Sjimpansen brukte en lang pinne til å slå ned dronen.
Sjimpansen brukte en lang pinne til å slå ned dronen. (Bilde: Skjermdump/YouTube)

Her slår sjimpansen kameradronen i bakken

Se videoen av det uvanlige og voldsomme opptrinnet.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Det er en kjensgjerning at det å fly droner ikke er direkte risikofritt. Tidligere har vi blant annet meldt om både kostbare krasjlandinger og sinneutbrudd fra publikum med lite til overs for droneflygning. Nå melder nettstedet DIY Photography om en ny, og formodentlig ganske unik, anti-drone-hendelse.

I dyreparken Burgers' Zoo i byen Arnhem i Nederland ble nemlig en kameradrone slått ned på bakken av en sjimpanse som tydeligvis ikke var overbegeistret for den flygende innretningen.

Etterpå studerte sjimpansen dronen på nært hold.
Etterpå studerte sjimpansen dronen på nært hold. Foto: Skjermdump/YouTube

Brukte lang pinne

Sjimpansen brukte attpåtil et redskap til å utføre udåden, nemlig en lang pinne. Videoen av den uvanlige begivenheten ble lastet opp på nettstedet YouTube den 10. april, og var ment å være en reklamevideo for dyreparken. 

Utfra videoen å dømme ser det ut til at sjimpansen satt på en grein med pinnen i hånda og ventet på at dronen skulle passere nærmere nok. Deretter svinger han pinnen et par ganger, tilsynelatende irritert, før dronen deiser i bakken.

Studerte dronen på nært hold

Noen sekunder senere får vi se et nærbilde av gjerningspersonen som studerer det mystiske offeret sitt mens kameraet ennå ruller. I beskrivelsen av videoen skriver opplasteren at dronen ble fullstendig ødelagt, men GoPro-kameraet om bord klarte altså å fange opp de unike bildene.

Den fascinerende videoen varer rett i underkant av ett minutt og har blitt meget populær på YouTube, med et antall visninger som i skrivende stund nærmer seg halvannen million. Hele klippet ser du under.

Denne dronen er nok en fordel å holde unna sjimpanser: Den koster nemlig over en million kroner »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen