Her leker astronautene med sitt nye Ultra HD-kamera
Teknofil
(Bilde: NASA)

Her leker astronautene med sitt nye Ultra HD-kamera

Annonsør­innhold
Les hele saken »

I januar i år kom fartøyet til romfartsselskapet SpaceX opp til Den internasjonale romstasjonen (ISS) med nye forsyninger. Med i lasten hadde bakkemannskapet til NASA pakket et RED Epic Dragon-kamera, som kan gjøre videoopptak i mye høyere oppløsning enn det forrige kameraet astronautene hadde til rådighet. Det skriver Engadget.

RED Epic Dragon kan gjøre videoopptak i inntil 6K-oppløsning, hvilket vil si 6144 x 3160 piksler. Det er seks ganger høyere oppløsning enn det de kunne få til med HD-kameraet de hadde fra før (1920 x 1080 piksler). RED Epic Dragon ble for øvrig brukt til å filme Hobbiten-trilogien også.

Astronautene har brukt de siste månedene på å bli kjent med det nye kameraet sitt, og gjort flere opptak. I en ny video får du se astronaut Terry Virts leke med en syrenøytraliserende tablett som er oppløst i vann, i vektløs tilstand:

Flere 4K-videoer på vei

Det nye klippet viser ifølge NASA hvilke muligheter som ligger i å ha et ultrahøyoppløslig kamera på plass på romstasjonen. At RED Epic Dragon kan ta opptak i 300 bilder i sekundet vil også gjøre det lettere å dokumentere mye av arbeidet som astronautene gjør, samt filme at romfartøy legger til- og forlater ISS. Ikke minst vil vi få se enda mer spektakulære opptak av utsikten til astronautene der oppe.

NASA lover at de skal legge ut flere høyoppløslige videoer på sin YouTube-kanal NASAReel jevnlig i tiden fremover. De første klippene fra astronautene som NASA har lagt ut på YouTube er imidlertid «bare» i 4K. Denne videoen gir deg en smakebit på hva du har i vente:

Har NASA lyst, har de råd:
En base på Månen kan bli den neste milepælen »

(Kilder: NASAEngadget)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen