Systemet lar brukeren styre en kameradrone med Apple Watch.
Systemet lar brukeren styre en kameradrone med Apple Watch. (Bilde: Reuters/YouTube)

Her styrer han en drone med håndbevegelser ved hjelp av Apple Watch

Fant en ny måte å utnytte Apples smartklokke på.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Smartklokker har som kjent mange bruksområder, og nå ser det ut til at det har dukket opp enda et. Nyhetsbyrået Reuters melder nemlig om forskere som har klart å bruke en smartklokke til å kontrollere en drone – kun ved hjelp av håndbevegelser i løse luften.

Det er i Taiwan at det nye fremstøtet fant sted. Forskerne utviklet en spesiell algoritme til Apple Watch som kan brukes til å styre både kameradroner og andre typer objekter med enkle håndkommandoer.

Beveges i alle retninger

I en demonstrasjonsvideo av den nye algoritmen ser man hvordan brukeren på denne måten beveger dronen, som er av typen Parrot AR Drone 3.0, i alle retninger. Responsen ser riktignok ikke ut til å være allverdens, men det er ingen tvil om at løsningen fungerer.

Foto: Reuters/YouTube

– Hittil har det vært behov for kompliserte kontroller til å fly droner, men nå kan vi bruke ha-på-dingser til å kommunisere direkte med dronene med hånden, sa ledere for prosjektet, Mark Ven, til Reuters.

Ennå er teknologien imidlertid på et tidlig stadium, og et av problemene er at kontrollsystemet visstnok i stor grad lar seg påvirke av diverse ytre forhold, for eksempel vind. I tillegg bruker kontrollsystemet mye strøm. Det er altså uvisst når vanlige forbrukere eventuelt får tilgang til den nye løsningen.

Kan også brukes til å styre lyspærer

Droner er imidlertid ikke det eneste den nye Apple Watch-algoritmen kan kontrollere. Forskerne demonstrerte også hvordan kontrollsystemet kan brukes til å styre smarte lyspærer, og ikke bare til å skru dem av og på.

Forskeren viste nemlig hvordan de fikk pærene til å skifte farge ved å «skrive» den første bokstaven til fargen i løse luften ved hjelp av kontrollsystemet. Dette er riktignok en løsning som krever spesielle lyspærer i tillegg til den nye algoritmen. 

Hele demonstrasjonsvideoen av den nye teknologien kan du se under.

Nå finnes det en ny drivstoffløsning for droner: Den kan gi flere timers flytid »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen