(Bilde: Nokia / YouTube)

Her lader de mobiltelefonen med lyn

Ikke prøv dette hjemme.

Smarttelefoner tømmes raskt for batteri, og det kan ta sin tid å få batteriet fulladet igjen. Dette kan endre seg i framtiden, så fort Nokia og University of Southampton kan dra mer nytte av dette spreke eksperimentet.

Det finske mobilselskapet og det britiske universitetet har nemlig brukt simulert lyn til å lade en Nokia Lumia 925 på bare noen sekunder. Det skal vel være unødvendig å si at du ikke burde prøve dette hjemme.

Via en transformator sendte forskerne over 200 000 volt med vekselstrøm gjennom et hull på 300 mm, slik at resultatet ble varme og lys som lignet på lyn. Dette ble deretter dyttet inn i en annen transformator, som gjorde ladingen av telefonen mulig.

Viktig forskning

Eksperimentet er ikke bare et PR-stunt for Nokia, men er også del av viktig forskning:

– Det var utrolig å se at Nokia-kretsen klarte å stabilisere det støyende signalet, slik at batteriet kunne lades på noen sekunder, sier forskeren Neil Palmer fra Southampton-universitetet, ifølge WMPoweruser. Han fortsetter:

– Denne oppdagelsen viser at enheten kan lades med en strøm som går gjennom lufta, og er et stort steg mot å forstå et naturfenomen som lyn og hvordan vi kan høste energi fra det.

Nokia Lumia 925 kan altså lades opp via lyn:
– Den beste Windows Phone-telefonen så langt »

(Kilde: WMPoweruser)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen