Her er Google-dronen i aksjon.
Her er Google-dronen i aksjon. (Bilde: Twitter)

Her ser du Googles leveringsdrone i aksjon

Se videoen av hvordan pakker muligens vil bli levert i fremtiden.

Allerede i fjor sommer kom det frem at Googles hemmelighetsfulle "X"-avdeling jobbet med en drone som skal brukes til levering av pakker. Nå kan blant andre nettstedet ReCode melde at dronen på nytt er blitt vist frem, og det i et heller avsidesliggende område.

En fyr ved navn Aaref Hilaly, som jobber hos IT-selskapet Sequoia, la nemlig nylig ut en Twitter-melding med en video som viser dronen i aksjon. Videoen ble re-tweetet av Google-sjefen selv Sundar Pichai, som altså skulle tyde på at videoen er legitim.

Gjennomfører prøvelevering

I klippet, som er tatt opp i den amerikanske ørkenstaten Arizona, ser vi den såkalte Project Wing-dronen idet den foretar en prøvelevering av en pakke, noe som ser ut til å gå ganske smertefritt.

Twitter-meldingen med videoen ser du under.

 

Dronen skal ifølge Hilaly være i stand til å tilbakelegge cirka 8 kilometer på fem minutter, som i så fall skulle tilsvare en fart på solide 96 kilometer i timen. Dermed ser det ut til å være duket for ganske kjapp pakkelevering dersom Google noen gang får kommersialisert dronekonseptet sitt.

Søkegiganten er for øvrig ikke alene om dronelevering, og møter potensielt skarp konkurranse. For eksempel har nettbutikk-giganten Amazon også jobbet med leveringsdroner i lengre tid, og i mars kunne vi til og med melde at selskapet hadde fått tillatelse til å starte testflyvninger med dronene innenfor definerte områder.

NASA jobber med "veinett" for droner

I fjor meldte vi også at det tyske selskapet DHL var i ferd med å teste ut levering av pakker til en bil-løs øy ved hjelp av droner.

Pakkelevering med droner ligger nok enda et stykke frem i tid, da teknologien blant annet er avhengig av at det gjennomføres store reguleringsmessige endringer. I USA er det for eksempel påkrevd at droner må holde seg innenfor synsrekkevidde av sikkerhetsmessige årsaker.

NASA jobber imidlertid med en ny løsning som skal gjøre fjernstyring av droner mye sikrere over store avstander, via et slags "veinett" for droner, noe som kanskje vil gjøre det lettere å kommersialisere teknologien.

I mellomtiden blir kameradronene stadig bedre og billigere: Qualcomm skal nå gjøre 4K-dronene langt billigere

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen