Her ser du et speilløst fullformatskamera
(Bilde: Sony)

Her ser du et speilløst fullformatskamera

Sony satser stort på smått.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Sony slapp i dag to nye systemkameraer. Det ene heter Sony A7, og det andre har fått navnet Sony A7r. Vi kan på en måte snakke om en helt ny generasjon. Forskjellen mellom dem er ikke så stor, men forskjellen fra tidligere Sony-apparater i samme kropp er gigantisk.

Fullformat

Det som gjør at vi kan snakke om en ny generasjon er at vi har fått fullformat i hendene. Sony A7 har en 24,3 megapiksler stor fullformatbildebrikke, mens Sony A7r har fått en på 36,4 megapiksler.

A7r forfra.
A7r forfra. Foto: Sony

Og siden vi er inne på forskjeller. A7 har noe A7r ikke har; lavpassfilter. Forskjellen er at A7r, ifølge pressemeldingen, skal kunne gjøre stillbildeopptak med større detaljrikdom enn hva A7 kan.

Selv om bildebrikken er forskjellig er det fortsatt mye likt mellom Sony A7 og A7r. For eksempel har begge kameraene samme bildeprosessor. Denne prosessoren har fått det futuristiske navnet BIONZ X, og skal sammen med den nye autofokusmotoren Spatial Object Detection Algorithm gi den raskeste autofokusen blant fullformatskameraene på dagens marked. Dette er selvfølgelig noe vi ikke har fått testet, så vi vet ikke om dette stemmer.

A7 forfra.
A7 forfra. Foto: Sont

Hybrid-autofokus

I tillegg så er lysstyrken jevnbyrdige. Begge apparatene går fra ISO 100 til ISO 25600, med mulighet til å gå ned til ISO 50. Under auto-ISO kan man bare være mellom ISO 100 og ISO 6400, men det er antageligvis ikke noe folk vil klage på.

Autofokusen benytter seg av både kontrast- og fasedeteksjon. Det er det Sony kaller Fast Hybrid AF.

I samme slengen kan man jo nevne søkeren. Pressemeldingen sier at denne skal være 1,3 cm stor og ha 2,359,296 subpiksler. Det blir veldig interessant å se hvordan denne måler seg mot for eksempel Fujifilm og Olympus sine elektroniske søkere.

A7r ovenfra.
A7r ovenfra. Foto: Sony

Både A7 og A7r er begge proppet med Sonys programvare og hardware. Begge har wifi og NFC innebygget, og ved hjelp av Sonys egen PlayMemories-applikasjon vil man kunne sende bildefilene sine til nettbrett og smarttelefoner for enkelt å kunne dele dem videre.

Les også: Sony lanserer action, 4k-oppløsning og god lyd

A7 i bruk med NFC og smarttelefon.
A7 i bruk med NFC og smarttelefon. Foto: Sony

Interessant nok er Sony A7 (474 gram med batteri og minnekort) tyngre enn A7r (465 gram). Hvorfor er uvisst siden begge apparatene har samme fysiske mål (126,9 mm x 94,4 mm x 48,2 mm).

Kameraene bruker Sonys E-fatning. Om du har mange A-objektiver og tenker at det blir dyrt å bytte dem ut, så kan du puste lettet ut. Sony tilbyr også en konverter så du kan fortsette å bruke de gamle objektivene dine. Konverteren er automatisk, noe som gir deg blant annet full autofokus.

Sony A7r og og A7 vil være tilgjengelig i midten av november. A7r har en utsalgspris på 18 500 kroner, mens A7 vil ha en utsalgspris på 13 200 kroner.

Interessert i Sony A7r? Få prisvarsel på epost når det skjer noe.

Hvis du heller er mer interessert i Sony A7, får du prisvarsel for den her.

Les også: Slik er Sony RX100 Mark 2

Kilde: pressemelding

 

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen