Laservåpenet i aksjon.
Teknofil
Laservåpenet i aksjon. (Bilde: YouTube)

Han bygde sin egen hjemmelagde «laser-bazooka»

Nei, ikke prøv dette hjemme.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

I fjor meldte vi om en YouTube-bruker ved navn Styropyro, som hadde laget et «lasergevær» på 40 watt som var i stand til å gjøre en del skade. Nå har den samme hjemmebyggeren laget en enda kraftigere innretning som han selv kaller en «laser-bazooka».

Det nye laservåpenet ble vist frem i en nylig opplastet YouTube-video og har en samlet effekt på lettere avskrekkende 200 watt. Til sammenligning opererer en vanlig laserpeker med 0,005 watt, så denne nye saken har altså 40 000 ganger høyere effekt enn dette.

Skrapmetall og projektorer

Innretningen ble ifølge skaperen laget av skrapmetall og fire laserdioder på 50 watt hver som ble hentet fra noen ødelagte DLP-projektorer. Strålene fra disse blir kombinert sammen til én homogen stråle ved hjelp av en spesiell, optisk komponent, og fremst sitter en fokuseringslinse.

Her brennes det hull i et PC-kabinett.
Her brennes det hull i et PC-kabinett. Foto: YouTube

Laservåpenet henter energien sin fra en stabel lithium-batterier, og strømforbruket ligger på solide én kilowatt, som tilsvarer forbruket til en mikrobølgeovn. Som beskyttelse benyttet oppfinneren en modifisert sveisemaske.

I demonstrasjonsvideoen brukes innretningen blant annet til å sette fyr på et stykke tre på et par sekunder, «skyte» hull i et PC-kabinett og smelle ballonger. Videoen kan du se under, og det anbefales for ordens skyld ikke å prøve seg på et tilsvarende prosjekt selv.

Styropyro har også laget en «ekte» Star Wars-lyssabel: Den kan også faktisk ødelegge ting »

(Via TechCrunch)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen