Her er AMDs monsterkort

Hardware/Hannover: Helt uforventet fant vi et Radeon HD 6990-skjermkort på Gigabytes stand her på CeBIT.

Radeon HD 6990 skal bli AMDs nye monsterkort, det kraftigste i den nyeste serien av skjermkort. Nøyaktig når det lanseres vet ikke vi, men det er forventet at det skal komme i løpet av et par uker. Uansett – det er langt fra lansert akkurat nå, så at vi fikk se kortet så tidlig ble en liten overraskelse.

Vi har også løpt innom både Asus, MSI, XFX, Shappire og en rekke andre skjermkortprodusenter, uten at vi så langt har funnet flere skjermkort.

Vi slo an en liten prat med Gigabytes spesialist for skjermkortmarkedet, Eva Chang, uten at hun kunne fortelle stort. De kunne overholde ikke nevne noen spesifikasjoner eller noe annet enn det vi kunne se med øynene – som i bunn og grunn er det dere ser på bildene her.

Det vi derimot allerede vet er at HD 6990 vil bestå av to Cayman-kjerner, noe som gjør dette til to HD 6970-kort satt sammen. Minnemengden vil trolig bli 4 GB uten at vi vet dette for sikkert, samtidig som alle frekvenser fortsatt er ukjent. Kortet benytter to 8-pins PCIe-kontakter for strøm, så det er klart at dette ikke akkurat vil se pent ut for dem som er effektgjerrige. Samtidig noterer vi oss at kortet er veldig langt, det stakk godt utenfor et vanlig ATX-hovedkort.

Cheng ville også poengtere at Nvidia faktisk har et skikkelig ess i ermet, uten at hun kunne si noe mer enn disse ordene. Hun avsluttet med å si at det er ventet at både AMD og Nvidia vil slippe deres kort i ukene etter CeBIT – noe vi virkelig ser frem til.

Vi skal grave mer, og se om vi ikke finner flere Radeon HD 6990-kort på messen. I så fall kommer vi tilbake med en komplett oversikt over HD 6990-kortene om kort tid.

Bli vår fan på Facebook!
Vi er på Facebook!

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen