Her tar Facebook-sjefen en bøtte isvann over hodet
Teknofil
(Bilde: skjermbilde/Facebook)

Her tar Facebook-sjefen en bøtte isvann over hodet

Nå utfordrer han Bill Gates til å gjøre det samme.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

En veldedig organisasjon kalt ALS Association i USA har de siste dagene sett donasjonene øke med hele 1000 prosent, melder Tech Crunch. Hvorfor? Det har kanskje litt å gjøre med at noen av toppsjefene i teknologibransjen, og mange andre, har engasjert seg i saken.

Aksjonen går ut på å helle en bøtte med isvann over hodet, for å skape oppmerksomhet rundt Amyotrofisk lateralsklerose, bedre kjent som ALS eller Lou Gehrig's disease. Dette er en fryktelig nervesykdom, som blant annet gjør at du etter hvert mister taleevnen og evnen til å bevege deg.

Samtidig forblir de fleste som rammes like klare i hodet som funksjonsfriske mennesker. Fysiker Stephen Hawking er den mest kjente personen som lever med denne sykdommen.

Massiv støtte fra toppsjefene i teknologibransjen

Facebook-gründer Mark Zuckerberg er av flere som har deltatt i kampanjen ALS Bucket Challenge. Han helte en bøtte med kaldt vann over hodet, etter å ha blitt utfordret av guvernøren i New Jersey.

Etter å ha tatt utfordringen, kan de utfordre noen andre til å gjøre det samme innen 24 timer – ellers bør de donere penger til aksjonen. Helst begge deler, ifølge Zuckerbergs Facebook-oppdatering. Zuckerberg utfordret i sin tur Microsoft-gründer Bill Gates, Netflix-sjef Reed Hastings og Facebook-direktør Sheryl Sandberg.

 

 

En annen som allerede har tatt utfordringen er Microsoft-sjef Satya Nadella, skriver The Verge. Han ble utfordret av den tidligere NFL-spilleren Steve Gleason på Twitter. Nadella har sendt utfordringen videre til Google-sjef Larry Page og Amazon-sjef Jeff Bezoz.

Nå har også Apple-sjef Tim Cook gjort det samme:

Norsk kampanje?

ALS tar livet av rundt 100 nordmenn hvert år, og det anses å være en uhelbredelig sykdom. Det foregår imidlertid noe forskning på området også i Norden, som støttes av de norske interessegruppene Foreningen for muskelsyke (FFM) og Alltid Litt Sterkere.

Så får vi se om noen av de norske teknologitoppene kaster seg på bølgen – eller snarere kaster en bøtte isvann over hodet – i tiden som kommer...

Stephen Hawking snakket med USAs humor-komet John Oliver
Se intervjuet hvor han advarer mot smarte roboter »

(Kilder: Tech CrunchThe VergeForeningen for muskelsyke (FFM)Alltid Litt Sterkere)

 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen