Her oppfordrer politiet til Twitter-sladring
Teknofil
(Bilde: Twitter/Shutterstock)

Her oppfordrer politiet til Twitter-sladring

Roma-politiet har fått bilistene til å sladre på hverandre – og det funker!

Det er ingen som liker synet av små hvite lapper under vindusviskeren, for det betyr bare én ting, nemlig at parkeringsvakten har vært på besøk med en parkeringsbot. Politiet i Roma har imidlertid funnet en enda bedre måte å straffe synderne på: Twitter.

Finner bilene ved hjelp av Twitter

I bunn og grunn har ikke det italienske politiet gjort noe særlig annet enn å oppfordre innbyggerne i byen til å ta bilde av alle feilparkerte biler de ser, og poste dem på politiets Twitter-account. Mannen bak prosjektet er sjefen for Romas trafikkpoliti, Raffaele Clemente, og det ser ut til at idéen var en aldri så liten genistrek.

Roma er nemlig en by med omtrent 2,7 millioner innbygger, og halvparten av dem benytter seg av personbiler. Totalt er det omtrent 7 biler per 10 innbyggere. Det betyr at det i Roma befinner seg omtrent 1,9 millioner individuelle kjøretøyer. Derfor sier det seg selv at ikke alle parkeringene i denne antikkens verdens navle ikke er like, vel, vakre.

Svært suksessfullt

Et eksempel på et innlegg på politiets Twitter-konto.
Et eksempel på et innlegg på politiets Twitter-konto.Foto: Twitter/Giuseppe Mazziotti

Hittil har prosjektet vært svært suksessfullt. I løpet av de første 30 dagene etter oppfordringen hadde politiet fått inn bilder av mer enn 1 000 feilparkerte biler, hvorav hele 740 ble bøtelagt.

Dette burde nok også spare politiet for en del ressurser; de har jo i praksis ansatt hele Romas befolkning som parkeringsvakter!

Det finnes billige måter å håndheve loven på.
Dette er ikke en av dem! »

(Kilde: Slashdot)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen