Her spenner de bein på en 81-år gammel dame
Teknofil
(Bilde: skjermbilde/AP)

Her spenner de bein på en 81-år gammel dame

Det skjer i forskningens navn ...

Eldre med brukket lårhals og andre fallskader er ikke noe å le av, men testmetoden til forskerne ved University of Illinois er likevel en smule komisk. Den går ut på å spenne bein på 81 år gamle Mary Kaye og andre eldre frivillige, skriver Gizmodo.

Testpersonene er utstyrt med en rekke sensorer som måler hvordan hun faller på en spesiallaget tredemølle. Foruten målingene, som gir forskerne en bedre forståelse av hvordan de eldre faller, får deltakerne en helt unik balansetrening i trygge omgivelser.

Pensjonistene er sikret med et nett som skal forhindre alvorlige skader. Det er likevel ganske tøft av pensjonistene å delta i forskningsprosjektet. De får på seg et hodesett som stenger lyden ute, og på tredemøllen støter de på plutselige hindringer som får dem ut av balanse. For eksempel kan forskerne brått skru opp farten, eller aktivere et bevegelig felt som går i en annen retning.

Vellykkede forsøk

Ifølge Associated Press, som besøkte testfasilitetene og filmet Kaye på tredemøllen, kan forskerne allerede vise til positive resultater. Under besøket klarte 81-åringen å holde balansen gjennom hele testen, noe forskerne mener skyldes at hun har hatt mye trening på tredemøllen. Selv hadde hun hatt flere fallulykker i forkant av forskningsprosjektet.

Ettersom forsøkene har vært såpass vellykkede, ønsker forskerne at tilsvarende spesiallagde tredemøller skal bli tilgjengelig på legesentre og hos fysioterapeuter. Dette for å gi pensjonister muligheten til å trene på å ikke falle i trygge omgivelser.

Positive museforsøk gir klarsignal for testing på mennesker
Blod fra unge mennesker kan reversere aldring »

(Kilder: GizmodoAssociated Press)

 

 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen