Her prøver politiet å finne en grunn til å arrestere fotografen
(Bilde: YouTube)

Her prøver politiet å finne en grunn til å arrestere fotografen

Fotografen gjorde ingenting ulovlig, men ble likevel stoppet.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Det er en kjent sak at fotografer av og til ergrer på seg sivile som ikke setter pris på å bli fotografert eller filmet, og rett som det er hender det også at man havner i konflikter med lovens lange arm.

Det finnes allerede en god del videoer på Internett med konfrontasjoner mellom fotografer og politifolk, gjerne tatt av folk som ønsker å dokumentere urettmessig adferd fra politiets side. Nå melder nettstedet BoingBoing om et nytt slikt tilfelle fra delstaten Texas i USA.

Filmer politibiler

I videoen, som er lastet opp på YouTube, ser vi en hobbyfotograf som stanser opp på et fortau for å filme en bygning med fem politibiler utenfor som har blålysene på.

Fotografen holder god avstand til bygningen, men ikke desto mindre kommer en politimann bort for å sjekke hva han driver med. Politimannen spør om navn og fødselsdato, noe fotografen motvillig velger å oppgi.

Noen minutter senere, når fotografen er i ferd med å forlate området, blir han imidlertid konfrontert av en annen og vesentlig mer aggressiv politimann som krever at fotografen gir fra seg fotoutstyret sitt. Han er nemlig plutselig «under etterforskning» og utstyret regnes derfor som «bevis» i saken.

Truer fotografen

Dette nekter fotografen naturlig nok å gjøre, og deretter starter en ganske opphetet krangel. Tydelig irritert truer politimannen med å arrestere fotografen, men når han blir spurt om hvorfor, tyr politimannen tilsynelatende til temmelig vage begrunnelser.

Det som følger er et ganske desperat forsøk fra politimannens side på å finne på en grunn til å arrestere eller holde på fotografen, men fotografen står på sitt, og det hele ender med at han får tillatelse til å gå. Opptrinnet, som varer rundt 11 minutter, ser du under.

Er du sikker på at du ikke bryter loven når du fotograferer?
Dette er alt du har lov til å gjøre »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen