Oppgraderer toppkamera – øker prisen med mer enn 50 000 kroner
(Bilde: Hasselblad)

Oppgraderer toppkamera – øker prisen med mer enn 50 000 kroner

Hasselblad gir Sony SLT-A99 titanskall.

For litt over ett år siden ble det kjent at Hasselblad har inngått et samarbeid med Sony. Dette har hittil resultert i oppussede versjoner av Sony NEX-7 og RX100 , Lunar og Stellar, som har fått mer enn én fotoentusiast til å lette på øyenbrynet.

Nå har turen kommet til Sonys fullformatflaggskip, SLT-A99.

Få med deg testen:
Sony SLT-A99 er nesten farlig bra »

Men inni er vi like

Baksiden.
Baksiden.Foto: Hasselblad

Hasselblads nyversjon har fått navnet HV. Som i tilfellet med de to foregående ekstreme overhalingene, er innsiden så å si identisk med Sony-modellen det er basert på.

HV kan dermed skilte med en 24,3-megapiksels CMOS-bildebrikke i fullformat, ISO-verdier mellom 50 og 25 600 og mulighet for å benytte både Sonys Memory Stick PRO Duo, i tillegg til SD-kort.

Den elektroniske søkeren gir 100% dekning og kan skilte med totalt 2,35 millioner bildepunkter. LCD-skjermen har 1,2 millioner bildepunkter fordelt på tre tommer.

Les også: Feirer kinesisk nyttår med spesialutgave av Lunar

Solid utside

Betjening.
Betjening.Foto: Hasselblad

Hva er det så som skiller Hasselblad HV fra Sony SLT-A99? Hovedsakelig det du kan se – utsiden. Her hevder Hasselblad å ha designet et enda tøffere kamera, med titan, aluminium og PVD-materialer. Ut fra bildene å dømme, er formfaktoren likevel relativt lik.

En annen skilnad er, kanskje ikke uventet, prisen. Der hvor Sony SLT-A99 for to år siden hadde den veiledende utsalgsprisen på 20 000 kroner for huset alene, er amerikansk pris på Hasselblad HV oppgitt til å være 11 500 dollar, uten moms. Det tilsvarer om lag 72 000 norske kroner.

Da er det kanskje greit at du får med Vario-Sonnar T* 2,8/24-70 ZA kitobjektivet, to batterier og ikke minst en egen koffert som tåler temperaturer ned til 40 minus.

Ute etter nytt fotoutstyr?
Slik gjør du det beste kjøpet »

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen