Systemet lar brukeren styre en kameradrone med Apple Watch.
Systemet lar brukeren styre en kameradrone med Apple Watch. (Bilde: Reuters/YouTube)

Her styrer han en drone med håndbevegelser ved hjelp av Apple Watch

Fant en ny måte å utnytte Apples smartklokke på.

Smartklokker har som kjent mange bruksområder, og nå ser det ut til at det har dukket opp enda et. Nyhetsbyrået Reuters melder nemlig om forskere som har klart å bruke en smartklokke til å kontrollere en drone – kun ved hjelp av håndbevegelser i løse luften.

Det er i Taiwan at det nye fremstøtet fant sted. Forskerne utviklet en spesiell algoritme til Apple Watch som kan brukes til å styre både kameradroner og andre typer objekter med enkle håndkommandoer.

Beveges i alle retninger

I en demonstrasjonsvideo av den nye algoritmen ser man hvordan brukeren på denne måten beveger dronen, som er av typen Parrot AR Drone 3.0, i alle retninger. Responsen ser riktignok ikke ut til å være allverdens, men det er ingen tvil om at løsningen fungerer.

Foto: Reuters/YouTube

– Hittil har det vært behov for kompliserte kontroller til å fly droner, men nå kan vi bruke ha-på-dingser til å kommunisere direkte med dronene med hånden, sa ledere for prosjektet, Mark Ven, til Reuters.

Ennå er teknologien imidlertid på et tidlig stadium, og et av problemene er at kontrollsystemet visstnok i stor grad lar seg påvirke av diverse ytre forhold, for eksempel vind. I tillegg bruker kontrollsystemet mye strøm. Det er altså uvisst når vanlige forbrukere eventuelt får tilgang til den nye løsningen.

Kan også brukes til å styre lyspærer

Droner er imidlertid ikke det eneste den nye Apple Watch-algoritmen kan kontrollere. Forskerne demonstrerte også hvordan kontrollsystemet kan brukes til å styre smarte lyspærer, og ikke bare til å skru dem av og på.

Forskeren viste nemlig hvordan de fikk pærene til å skifte farge ved å «skrive» den første bokstaven til fargen i løse luften ved hjelp av kontrollsystemet. Dette er riktignok en løsning som krever spesielle lyspærer i tillegg til den nye algoritmen. 

Hele demonstrasjonsvideoen av den nye teknologien kan du se under.

Nå finnes det en ny drivstoffløsning for droner: Den kan gi flere timers flytid »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen