Her svømmer robotfisken

Nå blir det slutt på fraser som «Doffen har daua», når disse robotfiskene tar over markedet. (Bilde: Santa Helper / YouTube)

Slutt for «Doffen har daua»

Her er akvariefisken som varer og varer.

Vi husker alle den dypt tragiske historien om Doffen som daua. I Rema 1000-reklamen, som gikk som en farsott over hele landet for noen år siden, fikk vi se at den stakkars gullfisken lå og fløt livløs i bollen. Aldri igjen!

Nå har heldigvis et japansk firma kommet opp med en løsning. Enten gikk de lei av all den norske praten om «Doffen har daua», eller så orket de ikke lenger å rengjøre akvariene sine.

Uansett tilfelle har selskapet Takara Tomy lansert Robofish – små, svømmende roboter som forsøker å ligne på ekte fisker.

Realistisk oppførsel

Ved første øyekast utenfor akvariet kan Robofish-ene se ut som billige og simple fiskekopier. Men så fort du dytter et par batterier inn i den lille kroppen og kaster fisken ut i vannet, får pipa en annen lyd.

Da svømmer plutselig den mekaniske fisken med et solid snev av realisme, takket være ujevne bevegelser i halen. De tilfeldige bevegelsene etterligner hvordan ekte fisker svømmer, spiser og til og med samler seg i stimer.

Bare begynnelsen?

Mens fiskene ser fullstendig realistiske ut fra avstand, er det lett å se at de ikke er ekte på kloss hold. Dette er likevel bare begynnelsen på Robofish-eventyret, og framtiden vil nok gi oss flere varianter – både enda mer tøysete og enda mer virkelighetstro.

Prisen er på litt over hundrelappen per stykk. Adjø, Doffen! Velkommen, Robofish!

Ta en titt på robotfiskene selv på YouTube:


(Kilde: Geekologie)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen