(Bilde: Varg Aamo, Hardware.no)

Her spiller Nvidia i 12K på fire GeForce GTX Titan

Og snart kan du få G-Sync til 4K-skjermer.

Hardware.no (Las Vegas): Under den gigantiske CES-messen i Las Vegas var det meste som kan krype og gå innen høyteknologi representert, og Nvidia var slett ikke noe unntak. Tidlig i messeuka lanserte de den nye Tegra K1-brikken, men det var langt fra det eneste de hadde å vise frem.

Grønnskjæret fra lysene gjorde det lett å finne Nvidias eget område i den ene hallen, og noe av det første som lyste mot oss var tre digre TV-skjermer, hvor noen sto og spilte et bilspill. TV-ene var koblet til et kabinett midt på gulvet, som viste seg å inneholde hele fire GeForce GTX Titan i SLI.

Halvannen milliard piksler i sekundet

Slik ser det ut når Nvidia skal kjøre fire av sine GTX Titan-kort i SLI, med vannkjøling.
Slik ser det ut når Nvidia skal kjøre fire av sine GTX Titan-kort i SLI, med vannkjøling.Foto: Varg Aamo, Hardware.no

Med 11 520 piksler i bredden og 2160 i høyden måtte denne datamaskinen altså pumpe ut nærmere 25 millioner bildepunkter for hvert bilde som skulle tegnes opp.

Med fete bokstaver over skjermene erklærte Nvidia dessuten klart og tydelig at GeForce GTX 4K Surround lar deg spille med 1,5 milliarder piksler per sekund, som tilsier at bildeflyten må ligge stabilt over 60 FPS.

Fire av de kraftigste skjermkortene som noen gang er fremstilt, attpåtil vannkjølt med en spesiallaget løsning, gjør at vi faktisk godt kan tro på dette. At vi så spillet gli fint og uten hakking over skjermene hjelper også, men denne demoen var ikke alt vi fikk se i 4K.

Litt lengre inn i lokalet, forbi alt fra hele biler til små Shield-konsoller, kom vi også over et eksempel på Nvidias nye G-Sync-teknologi. Vi har allerede hatt en G-Sync-skjerm inne i redaksjonen, og blitt temmelig imponert over hvordan den er i bruk, men det spesielle med skjermen vi fant på CES var at den kjørte i skyhøy oppløsning.

Kjører G-Sync også i 4K

Når fronten peker mot messepublikum trenger ikke baksiden se pen ut.
Når fronten peker mot messepublikum trenger ikke baksiden se pen ut.Foto: Varg Aamo, Hardware.no

Skjermen vi fikk låne fra Nvidia rett før jul var en prototype på en modifisert Asus-skjerm, men denne var bare i stand til å vise bilder i Full HD; altså 1920 x 1080 piksler. Dette gikk ikke upåaktet hen i kommentarfeltet, hvor flere reagerte på at dette ikke holdt mål.

Nvidia har tydeligvis registrert denne typen tilbakemeldinger, og har derfor modifisert en skjerm til forveksling lik Asus' splitter nye PB287Q.

Med full 4K-oppløsning fordelt over hele 28 fargesprakende tommer bør de fleste kunne gjøres til lags, og med G-Sync ombord skal du være sikret en bildeflyt fri for både hakking og riving.

Akkurat som på vår lånte modell er det imidlertid ingen produksjonsskjerm vi har å gjøre med her. På baksiden får vi nemlig se at det henger et digert kretskort med en G-Sync-modul på.

Asus har dog også lansert en 27-tommers G-Sync-skjerm med støtte 2560 x 1440 piksler, og i løpet av året vil flere skjermprodusenter komme på markedet med sine løsninger. Nå ser det ut til at noen av disse vil by på 4K også.

Les også vår guide til hvordan det fungerer:
Ekstra: Slik skal G-Sync revolusjonere spillopplevelsen din »

Bli vår fan på Facebook!
Vi er på Facebook!

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen