Googles selvkjørende bil gjør suksess

Teknofil Her sitter en blind mann bak rattet

Googles selvkjørende bil gjør suksess

Her sitter en blind mann bak rattet.

Hadde du turt å sitte på med en blind mann bak rattet? I fremtiden vil det ikke være noe åpenbart svar på dette, etter hvert som Googles såkalte førerløse, eller selvkjørende, bil blir mer og mer utbredt.

Nå har Google testet ut den fantastiske bilteknologien med den blinde herremannen Steve Mahan, som hadde lyst til å "kjøre" til den lokale Taco Bell-butikken for å få seg en matbit. Nå kan du altså være både blind og spise bak rattet uten at det utgjør noen fare for verken deg selv eller andre.

– Endrer livet mitt

Google annonserte sitt autokjøringsprosjekt allerede i 2010. Målet er å gjøre kjøring tryggere, mer komfortabelt og mer effektivt. Etter å ha fullført over 320 000 km med testing av systemet, ønsker de nå å vise oss en av de beste opplevelsene – bilturen til blinde Steve.

Bilturen var nøye programmert og ment som et teknisk eksperiment, men Google forteller at dette eksempelet gir en god pekepinn på hva vi har i vente. Steve er også positiv:

– 95 prosent av synet mitt er borte, sier han. – Du mister timingen i livet ditt. Alt tar så mye lenger tid og det er steder du ikke lenger kan dra til. Denne teknologien vil derimot endre livet mitt og gi meg uavhengighet og fleksibiliet slik at jeg kan reise hvor jeg vil.

Legalisering

Tidligere i mars førte Googles førerløse biler til en ny lovgivning i California. Den likner på den samme loven som ble innført i Nevada i fjor, hvor førerløse biler ble legalisert.

Teknologien har allerede kommet langt, og det er umulig å forutsi hvor den kommer til å ende. Bare fremtiden vil vise, og vi følger spent med. Se videoen med Steve bak rattet på YouTube:


(Kilde: WebProNews)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen