Her er Apples nye iPod-spillere

Dette er den nye
Dette er den nye "vanlige" iPod-en, iPod Classic. Den er laget i metall.
Ipod Touch: En iPhone uten telefon.
Ipod Touch: En iPhone uten telefon.
Nano er tradisjonen tro knøttliten.
Nano er tradisjonen tro knøttliten.
Ipod Shuffle kommer i nye farger, men er ellers som før.
Ipod Shuffle kommer i nye farger, men er ellers som før.

Sist oppdatert: 05. september kl 22:26.

I kveld presenterer Apple nye produkter. Selskapet presenterer blant annet iPod-nyheter.

Les også: Her er iPod Touch >

iPod Nano

Apple har annonsert nye iPod. Blant nyhetene finner vi iPod Shuffle med nye farger og en ny iPod Nano.

Nytt av dagen er at de nye Nano-ene får videoavspilling, og det blir mulig å sortere musikk utifra plateomslag. Nano får 24 timer musikkavspilling og fem timer videoavspilling. Spilleren vil komme i to utgaver med 4 og 8 GB. Prisen på iPod Nano blir henholdsvis 900 og 1500 kroner (149 og 199 dollar).

iPod Classic

Fra nå av skal de "vanlige" iPod-ene kalles iPod Classic. Dette er fordi de vanlig iPod-ene er de originale. iPod Classic er en oppdatering av femte generasjon iPod (kalt iPod Video på folkemunne), og den nye blir den sjette i rekken.

Hele dekselet til iPod Classic er laget i metall. Lagringskapasiteten starter på 80 GB, og går til 160 GB. I dag kommer iPod i utgaver fra 30 GB, så den nye modellen har vesentlig oppgradert lagringsplass. Om det skulle være noen tvil, så er den nye iPod-en harddiskbasert.

Den nye iPod Classic kan spille musikk i 40 timer, og vise video i 7 timer. Utgaven med 160 GB harddisk er noe tykkere enn utgaven med 80 GB.

iPod Touch

Apple lanserer også iPod Touch, som i bunn og grunn er en iPhone uten ringemuligheter. Den nye varianten er litt lavere, og kun 8 millimeter tynn, men har det samme operativsystem som iPhone, altså Mac OS X, og den samme 3,5 tommers trykkfølsomme skjermen.

Ipod Touch har også Wi-Fi, slik at det er mulig å koble seg til å surfe på internett med den og kjøpe musikk. Nettleseren er Apples egen Safari slik som iPhone har.

Den nye iPod-en kommer med 8 og 16 GB innebygget minne, og er 8 millimeter tykk. Spilleren har lynminne, og ikke harddisk. De to utgavene vil koste henholdsvis 2490 kroner og 3290 kroner.

Den nye iPod-en skal komme i salg allerede i løpet av måneden, og vil selges i hele verden. Dermed kommer iPod Touch til Norge før iPhone.

Oppdaterer iTunes

Apple har også lansert mulighet til å kjøpe musikk til iPod Touch og iPhone direkte fra iTunes.

I tillegg har selskapet inngått et samarbeid med den verdensomspennende kafekjeden Starbucks. Avtalen innebærer at iPhone og Touch-eiere kan sjekke hvilken musikk som spilles i kafeen gjennom Wi-Fi. Derfra er det mulig å kjøpe låten rett til spilleren.

Skrur ned iPhone-prisen

Apple annonserer også at iPhone 8 GB får kutt i prisen. Fra og med i dag koster den ikke 599 dollar, men 399 dollar. Det tilsvarer et priskutt på drøyt 1200 kroner, og at telefonen vil koste rundt 2400 kroner.

Siden 8 GB-utgaven ble desidert mest populær, kommer Apple til å kutte ut 4 GB-utgaven.

Vi kommer tilbake med flere detaljer om de nye iPod-ene så snart alle spesifikasjoner er kjent.

(Kilde: Engadget.com)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen