Endelig kan iPhone-eiere slette Apples standardapper.
Endelig kan iPhone-eiere slette Apples standardapper. (Bilde: Kurt Lekanger)

Her skjuler vi Aksjer-, Tips- og Vær-appene for godt!

i iOS 10 kan du skjule appene som bare stjeler plass på hjemskjermen.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Oppdatert 15.06: Apple har overfor TechCrunch bekreftet at det ikke er snakk om at appene deres slettes helt fra iOS 10-enhetene. I stedet slettes kun brukerdata, innstillinger og ikonet på hjemskjermen.

iPhone- og iPad-brukere er generelt fornøyde med kjøpene sine, men det betyr ikke at de lovpriser absolutt alle beslutninger Apple tar.

Den stadig økende mengden forhåndsinstallerte apper selskapet trer nedover halsen på sine iOS-brukere er én av beslutningene som har frustrert opp gjennom årene. 

Disse appene kan du skjule i iOS 10

Aksjer
FaceTime
Finn iPhone
Finn venner
Hjem
iBooks
iCloud Disk
iTunes Store
Kalender
Kalkulator
Kart
Kompass
Kontakter
Mail
Musikk
Notater
Nyheter
Podkaster
Påminnelser
Taleopptak
Tips
Videoer
Været
Watch

Med iOS 10, som ble presentert under gårsdagens pressekonferanse, blir det imidlertid endelig mulig å sende lite brukte Apple-apper som «Aksjer» og «Tips» strake veien ut av telefonens allerede ganske oversvømmende hjemskjerm.  

Det blir altså slutt på fikse halvløsninger som å klemme standardappene sammen i en egen mappe og forvise dem til siste hjemskjerm. 

Til TechCrunch forteller Apple at de ikke tilbyr deg å fjerne appene helt fra telefonens minne. Til det er de for integrerte i operativsystemet. 

Derfor, når du tror du sletter standardappene – akkurat som du er vant til med tredjepartsapper ved å trykke og holde på app-ikonet til en liten «X» dukker opp – er det kun personlig brukerdata og selve ikonet som blir borte.

Mister funksjonalitet

Her er det like før Aksjer-appen ryker. Merk hvordan vi nå kan fjerne nesten alle Apples egne apper fra iOS 10-hjemskjermen, som Notater, Musikk, Været, iTunes Store og Påminnelser.
Her er det like før Aksjer-appen ryker. Merk hvordan vi nå kan fjerne nesten alle Apples egne apper fra iOS 10-hjemskjermen, som Notater, Musikk, Været, iTunes Store og Påminnelser.

«Sletting» av enkelte apper vil likevel få konsekvenser for funksjonaliteten til iOS. Fjerner du kalkulator-appen vil for eksempel også snarveien til denne forsvinne fra kontrollsenteret. Skjuler du Vær- og Aksje-appene vil disse på samme måte forsvinne fra varslingssenteret ditt. 

Du kan alltid gjenopprette appene du har slettet til hjemskjermen igjen ved å søke dem opp i App Store. 

Foreløpig er det ikke mulig å fjerne Nyheter-appen – selv om sistnevnte skal kunne skjules i en senere iOS-oppdatering. Merk også at GameCenter-appen fra og med iOS 10 er historie.

Her er alle de nye funksjonene som kommer i iOS10 »

Sparer lite plass

Om du tror du skal vasse i frigjort lagringsplass etter å ha fjernet en eller flere av Apples totalt 24 forhåndsinstallerte apper fra hjemskjermen, må du imidlertid tro om igjen. Apple skriver nemlig på sine nettsider at disse appenes brukerdata tar opp mindre enn 150 megabyte av lagringsminnet på iOS-enheten din. 

Hvilke av Apples egne iOS-apper kommer du til å kvitte deg med først, og hvilke vil du bruke i stedet? Hør gjerne fra deg i kommentarfeltet vårt.

Fikk du med deg alt fra Apples store lansering i går kveld?
Oppdater deg fra vår samleside her »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen