(Bilde: Umeå Energi)

Her spiller han bordtennis med tre sekunders forsinkelse

Det er ikke lett når livet «lagger».

Hvis det er noe vi alle hater så er det forsinkelser på Internett. Enten det er ved treg lasting av en nettside, buffring av en video eller forsinkelse i et spill. En forsinkelse på en fjerdedels sekund kan være nok til å ødelegge en spillsesjon, og gjøre det omtrent umulig å spille. 

For å vise hvor slitsomt nettforsinkelser kan være startet den svenske bredbåndsleverandøren Umeå Energi det morsomme prosjektet «Living with Lag».

Alt blir vanskelig

I prosjektet får noen uheldige prøvekaniner gjøre dagligdagse ting med alt fra 0,3 sekunders forsinkelse, helt opp til 3 sekunder. I videoen under ser du hvordan det er å spille bordtennis med forsinkelse (og uten dybdesyn), eller hvor vanskelig det kan være å treffe stekepanna med litt pannekakerøre. 

Selv om det hele er en reklame for bredbåndet til Umeå Energi, er det likevel en spennende måte å bruke Oculus Rift på. Som nettstedet The Verge nevner kunne imidlertid prosjektet vært litt mer overkommelig hvis de kunne vist video i stereoskopisk 3D på noe vis, slik at ikke dybdesynet også ble rammet. 

Uansett, under ser det du de to videoene fra «Living with Lag»: 

 
 

Vi har også fått teste VR-brillene: 
Det blir ikke råere enn livet i Oculus Rift »

(Kilde: The Verge)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen