven av Iphoto som inneholder ansiktsgjenkjenning og mulighet for å plassere dine bilder på Googles kart. Dermed kan du organisere dine bilder både ut fra hvem som er med på bildene, hvor de er tatt og når de er tatt. Nye Iphoto gir deg samtidig enkle redigeringsmuligheter for å kunne fikse på bilder som ikke ble helt perfekte.

Nytt videoprogram
I filmprogrammet Imovie har de også fått på plass noen nye funksjoner, blant annet en løsning for bedre billedstabilisering. Det skal understrekes at denne stabiliseringen skjer ved at det zoomes inn i bildet slik at det blir mer uklart. På tross av dette har helt klart løsningen en funksjon ut fra hva Apple viste frem på presentasjonen.


Ilife følger med på alle Apples maskiner, mens en oppgradering fra gammel utgave vil koste 790 kroner. Iwork må kjøpes separat og koster 790 kroner.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen