Det er ikke alltid like lett å lage seg frokost...
Teknofil
Det er ikke alltid like lett å lage seg frokost... (Bilde: Skjermdump fra YouTube/The Toaster Challenge/Teknfoil.no/montasje)

Her rister han en brødskive med sykkelen sin

Dette er MYE tyngre enn det høres ut.

Det er ingen ukjent sak at det er mulig å generere elektrisitet fra sykler, men som regel er ikke sykkel foretrukket energikilde om du skal riste en skive brød. Det var imidlertid den svenske regissøren Nathan Grossman ikke enig i, og bestemte seg ifølge Gizmodo for å sette toppsyklisten Robert Förstemann på saken. De utstyrte Förstemann med en treningssykkel koblet til en brødrister, satte i en skive og fyrte løs.

Men det var ikke så lett å riste skiva som man skulle tro, noe du kan se selv. Gruppa laget nemlig en video av det hele, og postet den på Facebook med emneknaggen #Toasterchallenge.

I videoen kan du se energiproduksjonen i sanntid, sammen med en graf som viser stigningen Förstemann måtte syklet oppover for å matche motstanden i brødristeren. De greier riktig nok å riste skiva, men eksperimentet viser egentlig bare at det hadde vært noe evinnelig herk å måtte sykle seg frokost hver morgen:

Det finnes smartere måter å utnytte lårmuskulaturen på:
Med elsykkel sykler du dobbelt så ofte – og dobbelt så langt »

(Kilde: Gizmodo)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen