Australske nasjonalparker skal formes i Minecraft.
Teknofil
Australske nasjonalparker skal formes i Minecraft. (Bilde: Flickr/Gregory Marchant/digitalreflections/Teknofil.no/montasje)

Her skal barna få designe en park i Minecraft

I Australia går de nye veier for å forme nasjonalparker.

Dataspill virker kanskje ikke spesielt samfunnsnyttig ved første øyekast, men vi har også sett eksempler på det motsatte. Folk som spiller blir for eksempel flinkere i engelsk, og spill blir brukt til å hjelpe autister med å bli mer sosiale. Kartverket har også tatt i bruk Minecraft for å simulere Hardangervidda her hjemme.

Ifølge Cnet brukes også Minecraft nå i et prosjekt i Australia, der barn fra 4. til 7. klasse skal få designe en nasjonalpark i Adelaide!

Forsøker å nå ungdom gjennom Minecraft

Det er delstaten Adelaide som står bak prosjektet, som altså består av en konkurranse der barn kan legge inn sine forslag til «...den perfekte nasjonalparken.» Premien er en utflukt med hele klassen til Belair National Park. Kanskje ikke den mest forlokkende premien for en ungdomsskoleelev, men det er vel heller muligheten til heder og ære gjennom Minecraft som lokker. 

Barn skal få lov til å forme sine egne nasjonalparker i Adelaide. Her fra Hawthorndene, Adelaide, Australia.
Barn skal få lov til å forme sine egne nasjonalparker i Adelaide. Her fra Hawthorndene, Adelaide, Australia. Foto: Flickr/Michael Coghlan

Det er satt av totalt 8,9 millioner australske dollar – ca. 54 millioner norske kroner – til parkprosjekter, ifølge konkurransesiden. «Dermed kan det hende at noen av idéene klassen lager faktisk blir satt ut i livet,» står det videre.

Ifølge delstatens representanter er prosjektet først og fremst et forsøk på å gjøre Adelaides nasjonalparker mer attraktive for barn og unge. Mens voksne engasjeres ved hjelp av spørreundersøkelser og avstemninger på nettet, vil de heller forsøke å fange opp de yngre målgruppene via deres eget medie – spill. På nettsiden er det også listet opp en rekke forslag til hva barna kan lage, for eksempel offentlige toaletter, lekeplasser og sykkelstier. De kan også planlegge geocaching, om de har lyst til det. 

Det finnes i det hele tatt bare én regel, som står tydelig nederst på siden:

«Bare husk på at hva enn klassen designer, så må det være mulig å skape i den virkelige verden. Parkens bestanddeler må altså komplementere de naturlige omgivelsene, og ta hensyn til dyrene og plantene som allerede lever der.»

Danmark er under angrep!
...men bare i Minecraft »

(Kilde: Cnet)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen