Her kastes komponentene rundt i trommelen.
Her kastes komponentene rundt i trommelen. (Bilde: MIT)

Her setter mobilen sammen seg selv i en «tørketrommel»

MIT-forskere bygger mobiler på en ganske spesiell måte.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Teknologiuniversitetet MIT har alltid spennende saker på gang, hvorav mye ligger på siden av det som kan kalles «konvensjonelle» løsninger. Nå har universitetet funnet opp en høyst uortodoks måte å bygge mobiltelefoner på. Det melder Fast Company.

Det nye konseptet går ut på å la mobiltelefoner rett og slett bygge seg selv, og det uten roboter eller andre former for konvensjonell automatisering.

Bruker roterende trommel

MIT-forskernes metode er i stedet å legge de nødvendige komponentene i en slags «tørketrommel»-lignende innretning som kjøres helt til komponentene har funnet sammen og en ferdig mobil er laget.

Konseptet benytter i utgangspunktet bare fire store komponenter.
Konseptet benytter i utgangspunktet bare fire store komponenter. Foto: MIT

Det er riktignok ikke snakk om mobiler som bygges helt fra bunnen, men av et relativt lite antall større komponenter. Disse er utstyrt med spesielle låsemekanismer som passer med hverandre på kun én måte, og henger sammen ved hjelp av kraftige magneter.

Ifølge forskerne kan konseptet skaleres opp for masseproduksjon, og åpner også for at man kan benytte langt flere komponenter. Den roterende beholderen som MIT benyttet var for øvrig belagt med skum slik at komponentene ikke skades i prosessen.

Billigere automatisering

Hensikten med den spesielle produksjonsmetoden er å gjøre automatisering av mobilproduksjon vesentlig billigere. Forskerne peker også på at løsningen kan være nyttig til produksjon av modulære mobiler som for eksempel Googles Project Ara-telefoner ved at man kan legge inn mange forskjellige moduler i maskinen og få ut flere ulike mobiler.

Som alltid gjenstår det mye arbeid før løsningen eventuelt blir kommersielt gangbar. Under kan du se en demonstrasjonsvideo av det særegne konseptet.

MIT har mange baller i luften for tiden: Nå har universitet utviklet mobilbatterier med dobbelt så høy kapasitet »

(Via TechCrunch)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen