Her er Android TV
Teknofil

Her er Android TV

Google TV har antakelig ikke vært den store suksessen Google har håpet på takket være deres egen misnøye med produktet og at relativt få produsenter foreløpig støtter plattformen. Inntil Google lanserer en bedre versjon, kan det være verdt å ta en titt på Android TV.

Android TV er en set-top-boks produsert av det kinesiske firmaet Geniatech, og skal bringe Internett til TV-en via Android 2.2, også kjent som Froyo. Ifølge selskapet kan Android TV også fungere som tuner, digital mediespiller og spillkonsoll med mer.

Fem utgaver

Totalt fem forskjellige utgaver av Android TV blir tilgjengelig, fra den marginale Nano, via Basic, Plus og Gold, til toppmodellen Premium som kommer utstyrt med både HDTV-tuner og harddisk.

Set-top-boksen har en 1 Ghz ARM-prosessor, innebygd nettleser, og støtte for blant annet WiFi, Flash og Gmail. Ifølge Geniatech takler Android TV de fleste videoformater, inkludert video i 720p, 1080i og 1080p, samt e-bøker og e-magasiner.


Systemet har 2 GB med internt minne og tar SD-kort på opptil 32 GB. Boksen kommer utstyrt med fem USB 2.0-innganger, en SDHC-inngang, og innganger for HDMI 1.3 og Ethernet. En infrarød QWERTY-kontroll følger også med, med trådløst tastatur og touchpad som valgfritt tilbehør.

Foreløpig liten tilgjengelighet

Tilgjengelighet av Android TV er ikke spesielt utbredt i Europa og Nord-Amerika ennå, men det skal for eksempel være mulig å få tak i maskinen via Amazon.com. Prisen var da på 149 dollar, eller rundt 800 kroner.

Geniatech er heller ikke de første til å lansere et produkt under navnet Android TV, da et svensk firma ved navn People of Lava ga ut en 42 tommer stor LCD-TV med Android 1.5 for rundt ett år siden.

Det gjenstår å se om Android TV blir populært her i Vesten og om maskinen eventuelt vil konkurrere med Google TV.

(Kilde: Consumer Reports)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen