Her er 65-serien

Da Siemens i dag inviterte til presselansering på CeBIT, brukte man anledningen til å fortelle at selskapet nå satser på et stadig større mangfold av modeller. Det ble lansert 26 modeller under Siemens-merket i fjor, og dette året loves vi over 30 nye mobiltelefoner fra produsenten.

De første telefonene kjenner vi allerede som CX65 og CF62, og i dag kunne Siemens vise frem tre nye modeller i selskapets 65-serie. Den nye porteføljen av mobiltelefoner strekker seg helt fra lavpris-modellen C65 til selskapets nye flaggskip i S-serien, S65, og byr på mange nyheter.


Siemens S65 - megapiksler i lekker innpakning

Vi fikk allerede tidligere denne uken bekreftet noen av spesifikasjonene til S65, men i dag fikk vi altså de endelige spesifikasjonene av Siemens selv.

Det er dermed klart at S65 vil få et 1,3 megapikslers kamera, som gjør det mulig å ta bilder i oppløsninger opp til 1280x960 piksler - hele fire ganger så høy oppløsning som man får med dagens mobilkameraer!

Kameaet kan også ta opp videoklipp i opp til 176x144 piksler med 15 bilder i sekundet, og har videre en 4x digital zoom.

En annen velkommen nyhet er telefonens minnekort-plass. Siemens har lagt ved et 32 MB minnekort i pakken til S65, som kan byttes ut med kort i kapasiteter opp til 128 MB etter behov.

Dette skulle være mer enn nok til bilder, spill, videoklipp og annet man skulle ønske å lagre - spesielt siden telefonen ikke har støtte for å spille av MP3.

Siemens har forøvrig gått for den nye industristandarden Reduced Size Multimedia Card (RS MMC), som er en ny type MMC-kort spesielt beregnet for bruk i mindre enheter som mobiltelefoner. Dette i motsetning til for eksempel Sony Ericsson, som hittil har brukt det egenutviklede og langt dyrere Memory Stick Duo-format i sine telefoner.

Siemens nyeste proff-telefon rommer selvsagt også det meste av tilkoblings-muligheter. Man kan koble seg opp til PCer og andre enheter ved hjelp av Blåtann, infrarød og USB-kabel. I tillegg har telefonen e-post klient og mulighet for å sende MMS med bilder, lyd og videoklipp.

Ellers har S65 innebygget GPRS Klasse 10, som muliggjør nedlastning av meldinger, programmer og data i opp til 53,6 Kbps. Noen støtte for den tre-fire ganger raskere EDGE-standarden har man imidlertid ikke fått på plass i denne eller noen andre av Siemens nye telefoner.

Et annet moment verdt å bite seg merke i er den relativt svake skjermen, slik vi alt for ofte må kommentere på Siemens telefoner. En 132x176 pikslers skjerm er på nivå med telefoner som T610, og vil nok absolutt ikke klare å yte megapiksels-kameraet til telefonen full rettferdighet - da ville vi nok heller gått for 176x220 pikslers skjermen til dyrere telefoner.

Sine svakheter til tross er det liten tvil om at S65 er en unik telefon. Om det finnes telefoner med tilsvarende og bedre spesifikasjoner, er det ingen produsenter som har klart å presse inn et megapiksels-kamera, minnekort-plass og et slikt vell av teknologi i en så liten og lekker innpakning som S65 - som knapt er større og tyngre enn T610.

Siemens har lovet å få S65 ut på markedet i løpet av juli.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen