SpotMini i aksjon.
SpotMini i aksjon. (Bilde: Boston Dynamics/YouTube)

Her tar roboten oppvasken

Se videoen av Google-eide Boston Dynamics' nye kreasjon.

Det Google-eide, eller rettere sagt Alphabet-eide, selskapet Boston Dynamic er nok mest kjent for den menneskelignende Atlas-roboten, men selskapet har mange andre maskiner i repertoaret. Nå har de vist frem en ny og praktisk modell, skriver Gizmodo.

Den nye roboten heter SpotMini og ble demonstrert i en nylig opplastet YouTube-video, hvor den utfører en rekke oppgaver – deriblant tar oppvasken. Videoen kan du se nederst i artikkelen.

Roboten SpotMini.
Roboten SpotMini. Foto: Boston Dynamics/YouTube

Mange sensorer

SpotMini er en helt elektrisk robot som ikke benytter hydraulikk og kan kjøre rundt 90 minutter på én oppladning. Den veier kun 30 kilogram, og er dermed vesentlig letter enn de fleste andre maskinene i Boston Dynamics' arsenal.

Roboten er utstyrt med en rekke forskjellige sensorer, blant annet gyroskop, dybdekameraer og såkalte propriosepsjonssensorer i lemmene. Dette er sensorer som brukes til å avgjøre posisjonen til lemmene, som igjen blant annet bidrar til å opprettholde balanse.

Kaster søppel og går i trapper

Som man kan se i videoen er roboten i stand til å utføre en god del oppgaver på egen hånd, blant annet plassere glass i oppvaskmaskinen, kaste tomme brusbokser i søpla, krype under et bord, reise seg igjen etter å sklidd på et bananskall og gå opp og ned trapper.

Maskinen utfører gripeoppgavene ved hjelp av en klype plassert på tuppen av en arm. Som før er det uvisst om og når vanlige forbrukere noensinne vil kunne dra nytte av Boston Dynamics' spenstige teknologi. Nettopp mangelen på salgbare produkter var hovedgrunnen til at Google har bestemt seg for å selge selskapet, som vi meldte om i mars i år.

Flere andre jobber imidlertid med forbrukerrettede roboter: På Computex-messen viste Asus frem sin koselige hjemmerobot ZenBo »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen