Her strømmes PC-innhold til Wii U-kontrolleren
(Bilde: YouTube)

Her strømmes PC-innhold til Wii U-kontrolleren

«Hackere» fant nytt bruksområde for den berøringsbaserte enheten.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Gjør-det-selv- og modifiseringsentusiastene har stadig spennende prosjekter på gang, og i tillegg til å for eksempel leke seg med den populære Raspberry Pi-maskinen, går det alltids an å finne nye bruksområder for eksisterende produkter.

Under den nylig avholdte hacker-konferansen Chaos Communication Congress viste en gruppe moddere frem et nytt, interessant prosjekt med den berøringsbaserte Wii U-kontrolleren i sentrum. Det melder nettstedet Engadget.

Strømmet fra PC

Gjennom en tilsynelatende teknisk komplisert «reverse engineering»-prosess klarte gruppen nemlig kunststykket å strømme innhold fra en bærbar PC til Wii U-kontrolleren i sanntid.

Gruppen demonstrerte bragden via en tegne-applikasjon som ble kjørt på PC-en og som satte brukeren i stand til å bruke berøringsflaten på kontrolleren til å tegne på, og i form av Gamecube-versjonen av The Legend of Zelda: Wind Waker, som ble emulert på PC-en.

Strømmingen gikk riktignok ikke helt perfekt, med hyppige bugs og og krasj. Ifølge personene bak prosjektet er løsningen imidlertid ikke beregnet på sluttbrukere i første omgang, men derimot som et utgangspunkt for utviklere å bygge videre på.

Kan brukes i Windows og OS X

Etter hvert ønsker modderne på en eller annen måte å integrere konseptet i Windows og OS X, og det foreligger også planer om en Android-kompatibel versjon som lar brukere erstatte Wii U-kontrolleren med sitt eget nettbrett.

En annen mulighet utviklerne seg for seg er strømming av innhold til kontrolleren over Internett. For flere detaljer kan du ta en titt på den én time lange presentasjonvideoen under. Selve demonstrasjonen starter cirka 47 minutter inn i videoen.

Lurer du på hvordan du strømmer video til TV-en trådløst? Her er vår guide (Ekstra) »

(Kilde: Engadget, Ars Technica)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen